Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziu, a ja mam takie jeziorko obok mojej letniskowej działeczki, noooo ..... może tylko woda nie błękitna, ale borowinowa. Nie ma tego złego, bo ma właściwości lecznicze ;:108 Uwielbiam takie zakątki, najbardziej chyba wieczorem przy zachodzie słońca, pod warunkiem, że komary nie gryzą :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agness, Izo, koniecznie musicie to miejsce zobaczyć. Na pewno nie pożałujecie tak urokliwego spaceru. :D

Aganet, ja właściwie też mam dosyć tyc moich ozdób, ale kilka chyba jeszcze dorobię. Ot choćby dlatego, żeby poczuć świąteczny nastrój :)

Misiu. o wykonaniu zajączków pisałąm w ątku szydełkowym całkiem niedawno. Z pewnością znajdziesz tam potrzebne ci informacje. ;:108

Małgosiu, u mnie liliowce rosną i w pełnym słońcu, i w półcieniu. Kwitną ładnie i tu i tam. Ale chyba w lekkim półcieniu wolniej przekwitają, co jest ich istotną zaletą, bo jak wspominałam u Izy, każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień. Gdybym miałą dwie jednakowe kępy, posadziłabym je na początku koło siebie. Dopiero gdy się porządnie rozrosną, rozsadziłabym wedle upodobania. ;:108

Pamelko, borowinki to faktycznie skarb, chociaż troszeczkę człowieka obłażą. Korzystaj z nich jak najczęściej, a na starość tego nie pożałujesz. Działeczka przy jeziorku to dar od losu. I tak jak mówisz, przy zachodzie słońca i braku komarów, można sobie siedzieć godzinami, słuchając cichego brzdąkania na gitarce albo patrząc w milczeniu na gwiazdy i doznając całkowitego odlotu :roll:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Wandziu, Wacikom na szczęście nie zagraża. Są dużo większe niż krogulec.
Myślę, że on po prostu się przyglądał bo takich kosmicznych kur jeszcze nie widział :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Waciki przyciągają uwagę każdego :lol:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj Wandziu i wybacz że dopiero teraz dotarłam do Twojego dębowego ogrodu, a przecież powinnam być u Ciebie już bardzo dawno bo tyle nas łączy. Co prawda swoim dębom imion nie nadawałam, mam ich aż 6 dużych szypułkowych i 1 czerwony młody do tego tyle samo lip i jeszcze innych drzew kilka, chyba brakłoby mi inwencji twórczej z nazwami, ale również mam suchy i cienisty ogród. Bardzo dużo się dowiedziała podczas spaceru po Twoich obu częściach i wciąż będę do Ciebie zaglądać. :wit ;:65 ;:196
Ania1234
50p
50p
Od: 26 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

piękny ogród
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też typuję krogulca, to bystre oko, jest takie charakterystyczne.
One polują na małe ptaszki,wróble,mazurki - mam nawet zdjęcie (zrobione z okna) krogulca podczas takie uczty.
Krogulce już się nauczyły, że najłatwiej im o łup przy karmniku i czasem ma mieszane uczucia, gdy uzupełniam karmę w karmniku.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Asiu i Elsi to rzeczywiście był krogulec. Jota w jotę jak na zdjęciach w necie. No proszę, nawet nie wiedziałam, że mój Czesław ma takich gości. Gdyby nie aparat fotograficzny, zupełnie by mi to umknęło :wink: A tobie Elu współczuję, że sama nie wiesz, czy karmić krogulce, czy inne sikoreczki. Ale do karmy zlatują się przecież wszystkie, wiadomo. :roll: Asiu nie wiedziałam, że waciki są takie duże, czy mają wielkość zwykłej kury?

Edulkot, a więc nareszcie wpadłaś do mnie. Musiałam się sporo nagimnastykować, aby ściągnąć cię do siebie myślami :) Ja regularnie podpatruję, co tam u ciebie w ogrodzie się dzieje. Bo warunki mamy faktycznie podobne. Chyba jedne z najtrudniejszych, prawda? Akurat te rośliny, które lubią rosnąć w cieniu, lubią zarazem wilgoć, a to u nas w ogrodach się wyklucza. Poza tym, że jest piaszczysto, to te nasze dęby (ja mam ich u siebie cztery) strasznie wyciągają wodę z podlewania, a kiedy pada deszcz, stanowią szczelny nieprzepuszczalny parasol. Nie jest łatwo. Tym bardziej podziwiam u ciebie cudowne róże, bo ja chyba takich się nie doczekam :(

Aniu1234 witam nowego gościa 8-)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Andrzeju Lubelski, łączę się więc z wami w oczekiwaniu na to oryginalne cudo. Oby okazalo się takie jak na zdjęciu. ;:108

Zobaczie, to są moje wiosenne wypociny z wczorajszego obchodu po ogródku. Na upartego można dopatrzyć się w tym wiosny, ale trzeba być rzeczywiście bardzo upartym.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Witaj Wandziu masz szczęście że znalazłaś już troszkę wiosny...
...dziś wieje okrutnie,zimno... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu to już nasza przypadłość: cierpliwość i upartość, przyroda to lubi i doceni, za kilka dni będzie już więcej oznak wiosny, powodzenia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Misiu, Taruniu - oj tak, tak cierpliwość nasza zostaje w tym roku wystawiona na ciężką próbę. ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu u Ciebie teraz jest tyle śniegu?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

No niestety, właśnie tyle go jeszcze wszędzie leży, że gdy oglądam ogródki niektórych forumek, to wydaje mi się, że żyjemy w dwóch różnych światach.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu ja chciałam dzisiaj sprawdzić grubość pokrywy śnieżnej na mojej działce ale pogoda mnie dobiła i zrezygnowałam :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”