Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu do miłorzęba za bilety wpuszczaj :wink: i to nie tanie bo Ci go oskubią :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ala ja się nie loguje na Imageshack. Miałam właściwie jeden problem, program otwierał mi się na całym ekranie, zasłaniając forum i tym samym kasował napisanego wcześniej posta. W końcu wpadłam na pomysł :) kliknęłam prawym klawiszem myszy i wybrałam z okienka Otwórz w nowym oknie . Pojawił się Imageshack, podobnie jak Fotosik :) dalej to już wiesz. Wydaje mi się, że problem kopiowania linku, to tylko dokładne :!: zazanaczenie każdego znaku. Najczęściej"gubi się" pierwszy nawias.

Aktualne zdjęcie Buszu z poprzedniego postu :;230

Obrazek

Kasiu indygowiec zaczyna jeszcze później, niż miłorząb. W dodatku wygląda na nieżywego, a gałązki łamią się, jakby były uschnięte.
Chyba trochę będzie Ci żal krzewów :( masz już takie dorodne egzemplarze. Wszystkie zostawisz?
W maju będziesz już w nowym miejscu?

Tadek ja mam zdecydowaną większość lilii z Lilypolu. Pierwsza partia będzie zaliczać u mnie trzeci sezon. Mam te lilie wszędzie, dużo miejsca nie zajmują, a wyglądają atrakcyjnie podczas kwitnienia, no i jeszcze pachną niesamowicie :D Teraz dokupiłam kilka pełnych i Big Brother i już chyba spasuję.

Fabiola a czego bym jeszcze nie chciała? Na krzewy miejsca brak, ale wciąż kombinuję, gdzie można by dosadzić jakieś róże. Ciągle trafiam na odmiany, którym trudno się oprzeć.

Nela miłorząb jest trochę wyższy ode mnie, więc między byliny u Ciebie może dałoby się go wcisnąć? :)
Jaka tam ze mnie kolekcjonerka ? Kupowałam wszystko, co mi się podobało, zresztą sama znasz tę nierozsądną chęć posiadania :) Coś tam zostaje, sto razy przesadzane :;230 reszta wędruje do dobrych ludzi.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia na zdjęciu kosmosy jeszcze nie kwitły, robiły tylko za busz :)
Ty dokładnie wiesz, gdzie i co wsadziłaś, a ja nie pamiętam miejsca posadzenia połowy kwiatków ;:223 i potem mam dylemat podczas plewienia - zostawić czy wyrwać .

Marzanka dookoła miłorzębu to ja chodzę non-stop. Od czasu do czasu głaszczę, a skleroza i tak postępuje :;230 Może znajdę jeszcze jakiś zeszoroczny liść, powędruje do kieszeni...tak na wszelki wypadek.
Niedaleko mnie, w parku, też rosną dwa stare miłorzęby, ale z roku na rok są coraz brzydsze .

Tosia oby Ci udała przepowiednia ;:196 zwłaszcza, że firmy już rozpoczęły wysyłki cebul. Jak ziemia rozmięknie, będzie można już sadzić cebule liliowe.

Majka a to się miłorząb zdziwi takimi niespodziewanymi pieszczotami :;230 liście będę sprzedawać jesienią :uszy a przebarwiają się bardzo ładnie na żółto.

Ola no pewnie, że nie wyrzucę siewek kosmosu. Na pewno jakieś miejsce dla nich znajdę, ale na zacienianie i podjadanie maluchom i różom już im nie pozwolę. Właściwie, to ja bardzo lubię, mam do nich sentyment z dzieciństwa.
Moja miłość do lilii też się utrwaliła, na pewno nie wygaśnie :)

Stasia mówisz, że mogę się jeszcze dorobić na miłorzębie? Pomyślę, emerytura nie za wysoka :;230

Najwięcej urody dodał Imageshack różom :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Dostałam takie pachnące róże. Coś Tośka mówiła, żeby badylki do ziemi pod słoiczkiem wsadzić? Róże jeszcze kwitną, a łodygi są mocne i zielone. Warto o tej porze roku próbować, czy takie cuda, to tylko u Tosi? :wink: :D

Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Basiu,ja tam nie widzę kosmosu :shock.Kiedyś też go miałam i trochę mi przeszkadzał,zaczęłam go wyrzucać,i obraził się zniknął,a le w tym roku go posieję.Indygowca a życiu nie widziałam,nawet o nim nie słyszałam :oops: .Różyczki piękne.Też wstawiam zdjęcia przez żabę i na początku miałam problemy,i tak jak mówisz najważniejsze dokładnie skopiować link-wypróbowałam,że dla mnie lepiej zaznaczać od lewej do prawej-spróbuj Alu :uszy
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Droga Basiu tymi zdjęciami róż krzaczastych to mnie zwalasz z nóg. Nie mogę wykombinować miejsca na tkie okazy. Ile potrzeba lat na takie okazałe krzaki, wiadomo, że kupujemy prawie korzenie.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Z Imageshack są czasem problemy. Korzystam z img.pl bardzo fajny mały programik. Nie trzeba wklejać w img, jest gotowy do wklejenia na forum, można zmniejszać zdjęcia. (kopiuje się przedostatni link) :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka piękna róża, warta rozmnożenia :D specjalistką od patyczkowania jest Jadzia. Ja wiem tyle, że należy różę ogłowić, łodygę wcisnąć ( chyba na dwa oczka) do ziemi, przykryć słoikiem, bądz butelką plastikową. Czy uda się w doniczce? Próbować zawsze można :)
Fajny ten Twój program i faktycznie bardzo szybki ;:180

W podziękowaniu :)
Obrazek

Kasia kosmosu nie widzisz na zdjęciu, bo jeszcze wtedy nie kwitł :) ale zielonego już było co niemiara. Nie pozwolę mu rosnąć na rabtach, ale z kątów go nie wyrzucę :D
Wypróbuj program img.pl, który zaproponowała Majka. Jest najprostszy i z kopiowaniem nie ma żadnych problemów.

Obrazek

Krysiu ja nie mam wielu starych róż. Większość to max. trzylatki. Po zakupie ogródka umyśliłam sobie róże pnące na frontowej ścianie. Przy siatce nic nie rosło, więc od razu nakupowałam przeróżnych, metodą biała, czerwona, żółta itp. :;230 . Okazało się, że mam w tym miejscu pnące powtarzające, ramblery, angielki i wielokwiatowe. Niektóre przemarzają do ziemi, inne wyrosły na krzaki. Jedynie Veilchenblau i Polka spełniają swoją rolę-gęsto obrosły przyporządkowane im przęsła i nie boją się mrozów.

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu! Tą Double Delight to chyba zamówiłam u Bogdana ? pod nazwą "dwukolorowa" :roll: Mam nadzieję,że będzie ta właśnie,bo jest przepiękna
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu ale te zdjęcia dosyć duże wychodzą czy może Ty sama takie chcesz :?:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Basiu!
Właśnie przyszłam oglądnąć Twojego dziurawca, odnalazłam zdjęcia barwierskiego ,w którymś poście pisałaś ,że to zadarniaczek czyżby był on z tych niskich,czy pisałaś o jeszcze innym?

Piękne masz róże Basiu,że nie wspomnę o liliach ;:138 ;:138
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękne róże i te zdjęcia dodają im jeszcze urody, jednaj co duże to fajniejsze. :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Basiu ale masz piekne różyce,te pnące poplątane cudne...Ciekawi mnie jak kosisz trawę,ścieżki dosyć wąskie,ja mam problemy z wąskimi przesmykami między grządkami...jak Ty to robisz... :?: :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA masz rację teraz dopiero wyexponowałaś swoje królowe . Pergolowe pięknotki i DD śliczniusie . Już nie mogę sie doczekać jak ona u mnie zakwitnie . No chyba sobie ze 2 patyczki Polki zostawię ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu miejmy nadzieję, że "dwukolorowa" oznacza DD :) Oprócz niewątpliwej urody posiada również niewątpliwy zapach :D I oby w tym roku pogoda sprzyjała różom. Poprzedni nie był dla nich łaskawy.

Stasiu w tym programie można sobie wybrać rozmiar zdjęcia. Ja akurat chciałam takie duże :D Dzisiaj przetestuję nieco mniejsze.

Danusiu niewiele znalazłam zdjęć dziurawców :(

To jest barwierski, który zdecydowanie nie jest fotogeniczny. Krzak w realu jest o wiele ładniejszy, o wysokości 60-70 cm. Zdobią go nie tylko kwiaty, ale również owoce, przebarwiające się na kolor czerwony. Rósł u mnie pierwszy sezon.

Obrazek

Obrazek

Dziurawiec olimpijski to taka niewielka krzewinka, chyba nie miał nawet 30 cm wysokości. Sadziłam go w czerwcu, więc niewiele mogę o nim powiedzieć.

Obrazek

Obrazek

Majka podobno kto nie szanuje małego, nie jest wart dużego, więc będziemy wklejać różne rozmiary :;230

Nela też miałam problem z koszeniem na tych wąskich ścieżkach. Z początku miałam taką maleńką podkaszareczkę, której ani razu nie zmieniałam żyłki :!: Niestety, spaliłam silnik :( Następne podkaszarki już mnie nie lubiły, przy najdelikatniejszym dotknięciu drewnianych krążków rwała się żyłka. Oczywiście był też problem z kablem, przeciąganie w takim buszu, zawsze kończyło się uszkodzeniem jakiejś rośliny. W końcu kupiłam nożyce akumulatorowe i chyba najlepiej zdają egzamin. Kabela brak, w każdy kąt się zmieszczą.

Jadzia teraz już mogę bawić się trzema programami :) nawet ochota na zakup nowego aparatu mi przeszła :;230
Zostaw sobie Polkę, pięknie rozpina się na płocie i jako jedyna pnąca (prócz Veilchenblau)
bez problemu przetrwała mrozy. Jest duża i całkowicie zielona.

Miłek coraz większy :)
Obrazek

Ciemiernik coraz gorszy :(
Obrazek

Tulipany Polka, na pewno się rozmnożyły i wyglądają najzdrowiej
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”