Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu co się dzieje :wink: ,co w chodzę w ogródki to nowe wątki,dobrze ,że zdążyłam i się nie spóźniłam... :wit Czereśniak... ,nadal...,czyli czereśnia zostanie definitywnie i bardzo dobrze... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też przyszłam zameldować się w nowej odsłonie Czereśniaka i znalazłam w nim odrobinę wiosny i budzi to nadzieję że niedługo będzie jej więcej. :wit
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Marzenko witam Cię w moich progach ;:180 cieszę się bardzo pierwszymi kwiatkami, choć to tylko takie maleństwa. Codziennie sprawdzam, czy jeszcze stoją .

Iga dziwię się rannikom i przebiśniegom. Kwitną, a gleba wokół nich całkowicie zamarznięta :roll: przez ogródek można przejść "suchą stopą" .

Marynko gdzieś tam na końcu w tle widać budynek, w którym mieszkam. Mam naprawdę bliziutko na działkę i zdarza mi się czasami kilka razy w ciągu dnia biegać tam i z powrotem :D

Krysiu Ty chyba instynktownie czujesz wiosnę, bo coraz częściej zaglądasz na forum :D czytałam, że już pierwsze zielone zakupy masz za sobą.

Halinko ranniki, o dziwo, zaczynają się pojawiać w różnych miejscach :roll: niekoniecznie w tych, o których pamiętałam.

Kasiu witam marcowo, czyli już bliżej wiosny :D

Iwonko to raczej nie drewutnia, a komórka na różne "przydasie", pojemniki i resztki pobudowlane.
W ogródku jeszcze dużo bylin do ścięcia. Zauważyłam, że pozostawianie suchych badyli, to dobry sposób na zasłonięcie maluchów i krzewów. W zeszłym roku wczesny jaśmin był zupełnie zmarznięty, teraz schowany pod dzielżanem, jest zielony .

Fabiola witam słonecznie ;:196 może nowym wątkiem przywołam wiosnę :)

Jadzia nie bierzesz ode mnie debetu, Ty masz u mnie lokatę, i procenty Ci rosną :;230
Za miesiąc to już będą kwitły krokusy i pierwsze tulipany, a my będziemy sadzić tegoroczne zakupy :)

Majka to nie kamienie, a kostka granitowa. Całość w spadku po poprzednikach.
W miejscu obecnego siedziska pod czereśnią, był klomb z różami, który zaraz po przejęciu ogródka zlikwidowałam.

Danusiu słońce niby w dzień świeci, ale jest diabelsko zimno. Dzisiaj zatrzymałam się w ogródku trochę dłużej i wróciłam do domu zamarznięta. Czasami rozpalam ogień w kominku, ale wtedy ubieram się, jak na biegun.

Ala konieczność zmusiła mnie do założenia nowego wątku. wolałabym poczekać na nowy sezon fotograficzny :;230

Tadeusz witam serdecznie :) fakt, nieśmiałe wiosenne początki, ale jakie optymistyczne. Teraz może być już tylko lepiej. I coraz barwniej :D

Stasia już ja Cię znajdę, jak Ty mnie zgubisz :;230 coraz więcej wiosny, to i energii przybywa.

Nela oglądamy razem z Jadzią, na skypie, do późnej nocy różane linki, które nam podsyłasz, to i wątki jednocześnie zakładamy :;230
Czereśniak pozostanie czereśniakiem, dopóki będzie w moich rękach...tfu...tfu...oby natura mi sprzyjała.

Majka prawdziwie zimowe miesiące już za nami, teraz już tylko " w marcu, jak w garncu" i kwiecień trochę poplecie i już będziemy oglądać prawdziwie zielone fotki. I zobaczę Twój domek na żywo :D

Jaka przebiegła byłam, skopiowałam napisany post, wrzuciłam na podgląd i ...napisało, że nie może wyświetlić. A link jeszcze ciepły "siedział" w myszce. Ha, ha..

Skoro tworzę nową dokumentację, to jeszcze dwa tegoroczne kolorki.

Miłek
Obrazek

Cyklamen dyskowaty
Obrazek

I ogródek od strony altany
Obrazek Obrazek

Trochę kolorowych wspomnień...wnet pojawią się znowu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te ostatnie tez niedlugo zakwitną czyli botaniczne tulipany . Dobrze ,ze masz już się z czego cieszyć a u mnie nadal goło . Fajnie ,ze taki dobry u Ciebie bank i odsetki fajnie rosną . Może niedługo posiedzimy znów pod czereśnią tak jak w ubieglym roku . Przyjedziemy jak bedzie kwitla, a wtedy bedziemy całe w bieli ;:196 Juz sie zastanawiam ,gdzie ja posadzę te zamówione roślinki :;230 . Wiesz jak jest pusto to dopiero wszystko ładne widac .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Fajne masz te murki ale to chyba robił ktoś za karę bo to ciężkie granitowe kostki :;230
Tulipanki śliczności ;:138
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mi się Basiu zdaje, że nie wycinanie na zimę suchych badylków to dobry pomysł. Ja tak robię co roku, że wycinam te stare łodyżki dopiero wiosną ;:108 Ten cyklamen to je to co mi się podoba (ten nicy fiołek) Widziałam podobne w Irlandii - wyglądał zjawiskowo - aleja starych drzew a on taki malutki pod nimi, super to wyglądało ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Jestem i ja w nowej części wąteczku , przebiśniegi i ranniki ,
to coś co marzy się i mnie! :lol:
Zachwyciły mnie Twoje tulipanki botaniczne , są cudne ,
malutkie i w ferworze barw , i jak ich nie lubić? ;:224
Ogród po zimie prezentuje się nader dobrze , u mnie pobojowisko jest! :lol:

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu nieco jestem spózniona ale melduję się w nowym wątku, Skarbie u Ciebie ogródek stoi na baczność jak w wojsku, wszystko przygotowane na przyjęcie Pani Wiosny nawet szkraby malutkie już zaczynają kwitnąć,
czyli wkrótce już się wszystko zazieleni i będzie oj, oj będzie się działo, pozdrawiam cieplutko
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to ja Ci się nie dziwię a nawet zazdroszczę , bo ja też bym tak chciała.Ja mam na działkę /z domu do bramy/ 6 km...niby nie daleko ale to już wyprawa...a tak bliziutko to sama bym sobie smykała :;230 i ciężko byłoby mnie do domu przyciągnąć.. ;:7
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witam się w nowym Basinym :wit
zadziwił mnie ten miłek....no jak on tak może....najpierw kwiat :shock: i to tak prosto z ziemi już kwitnący :?: NIESAMOWITE :shock:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Potężne te kostki granitowe, że też moi poprzednicy musieli zostawić mi, tylko dziurawy dach! :D Czekam na wiosnę w Waszych ogrodach - za oknem 17 na plusie. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Maju możliwe ,że tyle było siedziałam przy otwartym na oścież oknie i wietrzyłam pożadnie moje lokum a słonko pięknie przygrzewało . Jaka radość w sercu oby tak dalej . Ciekawe Basiu co kupiłaś w tym Bytomiu . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Baśko jestem :D ....melduję się.
Od razu mówię, że zazdroszczę miłka...nie mam, cyklamena....nie wykiełkował...też nie mam.
Za to mam podobne widoczki jak Ty ...czyli szarobure :wink:....ale to się ponoć z wiosną ma zmienić. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Basiu, melduję się, zaklepuję i już zostaję w Twoim nowym czereśniowym wątku :D
Jakoś nigdy Twego ogrodu nie widziałam przy blokach mieszkalnych, ale skoro mieszkasz nieopodal, to sama radość biegać do ogrodu w wolnej chwili.
Widać, że kwiatki już pchają swe główki na świat. Miłek jest niesamowity.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia chyba przeziębiłam moje stare przeziębienie :;230 rano znowu kichałam, prychałam, a kaszel chciał mnie udusić. Nigdzie nie byłam, jedynie popołudniu w ogródku.
Ostatnio siedziałaś pod czereśnią po kolana w liściach, płatków kwiatowych trochę będzie mniej...po kostki :;230 Już zapraszam :D

Majka chyba kiedyś, podczas remontu okolicznych ulic, powykopywano przedwojenny bruk. Ogrodnicy, wiadomo, ludzie z inwencją- im pracowitszy, tym więcej kostek przywlókł :D W każdym ogródku jest ich choć trochę, jak nie grill, to przynajmniej obrzeża rabatek.

Iwonko w większośći ogródków działkowych wysprzątane dokładnie. Byliny powycinane, liście, co do jednego wygrabione, hortensje przykryte, jukki podwiązane :) Ja namiętnie grabiłam liście, bo przecież drzewa owocowe chorowały i wszystkie liście były zakażone.

Dorotka popatrz, jaka ta przyroda mądra. Nie stosuje terapi szokowej :uszy Po zimie pojawiają się wpierw białe przebiśniegi, potem już nieco koloru krokusów, więcej hiacyntów i...wreszcie rozszalałe kolory tulipanów :D

Ania ogródek czeka, a zima nie odpuszcza ;:223 właśnie usłyszałam kolejną mroźną prognozę pogody. Tyle wiosny, że dzień dłuższy i koty opalają się w nasłonecznionych kątach.

Maryniu kilka lat polowałam na ogródek i teraz jestem podwójnie szczęśliwa - po pierwsze udało się kupić, po drugie- znajduje się tak blisko domu, że bliżej już nie można :D nawet można pozwolić sobie na późne samotne powroty z działki do domu.

Grażyna u mnie miłek debiutuje, więc przyglądam mu się uważnie. Żółty czubek pokazał już miesiąc temu i wciąż się rozgląda za Panią Wiosną :D

Majka granitów dostałam w spadku dużo, ale altana z grzybem i niestety, również z przeciekającym dachem. A ceny ogródków działkowych w Miechowicach chyba najwyższe w Europie :;230
Na ogródkowym termometrze o 14-stej było 0 w cieniu :!:

Ela Ty masz teraz kwiatki z pierwszej ręki, więc chyba cyklamena upolujesz. Z miłkiem gorzej, on ciągle mało dostępny. Mam dwa, amurski i wiosenny, oba kupione od kolekcjonerów.
Szarobure zdjęcia zrobione celowo...żeby mieć z czym porównywać następne...bo przecież teraz musi już tylko być lepiej :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”