Mój azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój azyl

Post »

Zbyszku w Jeżewie jesteśmy w sierpniu,w tym czasie z bylin zostają tylko ochłapy.
Jadąc z Torunia do Chełmna wstępujemy do dużego centrum ogrodniczego które jest po lewej stronie, czy o tym sklepie mówisz?
W tym roku już zamówiłam na allegro 10 odmian Funki, ciekawe w jakim będą stanie, ale zaryzykowałam raz kozie śmierć.
Piszesz że przejeżdżasz przez Ostrów Wlkp, koniecznie musisz wstąpić ;:138
Bardzo serdecznie zapraszamy, może znajdziesz u nas jakieś roślinki których nie masz?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale pięknie u Ciebie. Nie tylko rośliny cudne ale i zwierzaki.Moje uznanie.
Gdyby Mój M widział Twoje ptaki i owczarka (czarny owczarek to jego marzenie) to by padł.
On uwielbia kury ozdobne kiedyś sam miał.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ trawniczek:D Jak Wam się udaje utrzymać go w takim płaskim stanie? Zdradź sekret.. Pominę już psy choć moje rzadko kopią, i większe szkodniki, ale po zimie to ja mam tunelownie po nornicach a nie prosta trawę:/ Pozdrowienia:)
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Roma jak tylko będzie okazja i czas pozwoli to bardzo chętnie, jeździmy najczęściej przez Jarocin ale Ostrów to prawie taka sama droga
w sierpniu faktycznie w szkółkach niewiele ciekawego z bylin czasami można jednak coś trafić ;:7
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Romo!
Trafiłam do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem - CUDOWNIE! Dużo, dużo pracy włożyliście, ale już widać wspaniałe efekty! Imponująca przestrzeń ... Cudne zwierzaki ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p

Post »

Łana dziękuję za odwiedziny :lol: jest mi bardzo miło że podoba Ci się mój ogród, podskoczyłam na moment do Ciebie i zerknęłam "przez płot" i cóż tam widzę PIWONIE NIE Z TEJ ZIEMI ;:3 ;:138
Jak będę miała troszkę czasu to wpadnę na dłuższy spacerek.;:23

Podobają mi się trawy i różne byliny, zapragnęłam je mieć w swoim ogrodzie, ale mam problem, może to nie jednego rozbawić ale ja nie mam gdzie wsadzić. Trawnik musi pełnić rolę boiska, więdz nie moge się w niego za bardzo wcinać, a po drugie jest system nawadniajacy i nie mogę tam za bardzo sadzić.
Spojrzałam dzisiaj przez okno na ogród i coś mnie olśniło ! moja Kaja wytyczyła mi linię gdzie mam zrobić rabatę bylinową na której mam zamiar posadzić guanerę i trawę olbrzymią. :heja

Obrazek

Obrazek

Kaja - najważniejszy członek rodziny nigdy nie zawiedzie a zawsze zrozumie ;:168

Obrazek
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

I jaki równiutki półokrąg ci zrobiła .. teraz masz szeroką rabatkę do obsadzenia i nawet z cieniem anie tylko dla traw ale i żurawek .. Ciekawa jestem jak moja rabatka z trawami stworzona na jesieni zaprezentuje się na wiosnę ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Witaj Romo :wit ja też przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i .... WOW :shock: ;:138 przez te pare lat wszystko u Ciebie pięknie się rozrosło. Widać to wyraźnie na zdjęciach "przed" i "po". A przestrzeń ogromniasta jednakże widzę, że świetnie sobie z nią radzisz. Dasz jakieś zbliżenia na rośliny, które tak pięknie Ci się rozrosły?
Zwierzaczki? śliczne :) nie dziwię się, że latem nie masz ochoty na wyjazdy skoro na miejscu masz wszystko, co do szczęścia potrzebne :)
Mieszkasz niedaleko Ostrowa... Od której strony? Hmmm... ja prawie co tydzień tam jestem :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p

Post »

Zdjęcia roślin będę robiła wiosną bo takich dotychczas nie robiłam, ale nadrobie zaległości - obiecuję
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

