Zdolny ten nasz Grześ , co nie ,Grażynko ? Potrafi nas rozbawić, to prawda...

Ruskie? Mogą być ciekawe...Jak będą dobre - zgłoszę się po 3 nasionka.

Kiedy zaczynasz pomidorowy siew? Mam nadzieję, że w tym roku będą w domu lepiej rosły, bo w tamtym było marnie, takie maluchy sadziłam.basow@ pisze:
Tą otwartą bramą do łez mnie rozbawiłaś!Widocznie podświadomie chcesz je dokarmiać jednak...

Zresztą jak był wysoki śnieg to płot tez sobie przeskoczyły , a potem stratowaly i pozrywały go w jednym miejscu... Teraz wybudowałam zaporę ze sciętych gałęzi jabłoni i kolczastych śliw
  Zresztą jak był wysoki śnieg to płot tez sobie przeskoczyły , a potem stratowaly i pozrywały go w jednym miejscu... Teraz wybudowałam zaporę ze sciętych gałęzi jabłoni i kolczastych śliw   

Już mnie paluchy świerzbią....Tylko muszę mieć pewność ,że mi postawią ten tunel moi panowie...
 Już mnie paluchy świerzbią....Tylko muszę mieć pewność ,że mi postawią ten tunel moi panowie... 
  jak drzwiami nie można , to oknem wejdą...( całkiem jak moja teściowa)...
  jak drzwiami nie można , to oknem wejdą...( całkiem jak moja teściowa)...
 Tylko że o sianiu mowy nie ma! Śnieg wali pełną parą
 Tylko że o sianiu mowy nie ma! Śnieg wali pełną parą 

Przecież marzec tuż, a w marcu by trzeba stawiać, na rzodkiewki i sałatę.
  Przecież marzec tuż, a w marcu by trzeba stawiać, na rzodkiewki i sałatę.  

Ale zimno było i zaraz zwiałam
  Ale zimno było i zaraz zwiałam  

Ale u nas nie padało ,  pewnie na  dobre roślinom to nie wyjdzie , bo mróz jest....
  Ale u nas nie padało ,  pewnie na  dobre roślinom to nie wyjdzie , bo mróz jest....  
  Ja widziałam na zdjęciu pomidory posadzone w drewnianych skrzynkach , takich , jak kiedyś , kiedyś warzywa do warzywniaków przywozili...Nawet fajnie to wyglądało.
 Ja widziałam na zdjęciu pomidory posadzone w drewnianych skrzynkach , takich , jak kiedyś , kiedyś warzywa do warzywniaków przywozili...Nawet fajnie to wyglądało. I obietnice padły.Nawet kolega ze spawarką jest już wstępnie umówiony.Tym bardziej ,że M ma wyjazd w marcu , więc przed wyjazdem ma być już tunel... Łachy żadnej więc nie robi
  I obietnice padły.Nawet kolega ze spawarką jest już wstępnie umówiony.Tym bardziej ,że M ma wyjazd w marcu , więc przed wyjazdem ma być już tunel... Łachy żadnej więc nie robi   

Ja mam taki niski tunelik , jakieś 50 cm.Też niedługo posieję sałatę i rzodkiewkę....  ale mi się marzy pogrzebać w ziemi...mam nadzieję ,że będzie ciepło na tyle ,żeby coś porobić.
  Ja mam taki niski tunelik , jakieś 50 cm.Też niedługo posieję sałatę i rzodkiewkę....  ale mi się marzy pogrzebać w ziemi...mam nadzieję ,że będzie ciepło na tyle ,żeby coś porobić.  
  Pomidorki to temat rzeka , rzeczywiście , ale jaki miły.....
   Pomidorki to temat rzeka , rzeczywiście , ale jaki miły.....
 aż żal nie wziąć. Opierałam się, bo mi się taka budowla nie podoba w ogrodzie, ale cóż.... wymyśliłam, że postawimy w miejscu niewidocznym z dołu
 aż żal nie wziąć. Opierałam się, bo mi się taka budowla nie podoba w ogrodzie, ale cóż.... wymyśliłam, że postawimy w miejscu niewidocznym z dołu