Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czereśniak 2011

Post »

Przebijają się cebulki, przebijają.
U siebie też dziś w końcu coś zauważyłam, że z ziemi wychodzi :heja
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Basiu byłam na działce i praktycznie niewiele jeszcze wychodzi roślin.Jedna grządka krokusów botanicznych białych kwitła, niestety nie miałam aparatu może jutro.Jednak za zimno by cokolwiek robić wróciłam do domu po 2 godzinach.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak tak Basiu maj to najpiękniejszy miesiąc wszystko budzi się do życia ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Ta moja ziemia rozmarza i zamarza. W nocy nadal jest do -6 stopni, a w dzień słonko świeci i jest + 8. Krokusiki i przebiśniegi nadal bardzo malutkie. Oj jak mnie już swędzą ręce, żeby chwycić za pazurki, kopaczkę i łopatę ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu ja otoczkowane nasionka kupowałam tu http://www.ogrodowe24.pl/index.php?k5,n ... toczkowane a po ogrodniczych nie oglądałam i nie wiem czy są :roll:
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Kiełkują moje lwie paszcze! Basiu, czy pikujecie je z użyciem lupy! :shock: One strasznie malutkie są! Kiedy się je przesadza do doniczek? Długo kiełkowały i myślę, że w moim kamienistym gruncie nie pójdzie im łatwo. :( Jak te z nasion urosną, to zostawię je w skrzynkach na balkonie. W góry kupię już kwitnące.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

U mnie posadzone jesienia przebiśniegi nawet nie mają kiełków :( Czy to możliwe, że później wykiełkują i zakwitną :?: Czy spisać je na straty :?:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Nela to jak? Sadzisz, czy udało Ci się ulokować cebulki w lodówce?

Majka z Prezeską nie jest łatwo :) ona ewentualnie, łaskawie :;230 może Ci wskoczyć na kolana...jak będzie miała ochotę.

Jadzia Ola na leżaku to zeszłoroczny obrazek. Udaje, że śpi, a faktycznie łypie okiem, czy na włościach wszystko gra :;230

Haniu oczywiście zapraszam na ploty w gronie forumowiczów ;:136 a są to wyjątkowo wesołe spotkania :)

Marzanka mam nadzieję, że kiedyś dotrzesz do mnie :) dostaniesz najwygodniejszy leżak :)
Mnie właściwie zależałoby tylko na nasionach pietruszki otoczkowanej. Rozejrzę się po sklepach.

Ala oby tegoroczny maj nas nie zawiódł i oby trwał jak najdłużej :D

Ania nie miałam dzisiaj aparatu w ogródku, a zauważyłam pierwszy kolorek krokusika :D

Danusiu rośliny wyglądają o wiele gorzej, niż miesiąc temu. Pod śniegiem przeżyły pięknie na zielono, teraz są przebarwione i sflaczałe :( na razie najbardziej żal ciemierników.

Stasiu aż się wierzyć nie chce, że za dwa miesiące będzie zielono. Dzisiaj u nas zimno i pochmurno. Ziemia wciąż nieomarznięta.

Iwonko paliłam wczoraj w kominku i trochę zeszorocznych badyli wylądowało w ogniu. Paliły się lepiej, niż papier :roll: suchusieńkie :wink:

Majka nigdy nie siałam lwich paszczy, ale dostałam kiedyś rozsadę. Roślinki miały jakieś +-10 cm Kwitły dłużej i obficiej, niż kupowane w zeszłym roku sadzonki w doniczkach :roll:

Przemek u mnie codziennie, mimo wciąż zmarznietej gleby, pojawiają sie nowe kępki przebiśniegów i krokusów. Najwięcej znajduje sie w trawie i aż boję postawić stopę, aby nie przydeptać.
Przebiśniegi są bardziej kapryśne, niż mogłoby sie wydawać. Moja ogródkowa sąsiadka ma ich setki i obdarowała wszystkich dookoła dziesiątkami. Niestety, u innych pojawiają się następnego roku pojedyncze egzemplarze, u niej znowu pola przebiśniegowe :D

Kupiłam przecenione poideło dla ptaków. Ptaki do mnie nie przychodzą, na ich szczęście, ale może wykorzystam w innym celu. Ładne?

Obrazek

Lidlowska Cinderella na pniu chyba żyje
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Piękne to poidełko. U mnie też nie przylatują bo na moich włościach zadomowiła się para gronostai oraz kot sąsiadki lubi sie u nas wylegiwać
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Basiu, pospacerowałam po Twoim czereśniaku i jestem zaskoczona tak ładna wiosenka u Ciebie. U mnie pomimo nie wielkiej odległości wolniej wiosna się rozwija. Podoba mnie się ławeczka pod rozłożystą czereśnią. Tam kawusia to musi smakować.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Poidełko fajne a ten rudzielec to już czatuje na ptaszki :;230 taki ufifrany jak moje rudzielce bo wszędzie pełno kurzu, ach przydałby się dobry deszcz zamiast tego ;:3
Prezeska tak jak każdy honorowy kot z byle kim się nie zadaje i bardzo dobrze. :;230
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Basiu i ja odnalazłam Twój Czereśniak :wit

Widać już wiosnę w Twoim ogródku, niedługo uraczysz nas zdjęciami swoich pięknych tulipanów :roll:

Cinderella chyba cała i zdrowa :D

Życzę Ci dużo zdrówka i ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a poidełko super,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Iwonko poidełko jest duże i ciężkie, grzechem byłoby go nie kupić za 15 zł :) może zamiast ptaków będą z niego korzystać koty? Widziałaś gronostaja na własne oczy?

Krysiu pod drzewo zapraszam ;:180 tam smakuje wszystko, a najbardziej czereśnie :D
Ja mam bardzo dużo wiosennych cebulek, wsadzonych głębiej i płyciej, więc siłą rzeczy musi się już coś pokazać. Kwitną pojedyncze, ale zielonych kępek pojawiło sie już sporo.

Majka masz rację, chyba po raz pierwszy widzę tak zakurzony ogródek. Wystarczy przejść przy odrobinie wiatru i twarz brudna, jak na spacerze przy budowie autostrady :;230
Prezeska, jak każdy władca absolutny, w ogóle nie spoufala się z plebsem. Ludzmi też gardzi, no, chyba że ma ochotę na pieszczochy :;230

Kasiu nareszcie się zjawiłaś ;:196 przygotowujesz się do przeprowadzki? życzę jak najmniej kłopotów :)
Cinderella mnie zaskoczyła :roll: jak jej obetnę zmarznięte pędy, będzie wyglądała identycznie, jak rok temu, po przyniesieniu ze sklepu.
Tulipany już wyściubiły nosy. Ciekawa jestem, czy już któreś zdziczały?

Ania wygląda na to, że moje dzikie koty będą miały najelegantszą michę w okolicy :;230

Indygowiec barwierski, chyba go jeszcze nie pokazywałam :roll:
Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu a co to za cudo na ostatnich zdjęciach, wygląda jak akacja ale nią nie jest. ;:88
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”