Działeczka Ali
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ali
Masz dobrą rękę do roslin.Ja w ubiegłym roku też wysiałam trytomę,ale nie mam ani jednej roslinki.Kupiłam też w biedronce sadzonkę,ale przy niej rosła maciejka i zagaiła mi wszystkie rosliny.Zobaczymy czy w tym roku mi odbije.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknie i kolorowo u Ciebie :P
Nawet wysiewy udane . :P

Nawet wysiewy udane . :P

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Widać już wiosnę u Ciebie Alu. Czy nasionka katalpy kupowałaś czy zbierałaś sama? Ja poprosiłam swoje dziecię żeby mi nazbierał bo rosną przy jego szkole ale jak się zdecydował to było już wszystko uprzątnięte i nie udało mi się zdobyć nasion.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ALU no to widzę ,że sezon już rozpoczęłaś na dobre . Mojego storczyka nie miałam przy choince, a pomimo tego pogubił pąki ,ale za to ten drugi może lada dzień pokaże swoje kwiaty . na pewno będą lilowe ,gdyż tak widzę po pąkach . Trzymam kciuki za roślinne przedszkole
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu siejesz na całego ja tez już się zbieram ale nie mam wszystkich nasion jakie bym chciała.Silną wolę nadal mam i kilogramki powolutku lecą 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Podziwiam wszystkich siewców
a podwójnie osoby, które decydują się na hodowlę krzewów bądz drzew z nasion. Trzymam kciuki, oby Ci się udało.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Alu, wiciokrzewy pokazywałam wielokrotnie
Swoich jeszcze nigdy nie cięłam (mają 7 lat), ale instrukcje na temat cięcia pnączy znajdziesz na stronie http://www.clematis.com.pl . Poza tym mnóstwo pięknych clematisów :P

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ja też z trytomy nic nie miałam
Alinko wiosnę u Ciebie widać
Zdradzisz mi jakie wybrałaś lelijki
Oj to dużo roboty będzie jeszcze jedwab

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
kasik 69,Stachu 1956,malgocha1960,JolantaGrajsezon rozpoczęłam takimi próbnymi zasiewami,po kilka nasionek dla sprawdzenia jak kiełkują,a jak przy okazji coś przeżyje,to będzie fajnie.
Małgosiu,też jestem ciekawa ,czy trytoma się uda,mam na działce jedną kępkę i chciałam jeszcze sobie dosadzić,bo bardzo mi się podoba.Ta
jednoroczne potrafią zagłuszyć nawet mały krzew nie tylko bylinkę
jola1 Jolu nasionka katalpy kupiłam w takim zestawie promocyjnym w Gadarze i to z tych kilka wysiałam,ale mam dwie fasolki zerwane jesienią( znalazłam dwa dorosłe drzewa w naszym mieście) ,tylko nie wiem w jakim są stanie nasionka,bo są na działce.Jak reflektujesz to mogę ci wysłać.
JAKUCH no,to nie wiem jak to jest z tymi storczykami
moje po raz pierwszy pogubiły pączki i dlatego wzięłam to na karb choinki.Miejmy nadzieję,że pozostałe nie będą się wygłupiać i cieszyć nas pięknymi kwiatkami
gosia07Gosiu! też bym chciała więcej, ale nie mam wcale warunków w domu do wysiewów,bo parapety pozajmowane
pochwal się ile zgubiłaś?
basjak Basiu,trzymaj kciuki,trzymaj,przyda się
ja mam już na koncie wyhodowanie drzewa z nasionek
jedna katalpa rośnie już na działce( jak znajdę jej fotkę ,to wkleję),i było jeszcze cesarskie drzewko,ale zmarzło zimą
Monia68dziękuję Małgosiu za ta stronkę,popatrzę sobie wolną chwilką
Romeczko!To też trzymaj kciuki
żeby sieweczki trytomy się utrzymały i rozrosły to sadzonkę już masz
a.... z tym jedwabiem,to wiesz,jak się weźmiemy za bawełnę to i jedwab obrobimy,tylko o kołowrotku nie zapomnij
Lilii u pana P. kupiłam sporo,głównie Orienpety,ale też kilka azjatyckich i oczywiście sławnego GIZMO.Zamówiłam też u niego kilka liliowców.Równocześnie w Świecie Cebul kupiłam lilie azjatyckie-tygrysie,kilka orientalnych i z gatunku kolekcjonerskich,min.tą himalajską....i parę bylin
Małgosiu,też jestem ciekawa ,czy trytoma się uda,mam na działce jedną kępkę i chciałam jeszcze sobie dosadzić,bo bardzo mi się podoba.Ta

