Jolu, i dlatego właśnie nie lubię nazwy "mina lobata"

O ile ładniej brzmi: "powój gwiezdny"...
Mariolko, powodzenia w uprawie! Ja w tym roku myślę o nasturcji kanaryjskiej, albo może jeszcze znajdę jakieś inne, ciekawe pnącze
Siberio, ja uprawiam tunbergię w ogrodzie, ale nie w gruncie, tylko w donicach, których mam sporo porozstawianych w różnych miejscach :P Jest niezawodna, rośnie nie za wielka, ale bardzo obficie kwitnie...Można ją puścić po kratce do góry, albo w dół...
Keetee, nie, nie próbowałam

Słyszałam o zimowaniu kobei, ale tunbergii - chyba nie. Ale spróbować można
Dzięki za miłe słowa
Jolu, chętnie bym kupiła jakąś inną tunbergię, ale nigdy na takową nie trafiłam...Zawsze mam tę tradycyjną, ale tak ją lubię, że jako jedyną roślinkę -sieję co roku
Grzesiu, kobei też już podziękowałam

Podobnie wilcowi, który otwierał kwiatki tylko wieczorem...Może nasturcja kanaryjska, może groszek pnący?
Podoba Ci się moja koneweczka? Ja mam tylko taką jedną...U Ciebie to dopiero jest piękna kolekcja!
Teresko, witaj na forum! Na pewno szybciutko wszystkiego się nauczysz, a życzliwe forumki chętnie Ci we wszystkim pomogą :P
Dorotko, nasionka tunbergii są dosyć popularne, więc bez problemu dostaniesz je w ogrodniczym. Ja polecam Ci tę roślinkę z całego serca

Jak zresztą wszystkie pnącza, nie tylko jednoroczne, które uwielbiam!
Kasiu, tunbergia jest bezproblemowa, więc skoro wykiełkowała Ci już i ma 10 cm, to z pewnością wyrosną Ci piękne roślinki
Lubicie pnącza

Ja też!