No to niecierpliwie czekamy na wiosnę i zdjęcia twoich roślinek. Na pewno będzie co oglądać
Paulina
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

maniusika pisze:I jaki równiutki półokrąg ci zrobiła .. teraz masz szeroką rabatkę do obsadzenia i nawet z cieniem anie tylko dla traw ale i żurawek .. Ciekawa jestem jak moja rabatka z trawami stworzona na jesieni zaprezentuje się na wiosnę ..
Zrobiła idealną ścieżeczkę i nie potrzebowała żadnych przyrządów, tylko wykorzystać jej teren i sadzić a pięknie będą wyglądać trawy i jeszcze jakieś inne roślinki dla równowagi. :;230
A na zdjęcia roślinek czekam z niecierpliwością. ;:65
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Romo, podziwiam twój ogród a właściwie ogromną przestrzeń pięknie zagospodarowaną, super porządek. Najbardziej jestem oczarowana twoimi niezwykłymi zwierzaczkami, wszystkie po kolei uściskałabym, tak pięknie upierzonych kurek nigdy nie widziałam. Bardzo podoba mi się twój raj na ziemi. ;:180 ;:180 ;:180 ;:138
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Romo, jestem pod wrażeniem przestrzeni jaką dysponujesz. Aż mi dech zaparło, bo szczerze przyznaję, że sama patrzę na możliwość kupienia tak sporego kawałka ziemi! Zaintrygował mnie fakt tak bliskiej obecności linii wysokiego napięcia. Czy czujesz jakiś dyskomfort z ich powodu, dźwięk? Pytam, bo w okolicy naszego rodzinnego miasta też jest mnóstwo linii i chciałam wiedzieć czy jest sens interesować się takimi rejonami :wink:

Uroczy masz zwierzyniec. Moi rodzice też mają pawia i powiem szczerze jest to jeden z ciekawszych okazów drobiu jaki spotkałam. Po pierwsze wykazują dość spory zasób inteligencji jak na ptaki, po drugie są takie ładne :D . Paw którego ja znam był wychowywany przez kwokę i myśli że jest kurą i wdzięczy się do kur! Ale okazyjnie robi podchody np do motyli, które siedzą na opadniętych owocach z drzewa... Kupa śmiechu. I też często wybiera się na wędrówki po okolicy.

Piękny staw! Ja marzę o stawie do pływania, albo o ekologicznym basenie, jak kto woli.
Nie mogę się doczekać nowego sezonu u ciebie. Ciekawa jestem jak jeszcze upiększysz twój zakątek(nie żeby mu czegoś brakowało :wink: )
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p

Post »

Agnieszka1978 kury ozdobne w ogrodzie to jak chodzące kwiaty, ale tylko cochiny olbrzymie bo są bardzo spokojne i nie grzebią w ziemi no i rośliny muszą być duże wtedy jest zachowana równowaga i wszystko się super uzupełnia.

Loeb aby trawnik był płaski to trzeba go dużo używać i traktować jak boisko a wiosną koniecznie wałować

maniusia jakie trawy posadziłaś ? mam nadzieję że będziesz robiła zdjęcia

edulkot ja też czekam z niecierpliwością ale na chwilę kiedy się dobiorę do tego 12 letniego trawnika :lol:

Irenko zachwycasz się moimi kurami a ja twoimi dorodnymi roślinami :lol:

Asiu jak mi miło ze mnie odwiedziłaś, a tym bardziej że mam córkę Asię i też jest w Irlandii :D
jeżeli chodzi o linie wysokiego napięcia to jedynie co nam przeszkadza to ten paskudny słup który psuje mi widok :!: Jeżeli chodzi o dzwięk to jeszcze nigdy nie słyszałam ani nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu. Linia jest postawiona z 10 lat temu i nie widzę żadnej różnicy.
Pawie są bardzo ciekawskie, jak je coś zainteresuje to podchodzą i ze wszystkich stron oglądają.
Nasze pawie nie latają po okolicy bo mają wszystko a przede wszystkim spokój i kryjówki w ogrodzie, jeżeli sie trzyma jednego pawia to on moze uciekać jak jest okres godowy bo szuka partnerki.
Staw u nas był kąpieliskiem do czasu aż mój M wpuścił ryby. Aby woda była czysta w stawie to musisz mieć sporo roślin ( 25 % powierzchni lustra wody obsadzone roślinami i powstanie eko system) i nie wpuszczaj ryb :!:
a żaby czy chcesz czy nie chcesz to tak przyjdą :;230
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Przyszłam z rewizytą :roll: Hmmm... nie wiem jak wyrazić to, co ciśnie mi się do głowy po obejrzeniu Twej przestrzeni tak cudnie zagospodarowanej. W dodatku te wszystkie żyjątka :D No, gratulacje!!!!!!!!!!!!! ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”