No ja już mam nowe sadzoneczki pelargonii jak robiłam jesienne porządki to tak wsadziłam parę sztuk no i oczywiście zostawiłam karpy które odbijają , martwi mnie tylko fuksja coś całkowicie zmarniała nie wiem czy odbije...

Dziękuję za miłą gościnę,kogra pisze:Witaj Gagawi.
Jak miło poznać nową ogrodniczkę, która zawitała do mnie. Kogrobusz stoi dla Ciebie otworem i spaceruj do woli. Wszystko czego będziesz chciała się dowiedzieć powiem Ci jak tylko zapytasz. A więc zwiedzaj dalej i naciesz oczy widoczkami, które Ci sprawiają radość.
Życzę miłego i udanego spaceru !![]()
Grażynko jesteś wielka tego nie wiedziałam bo mam ją po raz pierwszy jedna całkowicie " uschła" trochę przycięłam bo myślałam ze zmarniałakogra pisze:Beatko - do roślin mało wymagających należą jeszcze niektóre piwonie, orliki,funkie,floksy,rudbekie oraz wiele roślin skalnych. Fuksje przesadza się dopiero na wiosnę. Do tej pory można ją lekko przyciąć i oberwać wszystkie liście / ale nie jest to konieczne / i lekko zasuszyć - jeśli zostawi się liście to powinny same opadnąć. Dopiero wtedy podlewamy fuksję ale tak żeby nie ziemia była lekko wilgotna a kiedy znów przyschnie to znów lekko podlać. Nie można w okresie zimowym normalnie jej podlewać, bo wypuści łodygi jak nitki i wtedy stale przycinana może uschnąć.Najlepiej trzymać ją w temp od 5 do 10 stopni. Wiosną dopiero przesadzić , właściwie przyciąć i zacząć normalnie podlewać. Ustawić w jak najwidniejszym miejscu i po przymrozkach wynieść na pole.