jola1 Jolu nasionka katalpy kupiłam w takim zestawie promocyjnym w Gadarze i to z tych kilka wysiałam,ale mam dwie fasolki zerwane jesienią( znalazłam dwa dorosłe drzewa w naszym mieście) ,tylko nie wiem w jakim są stanie nasionka,bo są na działce.Jak reflektujesz to mogę ci wysłać.
JAKUCH no,to nie wiem jak to jest z tymi storczykami

gosia07Gosiu! też bym chciała więcej, ale nie mam wcale warunków w domu do wysiewów,bo parapety pozajmowane

basjak Basiu,trzymaj kciuki,trzymaj,przyda się

Monia68dziękuję Małgosiu za ta stronkę,popatrzę sobie wolną chwilką

Romeczko!To też trzymaj kciuki

a.... z tym jedwabiem,to wiesz,jak się weźmiemy za bawełnę to i jedwab obrobimy,tylko o kołowrotku nie zapomnij

Lilii u pana P. kupiłam sporo,głównie Orienpety,ale też kilka azjatyckich i oczywiście sławnego GIZMO.Zamówiłam też u niego kilka liliowców.Równocześnie w Świecie Cebul kupiłam lilie azjatyckie-tygrysie,kilka orientalnych i z gatunku kolekcjonerskich,min.tą himalajską....i parę bylin

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
To właśnie katalpa wyhodowana przeze mnie z nasionka....

a tu tak wygląda w towarzystwie innych roślin.....

a tu tak wygląda w towarzystwie innych roślin.....

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ala, piękny okaz...aż mi się wierzyć nie chce, że z nasion. Katalpy młodo zakwitają, mam nadzieję, że zobaczę u Ciebie kwiaty w tym roku 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Alinko bardzo dziękuję , moje dziecko jaszcze jesienią będzie chodziło do swojej szkoły to może tym razem nazbiera.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja to już nie hoduję drzew z nasion, bo i tak bym nie dożyła, aż stałyby się drzewami
Natomiast musze się pochwalic kilkoma iglakami, które mają już metr wysokości, a wyhodowałam je z kawałków pędów, które wystawały od kogoś przez siatkę. Wśród nich jest tuja "Brabant" oraz jałowce "Skyrocket".

Natomiast musze się pochwalic kilkoma iglakami, które mają już metr wysokości, a wyhodowałam je z kawałków pędów, które wystawały od kogoś przez siatkę. Wśród nich jest tuja "Brabant" oraz jałowce "Skyrocket".
- MalinaG
- 1000p
basjak Basiu,a jednak z nasionka
też już nie mogę doczekać się kwiatów
jola1 Ok!
wanda7Wando,ja to swoje sianie to traktuję bardziej jako zabawę niż pozyskiwanie roślin do ogródka
a jak przy okazji coś wyrośnie to wnuki będą podziwiać
a dla ciebie
za rozmnażanie z pędów,kiedyś próbowałam wyhodować bukszpany i się nie udało 

jola1 Ok!

wanda7Wando,ja to swoje sianie to traktuję bardziej jako zabawę niż pozyskiwanie roślin do ogródka

a dla ciebie

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie