Tomku i tu chyba masz rację, ta karteczka jest bez sensu, we Włoszech nie ma miejsc gdzie temperatura bedzie w zimie +5 i w lecie + 35. Jeśli ma być +5 w zimie to w lecie bedzie +45 stopni. A ta roślina została nazwana sycylijską... Ale zrobię ja mówisz i posadzę ją do gruntu, przezyje to dobrze, nie przezyje trudno.
Gosiu ta pietrucha to chyba nie jest nowość (nowość to dla mnie) pytałam i rzecywiście można bez problemu kupić nasiona. Oczywiście nie w Italii ale w Polsce. To będzie mój następny zakup. Gosiu wierzę że w waszych sklepach jest śledzik bo to rybka mórz północnych. Włosi w ogóle nie wiedzą że takowe istnieje...

Także jeśli chcę coś na 's' to tylko sadynki

Gosiu ci sąsiedzi to mnie osłabiają. Wszyscy mi mówią jaki mam piękny ogródek, a tam przecież nic jeszcze nie ma

Gdyby zobaczyli jeden z tych forumkowych to by chyba padli
Kajbar dzięki wielkie za radę

, tak zrobię, ten ogródek od strony sypialni jest długi i wąski, trzeba by go dobrze zagospodarować. Na razie mam tam posadzoną mimozę, cytrynę, mandarynkę i oleandra. Ale cytrusy chyba nie przeżyły

Nie mam do nich serca.
Sure jeśli się wybierzesz do Polskiego l'eclerca to daj znać czy też coś jest, ciekawa jestem, u nas co tydzień inna oferta. Mają naprawdę ładne, zdrowe i tanie rośliny. I fajne rzeczy do ogródka. Np dziś przywieżli krasnoludki i Marysie i gwizdające jeże które reagują na ruch. Ale mój m. chyba by mnie z tym nie wpuścił do domu...
Aniu 1234 roślinki super zobaczymy jak się będą prezentować juz po włożeniu do ziemi.