Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Krysiu, ale masz tych róż, na takiej małej powierzchni aż 30 :shock: a jakie one są, wszystkie niskie czy może masz jakieś pnące, bo krzaczastych to pewnie nie bo to wielkie krzaczory. Ten pomysł z wyjściem przed ogródek z kwiatkami jest świetny, z daleka widać gdzie jest tyle kwiatów że aż wyłażą :;230
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Leć, leć Kryśka! Ja tak z zazdrości, ;:131 bo ja jeszcze myślę - Ty to masz już za sobą.
Po drodze pozdrawiam Majką. :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Liliowce wcale tak się nie powtórzyły-śliczne.Róże fotografowane komórką wyszły pięknie.Ta niby niebieska to?...
Krysiu w altanie jak w domu-ładnie i czyściutko.Pieczonki zapachniały i pobudziły zmysły.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam cieplutko Maję i Maję
Majar Ty też polecisz, Nie ma nad czym myśleć, pochwal się zdjęciami będziemy podziwiać.
Ja technicznie nie byłam przygotowana tak poszło z rozpędu pomimo, że myślałam rok.
Moje róże są z wielkokwiatowych, ja nie zostawiam ich na jeden kwiatek na łodydze, są jeszcze malutkie krzaczki i jest mi szkoda każdego pączusia. Mam też pewnie 3 sztuki róż rabatowych jedną odziedziczyłam po poprzednikach. Rosła przy wyjściu z altanki i przeszkadzała więc została przesadzona przed działkę. I tu za to pięknie rośnie, wydaje mi się, że jest to pnąca. A parkowe np. angielskie podobają mi się bardzo ale nie mam gdzie im miejsca znaleźć. Poniżej ta piękna nieznajoma.

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU pięknotka i ciekawe jak będzie rosła w nowym miejscu trzymam za nią kciuki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu bardzo ładny ogródek ;:138 Musieliście bardzo dużo pracy włożyć a teraz macie efekty.Spora kolekcja różyczek a ta ostatnia bardzo urokliwa :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Nie myślałam wcześniej, że zdjęcia moich kwiatuszków trafia na FO i nie były wykonywane aparatem. Przy braku słońca zwłaszcza wieczorem są nie najlepsze. Bez stabilizatora to jakoś poruszają się "same". Ale potwierdzam jest tu miło i sympatycznie. Liliowców na pewno nabędę więcej, Wasze są piękne. Zauważyłam, że ślimaki ich tak bardzo nie atakują. Mam 4 nasionka liliowca może się pobawię w wysianie. Iryski odziedziczyłam żółte, dokupiłam kremowe podobają mi się niskie takie jak ma Genia, kupię o granatowe i fiolet.
Róża niebieska to Blue spirit
Róże zamawiałam u Zduna (nie wiem czy mogę tak napisać) zamówiłam po jednej sztuce z oferty wysyłkowej z zamieszczonych zdjęć ponieważ nazwy nie mówiły mi nic. Nie wszystkie się przyjęły. Ale ogólnie krzaczki było ok.
Na giełdzie kwiatowej też spotkałam niebieską na kartoniku kolorek niebieściutki a w rzeczywistości obydwie majA taki sam kolor.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Nie myślałam wcześniej, że zdjęcia moich kwiatuszków trafia na FO i nie były wykonywane aparatem. Przy braku słońca zwłaszcza wieczorem są nie najlepsze. Bez stabilizatora to jakoś poruszają się "same". Ale potwierdzam jest tu miło i sympatycznie. Liliowców na pewno nabędę więcej, Wasze są piękne. Zauważyłam, że ślimaki ich tak bardzo nie atakują. Mam 4 nasionka liliowca może się pobawię w wysianie. Iryski odziedziczyłam żółte, dokupiłam kremowe podobają mi się niskie takie jak ma Genia, kupię o granatowe i fiolet.
Róża niebieska to Blue spirit
Róże zamawiałam u Zduna (nie wiem czy mogę tak napisać) zamówiłam po jednej sztuce z oferty wysyłkowej z zamieszczonych zdjęć ponieważ nazwy nie mówiły mi nic. Nie wszystkie się przyjęły. Ale ogólnie krzaczki było ok.
Na giełdzie kwiatowej też spotkałam niebieską na kartoniku kolorek niebieściutki a w rzeczywistości obydwie majA taki sam kolor.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam Ciebie milutko Gosiu
Ja oglądałam wiele razy i Twój piękny ogródek, miło mi Ciebie gościć.
Tak pracy było bardzo dużo ale jakoś nie odczuliśmy, satysfakcja była większa i chęć pobytu wśród śpiewu ptaków i kwitnących roślinek w cieniu pod jabłonią wynagradza trud. Jeszcze się nie zmęczyłam, niektórzy pytają z skąd ja mam tyle zapału a ja mówię, że ja mogła bym tak całą dobę i to jest prawda.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

krysad71 pisze:Ogród mamy przy głównej alejce, przed ogrodem też wykorzystałam przestrzeń na nasadzenia.
Obrazek
Krysiu a co to za kwiaty za rudbekią?
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Krysiu cieszę się ,że mogłam pochodzić po twoim ogródku,masz już dużo kwiatów ,i sporo różyczek...
Najważniejsze ,że masz jeszcze dużo trawki ... :wink:,która wcześniej ,czy później się pomniejszy ...a to za sprawą nas wszystkich... :wink: kiedy będą coraz większe zachcianki. na róże ,byliny i inne .. :D Mam nadzieję ,że wiosną dojdzie do spotkania z całą naszą ekipą... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p
Od: 15 gru 2010, o 19:44

Post »

Krysiu witaj serdecznie ;:196
Jestem z Chorzowa-czyli tez Ślązaczka ;:138 Ogródek w ROD zakupiliśmy w grudniu 2010 i jestem całkowicie poczatkującym działkowiczem.Nie mam jeszcze swojego watku ponieważ nie jestem jeszcze posiadaczką żadnych zdjęć swojego ogródka.
Jak na razie to tylko podglądam i podczytuję wątki od innych i uczę się pomalutku poznawania nazw roślin.
Jak weszłam na Twój wątek i pooglądałam jakie u Ciebie piekne przemiany to aż mi dech zaparło ;:63 ;:63 ;:63
Masz PRZEPIĘKNĄ działeczkę,a jeżeli chodzi o altankę to jest cudowna,odnowiona ze smakiem i ogromną dbalością.
Moja altanka na dzialce nadaje się też do remontu i to generalnego :( trzeba praktycznie wszystko zrobić od nowa.I tu mam do Ciebie pytanie:czy duzo Was wyszło to ocieplenie altanki steropianem i w jaki sposób robiliście pokrycie dachowe?Jeżeli oczywiście możesz to napisz mi ile Cię kosztowalo ogólnie odnowienie altanki(oprócz wyposażenia wnętrza oczywiście,bo to masz jak w bajce i z pewnościa kosztowało bardzo duzo).Jeżeli będziesz mogła mi napisać,a nie chcesz na forum to możesz mi wysłać wiadomośc na PW.Przepraszam,że tak dopytuję,ale mnie tez czeka taki remont ale niestety mam ograniczone fundusze i chciałabym sie dowiedzieć czy w ogóle zaczynać coś robić-po prostu czy mi wystarczy kasy.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p
Od: 15 gru 2010, o 19:44

Post »

A i Krysiu zapomniałam dopisać,że też mam ośmiomiesięcznego wnuka i także pod jego katem będziemy zagospodarowywali część trawniczka właśnie na piaskownicę,basenik,huśtawkę.Myślę,że w tym temacie będę od Ciebie zgapiać pomysły :wink: o ile oczywiście pozwolisz :wink:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Krysiu ,ale pędzisz,że musiałam nadrobić zaległości :D :D :D
piękna wiosna - niedługo już w realu :D :D pozostałe kwiaty oraz róże śliczne ;:138 ;:138
ja dzisiaj pomalowałam drzewka na działce,ale pod wieczór zaczęło lać ciekawe czy mi nie spłyneło
wszystko ;:223 ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”