Ogród bigs
-
- 100p
- Od: 17 sty 2011, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogród bigs
Witam wszystkich.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród bigs

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Witaj na forum :P
Pniaki pięknie nadają się do dekoracji rabat kwiatowych lub na skalniak.
Wstrzymaj się ze spaleniem bo w pniakach można np. wydrążyć otwory i posadzić roślinki.
Poczytaj np. tutaj :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
http://www.femia.pl/dom-ekologiczny/ogr ... d-165.html
Pniaki pięknie nadają się do dekoracji rabat kwiatowych lub na skalniak.
Wstrzymaj się ze spaleniem bo w pniakach można np. wydrążyć otwory i posadzić roślinki.
Poczytaj np. tutaj :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
http://www.femia.pl/dom-ekologiczny/ogr ... d-165.html
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj bigs widzę że mnóstwo pracy czeka Cię w tym ogrodzie , zazdroszczę przestrzeni.
W koło oczka można posadzić kosaćce najlepiej jakieś syberyjskie .Choć japońskie też pewnie czuły by się dobrze .
Genia
W koło oczka można posadzić kosaćce najlepiej jakieś syberyjskie .Choć japońskie też pewnie czuły by się dobrze .
Genia
Witamy,witamy kolejnego lubelaka
Jak Cię zwać?Bigs?
Oj ciekawscy jesteśmy wielkości tej działki i w jakiej okolicy położona bo że wspaniałe pole do popisu to już widzimy

Oj ciekawscy jesteśmy wielkości tej działki i w jakiej okolicy położona bo że wspaniałe pole do popisu to już widzimy

Żyła mi chodzi... zazdroszczę działki
Jest gdzie się porządzić... i ta woda... ech....

-
- 100p
Dziękuję za odwiedziny i porady. BiGs to skrót od imion: Beaty i Grzegorza, a "s" - login musi mieć minimum 4 znaki.
Działka położona jest na południowo-zachodnim krańcu województwa. To co widać na zdjęciach to tylko połowa działki.
Dopóki nie ogrodzę części działki nie mogę myśleć o założeniu właściwego ogrodu przed przyszłym domem. Rośliny, krzewy, drzewka będziemy sadzić w okolicy oczka.
Zamierzamy wiosną dosadzić rodzime gatunki drzew: kilkanaście sosen (obecnie kilka mam zniszczonych przez zwierzęta), kasztan, lipę, morwę, bez czarny (zwykły i ozdobny).
Działka położona jest na południowo-zachodnim krańcu województwa. To co widać na zdjęciach to tylko połowa działki.
Dopóki nie ogrodzę części działki nie mogę myśleć o założeniu właściwego ogrodu przed przyszłym domem. Rośliny, krzewy, drzewka będziemy sadzić w okolicy oczka.
Zamierzamy wiosną dosadzić rodzime gatunki drzew: kilkanaście sosen (obecnie kilka mam zniszczonych przez zwierzęta), kasztan, lipę, morwę, bez czarny (zwykły i ozdobny).
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Witam w dziale nasze ogrody. Ja tak jak MirekL zazdroszczę Ci działki, na takiej można porządzić. Częściowo masz już wyrośnięte drzewa, więc wykorzystaj to w odpowiedni sposób. Ogólnie ciekawie się zapowiada, będę śledził ten wątek.

-
- 100p
Dzisiejsze fotki
Zagląda-zagląda
widzę że sadzisz truskawki...ja likwiduję
Ciekawa jestem czy porzeczki i sosna wejmutka to na jednej działce posadzone...jeśli w pobliżu to kiepsko z tą sosenką
sama zakupiłam kilka wejmutek ale przed wiosennym sadzeniem zlikwiduje porzeczki...tylko ja mam kilka sztuk a u Ciebie plantacja
Pozdrawiam Agnieszka.

Ciekawa jestem czy porzeczki i sosna wejmutka to na jednej działce posadzone...jeśli w pobliżu to kiepsko z tą sosenką

Pozdrawiam Agnieszka.
-
- 100p
Sosna wejmutka i choina kanadyjska są posadzone w tym miejscu do wiosny lub późniejszego terminu jak przestaną rosnąć, następnie trafią we właściwe miejsce (przed przyszłym domem). Widoczne na wcześniejszych zdjęciach kosodrzewiny przesadzałem w sierpniu i rosną dobrze. Porzeczki czarne odmiany Titania, a właściwie na razie patyki są mi potrzebne do obsadzenia około 50 arów działki, która znajduje się za laskiem (niewidoczne na zdjęciach).
Od wiosny będę robił systematycznie fotki zmian na działce, obecnie nie mam więcej ciekawych fotek z ubiegłego roku.
Od wiosny będę robił systematycznie fotki zmian na działce, obecnie nie mam więcej ciekawych fotek z ubiegłego roku.
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
BEATKO, GRZEGORZU, witajcie na Forum dobrze że tu trafiliście na początku zabudowy działki. Jak oglądam zdjęcia Waszej działki to mi się przypomina nasza trzynaście lat temu, ale o połowę mniejsza. Nie zazdroszczę Wam ani hektara gruntu ( bo mam go siebie dużo), a tym bardziej pracy która na Was czeka w najbliższych latach.
Jak by co służę doradztwem i pomocą w zakresie ogrodnictwa i budownictwa, w tym zagospodarowania ogrodu przyszłego ( chociaż widzę już pierwsze posadzone ręką ludzką rośliny)ogrodu.
Cosik mi się wydaje że niezbyt daleko są nasze ogrody , bo według mnie południowo zachodni kraniec to na zachód od drogi Przemyśl Lublin, przy której jest nasz ogród.Działka położona jest na południowo-zachodnim krańcu województwa.
Jak by co służę doradztwem i pomocą w zakresie ogrodnictwa i budownictwa, w tym zagospodarowania ogrodu przyszłego ( chociaż widzę już pierwsze posadzone ręką ludzką rośliny)ogrodu.
-
- 100p
Tadeuszu, masz rację co do położenia ogrodu, mamy do siebie około 35 km. Wysłałem PW.
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też zajrzałam ,witajcie .Pracy przed Wami ogrom ale efekt wspaniały będzie ...Zaglądać będę ,do zobaczenia zatem