W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Post »

Ojej... :? A ta co przeskrobała? Ukradła Ci plasterka szynki z kanapki? :lol: Biedaczysko, będzie z niej młoda recydywistka. :wink:
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To Heśka. Lista jej przewin jest długa. Główne zarzuty to rabunki spożywcze, nieraz połączone z wymuszeniem - jak wyżarcie starszemu koledze krupniczku z miseczki.

Obrazek
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Kurczę.... :oops: mówi, że mniej prania :;230 . Ona się nie dała wziąć pod pantofel, więc z tym wychowanie musiałam spasować. Jak zbliża się pora do spania a zajmuje jej fotel, to ten słodki małpiszonek trąca mnie noskiem w ....... i szepcze, idź już stara spać bo już pora, toż to moje miejsce przecież. Wiem jedno, że kociaczki to bardzo mądre stworzonka.

Jaki ten burasek śliczny, wypuść że go z tej klatki.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p

Post »

Hehe, mojemu też by można teczkę wypełnioną aktami po brzegi założyć. Do wymienionych przez Ciebie zarzutów dopisałabym jeszcze stosowanie przemocy psychicznej i fizycznej względem drugiego kota, dewastacja mienia i rozbój w biały dzień na roślinkach. :D
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A nie, u mnie tego typu przestępstwa nie mają miejsca i jest to okoliczność wybitnie łagodząca, zwłaszcza ostatni punkt.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p

Post »

elik_49 pisze:Jak zbliża się pora do spania a zajmuje jej fotel, to ten słodki małpiszonek trąca mnie noskiem w ....... i szepcze, idź już stara spać bo już pora, toż to moje miejsce przecież. Wiem jedno, że kociaczki to bardzo mądre stworzonka.
Dzisiaj po obiedzie było tak, że przy stole dwie osoby siedziały, a dwie stały, bo ich miejsca zajęły koty. :;230 I nikt się nie zorientował przez blisko 5 minut, podświadomie każdy chyba czuł te silne, futrzate osobowości, niepozwalające się sprzeciwić ich woli. 8-) A to, że są mądre, to w niektórych przypadkach bym się kłóciła, ale na pewno są niezmiernie przebiegłe. :D
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Ale czy głupi kot może być przebiegły, raczej nie :wink:
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszedł dziś taki na działkę i upolował chłopa mego. Mało, że go chciał zjeść, to jeszcze zamierzał mu zrabować pierścionek :lol:
Obrazek
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Śliczny, a to nie jest ten sam co w klatce?
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, to jeden z dwóch podrzutków działkowych, które dziś zastałam. Podobno od dawna są na działkach. Dziś znalazły opiekuna, pewna pani je weźmie.
Pozdrawiam - BabajAGA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

U mnie na działkach też są kicie ale przeważnie straszne dzikuski, są dokarmiane przez wiele osób i zauważyłam że ludzie coraz bardziej życzliwiej, tak z sercem , po ludzku podchodzą do futerek. Niektórzy nawet przed zimą szykowali ocieplane budki. Wiem że to nie to samo co cieplutkie legowisko, ale jednak nie wszystkim jest obojętny ich los.
Ta kicia to strasznie miziasta, fajniutka.
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas były całe stada takich dzikusów, takie bezmyślne karmienie ich na działkach, jakie stosuje mój sąsiad to skrajna nieodpowiedzialność, one się mnożą w sposób niekontrolowany,z roku na rok ich coraz więcej, szkodzą i paskudzą w ogrodach. Jesienią pewni państwo zawieźli je do schroniska, żeby nie marzły i nie głodowały. To teraz jakiś zwyrodnialec te dwa maluchy podrzucił, podchowane, ufne. Kataru dostały biedactwa, ale już wyleczone.
Mam znajomą, która również dokarmia koty na działkach, ale ona co tydzień podaje kocicom tabletki antykoncepcyjne, i to jest właściwie pojęta i prowadzona opieka nad kotami.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Na moich działkach są to pojedyncze sztuki, kilkanaście lat wstecz było ich zdecydowanie więcej. Kiedy tuż obok powstało osiedle domków jednorodzinnych, myślę że tam się wyniosły. Poza tym, te działkowe kotki chyba na okres zimowy tam też szukają lepszego i bezpieczniejszego schronienia.

Mogę też się zatem przyznać do bezmyślnego dokarmiania kici {chyba} nigdy nie widziałam jej maluszków a może to jest kocurek, bez względu na płeć wypadałoby coś zrobić by zapobiec dalszemu rozmnażaniu się tylko jak toto złapać kiedy to zupełna dzicz. W większych miastach można liczyć na wsparcie i pomoc organizacji pro zwierzęcej , w małej mieścinie nikt takimi rzeczami nie przejmuje się. W wielu kręgach panuje opinia że zajmowanie się takimi kotami to dla ludzi delikatnie mówiąc szurniętych. Przykre to, ale taka jest niestety rzeczywistość.
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ten, którego karmisz, nie da się złapać? Może udałoby się go oswoić i złapać.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

To kociak bardzo nieufny,strasznie płochliwy, pewnie bardzo skrzywdzony przez ludzi. Do mnie zaczęła przychodzić około 4 lata temu i przez ten okres relacje się nie zmieniły. Ona przychodzi tylko pojeść, w lecie poleży sobie na ścieżce między grządkami, ale są też takie okresy że przez 2 tygodnie nie pojawia się a ja się wtedy normalnie martwię. Próby oswajania podejmowałam bez żadnego skutku jak do tej pory, nadal jednak będę próbowała.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”