Agnieszka1978 kury ozdobne w ogrodzie to jak chodzące kwiaty, ale tylko cochiny olbrzymie bo są bardzo spokojne i nie grzebią w ziemi no i rośliny muszą być duże wtedy jest zachowana równowaga i wszystko się super uzupełnia.
Loeb aby trawnik był płaski to trzeba go dużo używać i traktować jak boisko a wiosną koniecznie wałować
maniusia jakie trawy posadziłaś ? mam nadzieję że będziesz robiła zdjęcia
edulkot ja też czekam z niecierpliwością ale na chwilę kiedy się dobiorę do tego 12 letniego trawnika
Irenko zachwycasz się moimi kurami a ja twoimi dorodnymi roślinami
Asiu jak mi miło ze mnie odwiedziłaś, a tym bardziej że mam córkę Asię i też jest w Irlandii

jeżeli chodzi o linie wysokiego napięcia to jedynie co nam przeszkadza to ten paskudny słup który psuje mi widok

Jeżeli chodzi o dzwięk to jeszcze nigdy nie słyszałam ani nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu. Linia jest postawiona z 10 lat temu i nie widzę żadnej różnicy.
Pawie są bardzo ciekawskie, jak je coś zainteresuje to podchodzą i ze wszystkich stron oglądają.
Nasze pawie nie latają po okolicy bo mają wszystko a przede wszystkim spokój i kryjówki w ogrodzie, jeżeli sie trzyma jednego pawia to on moze uciekać jak jest okres godowy bo szuka partnerki.
Staw u nas był kąpieliskiem do czasu aż mój M wpuścił ryby. Aby woda była czysta w stawie to musisz mieć sporo roślin ( 25 % powierzchni lustra wody obsadzone roślinami i powstanie eko system) i nie wpuszczaj ryb
a żaby czy chcesz czy nie chcesz to tak przyjdą