Kasiu, aż się zarumieniłam od takich pochwał

Widziałam, że już działasz w ogródku,
zazdraszczam energii, bo ja się jeszcze jakoś nie mogę rozkręcić
Aga, dzięki

Czy u Ciebie już kwitną narcyze? U mnie otwierają się baardzo powoli.
Asiu, u mnie krokusy to zupełnie bezproblemowe kwiatuszki. Rosną prawie wszędzie, w słońcu i cieniu, przez kilka lat dosadzałam co roku a i rozmnażają się same, więc trochę się ich uzbierało. Iryski byly pierwszymi cebulkami, które posadziłam w ogródku, też przyrastają

Ślimory też już się pokazują
A wiosna jakoś powoli się rozwija, tez bywają przymrozki i deszcze...
Moje ulubione białe krokusiki
Nelu, ta róża to Little Rambler, teraz ma już więcej listków. Wystawiłam już wszystkie donice z różami na zewnątrz, wyglądają calkiem dobrze. Martwią mnie róże na pniu, tylko Heidetraum zieloniutka a inne na razie nie dają znaku życia
Jeśli chodzi o zamawianie róż to już wiesz, że poległam

i czekam na 3 róże. A jedną niedawno kupiłam w ogrodniczym

Dobrze, że od Sipa tylko 2...
Mój eukaliptus za duży, żeby go wziąć do domu

albo chociaż osłonić. Chyba będę miała z niego podporę pod różę

Ten "dzban" to część przewodu kominowego, po postawieniu
do góry nogami stał się wysoką donicą z 3 otworami w połowie wysokości. W jednym z tych otworów rośnie właśnie prymula Denticulata.
Pokazują się już puszkinie
Zakwitł ciemiernik
i truskawka
Niedawno pojechaliśmy na zakupy, po drodze do marketu spożywczego jest centrum ogrodnicze
No to jak tu nie wstąpić

Mojemu M zafundowałam kawę, swoją wypiłam duszkiem a potem pobuszowałam w roślinach

I choć tam jeszcze pustawo to jak zwykle nie wyszłam z pustymi rękami
Anemon
i kolejna róża
I jeszcze bordowa dalia i nasionka naparstnicy.
Dwa dni temu dostałam 12 sadzonek bratków zwisających Friolina, pójdą do koszyków, tylko chyba jeszcze za zimno.
I jeszcze skusiłam się na gazetową ofertę i dziś przyszła paczuszka- 42 maleńkie sadzoneczki niecierpków i 5 paczek nasion, m.in. żółte nasturcje, astry, jednoroczne floksy.