Grazka_j mój ogród. cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Grazka_j mój ogród. cz.2

Post »

Grażynko, dziękuję za odwiedziny ;:196
Cieszę się, że już jesteś, bo bardzo lubię Twój ogród :D Zdjęcia śliczne, od razu humor się poprawia!!
Czy hortensja dębolistna bez problemu zimuje?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko mój też się tak czasem złości ;:108 Ale ja rzucam temat i nie dyskutuję ,za jakiś czas temat wraca spokojnie ;:108 Śliczna hortensja dębolistna ;:138 A tutaj masz link, to jest twoja :?:

http://www.szmit.pl/p/?co=oferta&t=&sho ... =pl&sort=2
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Romciu to tak jak ja :;230 Ponadto jestem uparta i konsekwentnie dążę do celu. Dziękuję za link, zaraz zajrzę. :D Miłego dnia Ci życzę. ;:196

Monia68 cieszę się, że już Jesteś. Smutno bez Ciebie! Będę zaglądać. Moniś z tego co wiem hortensja zimuje bez problemów, nie wymaga okrywania, nie boi się mrozów. Swojej nie okrywam i kwitnie, zresztą dopiero pierwszy raz bo jest to nowy nabytek! Wytrzymała ubiegłoroczne mrozy, więc myślę, ze tego roku też tak będzie. Przesyłam buziaki. ;:196
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Trochę wspomnień:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO piękna kępa Margaretek ,ale wolę podziwiać je w innych ogrodach . Mnie jakoś nie słuchają i wiecznie mają mszyce takie czarne ,wiec z nich zrezygnowałam . Szkoda ,gdyż są takie dekoracyjne czy Twoje również łapią mszyce . Azalie czy Rh nigdy tego nie wiem są również śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
grazka_j
1000p
1000p

Post »

JAKUCH ;:167 odpukać moje margarytki rozrastają się i żadne mszyce je nie atakują. Natomiast Rh złapał choróbsko i niestety nie uratował się! :( Mało tego posadziłam kolejny nowy w to miejsce i również padł! ;:98 Na razie ,,wyleczyłam" się z Rh i niestety mogę cieszyć oko w ogrodach forumków. Może kiedyś znowu zaryzykuję, ale muszę odczekać.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAZYNKO z tego wniosek ,ze to jakieś fatalne miejsce na Rh . Spróbuj w innym miejscu one są takie śliczne oczywiście jak kwitną ,ale również potem jak rodzą się pąki na następny rok
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko tęskno już do takich słonecznych widoków. Ale jeszcze troszkę cierpliwości i znów będziemy cieszyć się takimi wspaniałymi kolorami :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko a może Rh mają za sucho, one tez nie lubią bezpośredniego mocnego słońca.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Grażynko... jestem pod wielkim wrażeniem że tak pięknie urządziłaś swój ogród... taki busz zieleni... istna oaza... długo czekałaś na taki efekt? I do tego tak ładnie urządzasz druga działkę... masz smykałkę do komponowała roślin i na pewno sporo sił... a druga działeczka to taka wyjazdowa?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pracuś się tu zadomowił ;:3 ciężko te dwa ogrody obejrzeć a co dopiero obrobić :roll: Ale może Tobie pomagają jakieś dobre duchy? :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe czy mój złotlin równie pięknie zakwitnie . Dostałam go jesienią od miłej Forumki . Grażynko czy muszę go przyciąć na wiosnę .
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki. :D

JAKUCH masz rację ;:167 pewnie tak zrobię. Posadzę Rh na drugiej działce! Mam odpowiednie miejsce za domkiem -wystawa wschodnio-północna. Zawsze mi się podobały i chciałabym mieć Rh u siebie! Marzy mi się duży okaz! :?:

AGNESS czekam ;:167 z niecierpliwością na wiosnę, bo zima dala się we znaki i mam już jej dość! Może letnie wspomnienia trochę ukoją zimową bezczynność ogrodową!

tara
przez 2-3 lata cieszyłam się pięknym Rh- o różowych kwiatach i czerwonych. byłam dumna, że tak ładnie rosną i obficie kwitną, niestety choroba je wyniszczyła. Chyba nie zareagowałam odpowiednio szybko i teraz muszę poczekać aż ziemia sama się zregeneruje. Nie będę ryzykować z sadzeniem a nie mam już innego miejsca. Może zaryzykuję na drugiej działce?

snowflake Alu witam Cię serdecznie ;:3 i dziękuję za miłe słowa! :D Te rośliny rosną jakieś 6-7 lat, dokładnie nie pamiętam. Wiesz, ja mam manię przesadzania, więc ciągle coś zmieniam! Ta ściana zieleni już ma tak zostać, bo daje zasłonę od sąsiada i trochę intymności. Działkę mamy ponad 10 lat więc już rośliny się rozrosły i teraz niektóre trzeba wycinać. Obie działeczki są wyjazdowe! Jedna i druga 12- 13 km od domu. Obie w ładnym miejscu. Alu a co u Ciebie? Mam tyły na forum, więc jeszcze nie dotarłam do Ciebie.

izaziem Witam miłego gościa! :D Cieszę się, że zainteresowałaś się moimi poczynaniami! Było ciężko, ale teraz będę tylko wypoczywać! :;230 staram się robić takie nasadzenia, żeby spokojnie doglądać ogród. Już mam trochę doświadczenia i wiem, ze muszę z pokorą sadzić też takie rośliny, które tolerują ubogą glebę i suszę(to na drugiej- na niej nie jestem codziennie). Na pierwszej spędzam dużo czasu i mieszkam jak tylko mogę. Zapraszam zaglądaj do mnie jeszcze. :wit

JAKUCH złotlin jest naprawdę uroczy i bezobsługowy ! Myślę, że zakwitnie, bo nawet mały kwitnie! Nie wiem tylko czy jest to krzaczek czy też pojedyńczy patyczek? Jeśli jest pojedyńczy to radzę przyciąć żeby się rozkrzewił. ;:196
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Teraz trochę zimy-zdjęcia zrobione 7 stycznia na drugiej działce!

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nawiało dużo śniegu z pól i niektórych roślin w ogóle nie widać! O otrzepywaniu drzewek tez nie było mowy, bo śnieg ciężki i twardy, ze tylko można zaszkodzić. Muszę cierpliwie poczekać aż sam zginie. Oby tylko rośliny nie ucierpiały!
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Niestety modrzew się złamał w miejscu szczepienia! ;:98 Może uda mi się jeszcze uratować złamaną gałązkę?

Obrazek Obrazek

Może ktoś mi podpowie jak to zrobić? Zamierzam związać szerszym płótnem! Może jeszcze się zrośnie?
grazka_j - moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”