Ogród bigs

Zdjęcia naszych ogrodów.
bigs
100p
100p
Od: 17 sty 2011, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Ogród bigs

Post »

Witam wszystkich.
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród bigs

Post »

:wit Witaj na forum. Czekamy zatem na fotki :)
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit będę trzymała kciuki za powstawanie Twojego ogrodu :) i zaglądała często do Ciebie :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Witaj na forum :P
Pniaki pięknie nadają się do dekoracji rabat kwiatowych lub na skalniak.
Wstrzymaj się ze spaleniem bo w pniakach można np. wydrążyć otwory i posadzić roślinki.
Poczytaj np. tutaj :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
http://www.femia.pl/dom-ekologiczny/ogr ... d-165.html
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj bigs widzę że mnóstwo pracy czeka Cię w tym ogrodzie , zazdroszczę przestrzeni.

W koło oczka można posadzić kosaćce najlepiej jakieś syberyjskie .Choć japońskie też pewnie czuły by się dobrze .
Genia
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Witamy,witamy kolejnego lubelaka :wink: Jak Cię zwać?Bigs?
Oj ciekawscy jesteśmy wielkości tej działki i w jakiej okolicy położona bo że wspaniałe pole do popisu to już widzimy :lol:
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żyła mi chodzi... zazdroszczę działki :) Jest gdzie się porządzić... i ta woda... ech....
bigs
100p
100p

Post »

Dziękuję za odwiedziny i porady. BiGs to skrót od imion: Beaty i Grzegorza, a "s" - login musi mieć minimum 4 znaki.
Działka położona jest na południowo-zachodnim krańcu województwa. To co widać na zdjęciach to tylko połowa działki.
Dopóki nie ogrodzę części działki nie mogę myśleć o założeniu właściwego ogrodu przed przyszłym domem. Rośliny, krzewy, drzewka będziemy sadzić w okolicy oczka.
Zamierzamy wiosną dosadzić rodzime gatunki drzew: kilkanaście sosen (obecnie kilka mam zniszczonych przez zwierzęta), kasztan, lipę, morwę, bez czarny (zwykły i ozdobny).
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Witam w dziale nasze ogrody. Ja tak jak MirekL zazdroszczę Ci działki, na takiej można porządzić. Częściowo masz już wyrośnięte drzewa, więc wykorzystaj to w odpowiedni sposób. Ogólnie ciekawie się zapowiada, będę śledził ten wątek. ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
bigs
100p
100p

Post »

Dzisiejsze fotki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Zagląda-zagląda :wit widzę że sadzisz truskawki...ja likwiduję ;:7
Ciekawa jestem czy porzeczki i sosna wejmutka to na jednej działce posadzone...jeśli w pobliżu to kiepsko z tą sosenką :roll: sama zakupiłam kilka wejmutek ale przed wiosennym sadzeniem zlikwiduje porzeczki...tylko ja mam kilka sztuk a u Ciebie plantacja ;:224
Pozdrawiam Agnieszka.
bigs
100p
100p

Post »

Sosna wejmutka i choina kanadyjska są posadzone w tym miejscu do wiosny lub późniejszego terminu jak przestaną rosnąć, następnie trafią we właściwe miejsce (przed przyszłym domem). Widoczne na wcześniejszych zdjęciach kosodrzewiny przesadzałem w sierpniu i rosną dobrze. Porzeczki czarne odmiany Titania, a właściwie na razie patyki są mi potrzebne do obsadzenia około 50 arów działki, która znajduje się za laskiem (niewidoczne na zdjęciach).
Od wiosny będę robił systematycznie fotki zmian na działce, obecnie nie mam więcej ciekawych fotek z ubiegłego roku.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

BEATKO, GRZEGORZU, witajcie na Forum dobrze że tu trafiliście na początku zabudowy działki. Jak oglądam zdjęcia Waszej działki to mi się przypomina nasza trzynaście lat temu, ale o połowę mniejsza. Nie zazdroszczę Wam ani hektara gruntu ( bo mam go siebie dużo), a tym bardziej pracy która na Was czeka w najbliższych latach.
Działka położona jest na południowo-zachodnim krańcu województwa.
Cosik mi się wydaje że niezbyt daleko są nasze ogrody , bo według mnie południowo zachodni kraniec to na zachód od drogi Przemyśl Lublin, przy której jest nasz ogród.

Jak by co służę doradztwem i pomocą w zakresie ogrodnictwa i budownictwa, w tym zagospodarowania ogrodu przyszłego ( chociaż widzę już pierwsze posadzone ręką ludzką rośliny)ogrodu.
bigs
100p
100p

Post »

Tadeuszu, masz rację co do położenia ogrodu, mamy do siebie około 35 km. Wysłałem PW.
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też zajrzałam ,witajcie .Pracy przed Wami ogrom ale efekt wspaniały będzie ...Zaglądać będę ,do zobaczenia zatem
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”