Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Masz dobrą rękę do roslin.Ja w ubiegłym roku też wysiałam trytomę,ale nie mam ani jednej roslinki.Kupiłam też w biedronce sadzonkę,ale przy niej rosła maciejka i zagaiła mi wszystkie rosliny.Zobaczymy czy w tym roku mi odbije.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie :P ;:138 ;:138 ;:138
Nawet wysiewy udane . :P ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Widać już wiosnę u Ciebie Alu. Czy nasionka katalpy kupowałaś czy zbierałaś sama? Ja poprosiłam swoje dziecię żeby mi nazbierał bo rosną przy jego szkole ale jak się zdecydował to było już wszystko uprzątnięte i nie udało mi się zdobyć nasion.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALU no to widzę ,że sezon już rozpoczęłaś na dobre . Mojego storczyka nie miałam przy choince, a pomimo tego pogubił pąki ,ale za to ten drugi może lada dzień pokaże swoje kwiaty . na pewno będą lilowe ,gdyż tak widzę po pąkach . Trzymam kciuki za roślinne przedszkole
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu siejesz na całego ja tez już się zbieram ale nie mam wszystkich nasion jakie bym chciała.Silną wolę nadal mam i kilogramki powolutku lecą :wink:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Podziwiam wszystkich siewców :) a podwójnie osoby, które decydują się na hodowlę krzewów bądz drzew z nasion. Trzymam kciuki, oby Ci się udało.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, wiciokrzewy pokazywałam wielokrotnie :) Swoich jeszcze nigdy nie cięłam (mają 7 lat), ale instrukcje na temat cięcia pnączy znajdziesz na stronie http://www.clematis.com.pl . Poza tym mnóstwo pięknych clematisów :P
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ja też z trytomy nic nie miałam :( Alinko wiosnę u Ciebie widać ;:138 Zdradzisz mi jakie wybrałaś lelijki :?: Oj to dużo roboty będzie jeszcze jedwab :tan :tan
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

kasik 69,Stachu 1956,malgocha1960,JolantaGrajsezon rozpoczęłam takimi próbnymi zasiewami,po kilka nasionek dla sprawdzenia jak kiełkują,a jak przy okazji coś przeżyje,to będzie fajnie.
Małgosiu,też jestem ciekawa ,czy trytoma się uda,mam na działce jedną kępkę i chciałam jeszcze sobie dosadzić,bo bardzo mi się podoba.Ta ;:108 jednoroczne potrafią zagłuszyć nawet mały krzew nie tylko bylinkę :D
jola1 Jolu nasionka katalpy kupiłam w takim zestawie promocyjnym w Gadarze i to z tych kilka wysiałam,ale mam dwie fasolki zerwane jesienią( znalazłam dwa dorosłe drzewa w naszym mieście) ,tylko nie wiem w jakim są stanie nasionka,bo są na działce.Jak reflektujesz to mogę ci wysłać.

JAKUCH no,to nie wiem jak to jest z tymi storczykami :roll: moje po raz pierwszy pogubiły pączki i dlatego wzięłam to na karb choinki.Miejmy nadzieję,że pozostałe nie będą się wygłupiać i cieszyć nas pięknymi kwiatkami :D
gosia07Gosiu! też bym chciała więcej, ale nie mam wcale warunków w domu do wysiewów,bo parapety pozajmowane :( pochwal się ile zgubiłaś?
basjak Basiu,trzymaj kciuki,trzymaj,przyda się ;:196 ja mam już na koncie wyhodowanie drzewa z nasionek ;:108 jedna katalpa rośnie już na działce( jak znajdę jej fotkę ,to wkleję),i było jeszcze cesarskie drzewko,ale zmarzło zimą :(
Monia68dziękuję Małgosiu za ta stronkę,popatrzę sobie wolną chwilką ;:196
Romeczko!To też trzymaj kciuki :D żeby sieweczki trytomy się utrzymały i rozrosły to sadzonkę już masz :heja
a.... z tym jedwabiem,to wiesz,jak się weźmiemy za bawełnę to i jedwab obrobimy,tylko o kołowrotku nie zapomnij :;230
Lilii u pana P. kupiłam sporo,głównie Orienpety,ale też kilka azjatyckich i oczywiście sławnego GIZMO.Zamówiłam też u niego kilka liliowców.Równocześnie w Świecie Cebul kupiłam lilie azjatyckie-tygrysie,kilka orientalnych i z gatunku kolekcjonerskich,min.tą himalajską....i parę bylin :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

To właśnie katalpa wyhodowana przeze mnie z nasionka....
Obrazek
a tu tak wygląda w towarzystwie innych roślin.....
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ala, piękny okaz...aż mi się wierzyć nie chce, że z nasion. Katalpy młodo zakwitają, mam nadzieję, że zobaczę u Ciebie kwiaty w tym roku :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Alinko bardzo dziękuję , moje dziecko jaszcze jesienią będzie chodziło do swojej szkoły to może tym razem nazbiera.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja to już nie hoduję drzew z nasion, bo i tak bym nie dożyła, aż stałyby się drzewami :;230
Natomiast musze się pochwalic kilkoma iglakami, które mają już metr wysokości, a wyhodowałam je z kawałków pędów, które wystawały od kogoś przez siatkę. Wśród nich jest tuja "Brabant" oraz jałowce "Skyrocket".
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

basjak Basiu,a jednak z nasionka ;:108 też już nie mogę doczekać się kwiatów ;:65
jola1 Ok! :D
wanda7Wando,ja to swoje sianie to traktuję bardziej jako zabawę niż pozyskiwanie roślin do ogródka :heja a jak przy okazji coś wyrośnie to wnuki będą podziwiać :;230
a dla ciebie ;:138 za rozmnażanie z pędów,kiedyś próbowałam wyhodować bukszpany i się nie udało :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

następny kwiatuszek z kolekcji...
Obrazek