Agata wiosna u ciebie też. Widzę że idziemy łeb w łeb

Moje żonkile też wyglądają tak jak u ciebie na zdjęciach, ba nawet ostróżki w tym samym stadium...
Witaj
Doroto w moich progach. Cieszę się, że znalazłam tyle osób, którym mój kawalątek ogródka się podoba. Doniczki na pręcie majstruj tylko koniecznie się pochwal jak ci wyszło! Kompostownik zgapiłam też z forum jedynie te ruchome przegrody są dodane. W wątku "pomysły forumków" jest link do postu AVE obrazującego budowę paleciaka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=23532
Dobrze wiedzieć że jest więcej kobiet które wiedzą co to jest wkrętarka! Spawarki nie odpuszczę, ale chyba doszłam już do tego wniosku(z którego mój M jest wielce zadowolony) że muszę sobie na jakiś czas dać spokój z tym pomysłem. Proste- nie ma gdzie takiego czegoś używać. Jak się do Polski przeprowadzimy to sobie porządny warsztat zrobię i będę tam miała wszystkie swoje zabawki ;)
Kupiłam Josephine ale coś kiepsko ją widzę. Jako jedyna z trzech kupionych nie wypuszcza liści, może faktycznie przemarzła. Mam jeszcze nadzieję że puści od korzeni... Tak bym chciała ją mieć
Tosiu też serdecznie pozdrawiam. Cieszę się że u was już wiosna się powoli zbliża. Słońce teraz jest nam tak potrzebne!!
Grażynko Cavan faktycznie ma zimniejszy klimat, my tu bliżej morza. Ale wieje tak samo... z czego się wcale nie cieszę!
Ja mam dość sporo czasu. Pracuję na 3/4 etatu i mam tylko mojego M i 2 psiaki co nie wymagają dużo spacerów... Nie mam dzieciaków to i mam czas
Kingo gratulacje! Bardzo mnie cieszy słyszeć że roślinki sobie radzą. Tylko pamiętaj że eucomis nie przetrwa Polskiej zimy na dworze. Wykopuj cebule na zimę i przechowuj tak jak dalie.
Nelu aleś zapodała z tymi linkami.... na szczęście już mam tyle nowych roślin posianych w doniczkach że tylko sobie "pooglądałam" te rośliny, może na następny sezon zostawię. Teraz mam około 30 nowych gatunków w doniczkach a jeszcze gdzieś z 10 czeka na kwietniowo - majowe sadzenie

. Zaczynam rozmowy z sąsiadem na temat leasingu jego ogródka

Passi dość marnie wygląda po tegorocznej zimie, chyba było dla niej za zimno. Jak ciachnęłam to się okazało, że wszystko nad ziemią jest martwe. Ciekawe czy puści od korzeni..? Nie wiem co z tym twoim ciemiernikiem, moje kwitną i to wzorcowo, coraz więcej kwiatów. Może ma złe miejsce?
Aniu wiosenne widoki zawsze są takie optymistyczne, zwłaszcza po ciężkiej zimie! U mnie teraz jest wszystko dużo wcześniej, za wcześnie nawet jak na tutejsze warunki. Mój wilczomlecz to
euphorbia characias taki trochę niebieskawy jest. Jak się rozrośnie to ci ukorzenię gałązkę
Patryku witaj. Bardzo się cieszę, że cię zainteresował mój ogród. Nie wiem jak to się stało z tymi odmianami roślin. Ja po prostu czytam dość sporo książek angielskich autorów i oni tam zawsze pokazują i piszą o ciekawych roślinach. A ja zawsze jak mam okazję coś co mnie zaciekawiło kupić to kupuję

I tak się trochę tego nazbierało i nie sądzę, że szybko przestanę!
Powojniki nie są takie trudne, trzeba tylko dać sobie szansę
Tess dzięki, ten łobuz uwielbia ogród z kilku powodów: można sprytnie chować swoje "sprawy", gonić koty które polują u nas na myszy i łatwo zakopać zdobycze ze spacerów (najczęściej kubki po kawie)... Daj znać kiedy będziesz u syna to się spotkamy