Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DO SIEGO ROKU !!
Bardzo dziękuje wszystkim za życzenia i odwiedziny ;:196
Melduję że żyje po świętach i Nowym Roku. W ogrodzie nadal zima więc nie bardzo jest co pokazywać, chyba że objedzone przez sarny i zające kapusty ozdobne na skalniaku - tak blisko do domu podchodzę bidulki.
Tytus sylwestrowe strzelanie przeżył, ale stres miał ogromny, za to Majka miała to w .... głębokim poważaniu - spała jak zwykle.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Andziu w roku nowym.Nie byłam pewna czy kapusta ozdobna jest jadalna,ale widać tak,nie żałuj jej sarnom czy zajączkom!Możesz mieć też ładne zdjęcia tropów dzikich zwierząt w ogródku.
Majka iluminację przespała,a Konstanty oglądał na dwu łapach zafascynowany.Powiedziałabym,że w tę noc tworzyli szybę zespoloną w oknie skrzynkowym....
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko spełnienia wszystkich marzeń w nowym 2011 roku ;:196
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Aniu, czyżbyś zapadła w sen zimowy?
Byliśmy wczoraj w Olkuszu i Bukownie - ale jeszcze tam sporo śniegu, w Opolu już zielono ;:224
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!!!! Jak mogłaś !! byłaś 10 km ode mnie i nie wpadłaś z odwiedzinami !! ech... nie wiem czy Ci to podaruje :evil:
A tak poważnie, to faktycznie zapadłam w sen zimowy. Codziennie sprawdzam na tarasie czy krokusy już wychylają łebki, bo już mam dosyć tej szaro-burości.
U nas nie ma już nic śniegu, za to jest brudno i całe podwórko obsrane przez Tytuska mojego kochanego i inne psinusie z całej wsi. Na skalniaku resztki obgryzionej przez sarny i zające kapusty ozdobnej... po prostu cudnie.
Ale .... jeszcze tylko 64 dni do wiosny :heja :heja
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Andziu-a ta ozdobna kapusta nie wydziela zapachu siarkowego?Takiego gnilnego?Pamiętam obok mego liceum w prapoczątkach było pole brukselki,nie do końca obranej nos przedwiosennie urywało.W Podwórkowym stan podobny do opisanego przez Ciebie,to znaczy był,bo uprzątnęłam,wolę to robić gdy ściśnie mróz.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwkaEs pisze:Andziu-a ta ozdobna kapusta nie wydziela zapachu siarkowego?Takiego gnilnego?Pamiętam obok mego liceum w prapoczątkach było pole brukselki,nie do końca obranej nos przedwiosennie urywało.W Podwórkowym stan podobny do opisanego przez Ciebie,to znaczy był,bo uprzątn ;:224 ęłam,wolę to robić gdy ściśnie mróz.
Ewciu ja teraz na sprzątanie muszę czekać właśnie aż mróz ściśnie . :evil: Liczę na to, że kiedy skończymy ogrodzenie, teren będzie ograniczony , to pies znajdzie jedno miejsce do załatwiania swoich potrzeb, bo tak to wygląda jak jest jeden pies na dużym terenie.
Kapust zostawiłam tylko kilka, może na całym skalniaku 3-4, więc nawet jeśli wydzielają ten zapaszek, to wiatr rozgania, niemniej wiem doskonale o jakim zapachu mówisz... jeździmy czasem do Miechowa a tam są cała plantacje kapusty często niezebranej - smród nie do przeżycia...
regulamin Andziu
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Witam u Ciebie, wreszcie udało mi się przejrzeć cały wątek od początku. Kawał roboty odwaliliście, podziwiam szczerze. I tyle ciekawych roślin. I jeszcze tyle w planach. Fantastyczny ten skalniak przy pięknym tarasie. A cały wątek czyta się jak powieść, jednym tchem. Masz talent literacki, komediowy :D , poprawiłaś mi humor opowieściami o Tytusie i jego pogoniach ze stanikiem w zębach :;230 . Miłego tygodnia.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu trafiłam do Twojego wątku ogrodowego z kulinarnego.Obejrzałam od deski do deski i jestem pod ogromnym wrażeniem.Masę pracy włożyłaś w skalniak podziwiam Cię.Bardzo mi się podoba taras i donice są super. W domku też masz masę różnych kwiatów.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

olibabka pisze:Witam u Ciebie, wreszcie udało mi się przejrzeć cały wątek od początku. Kawał roboty odwaliliście, podziwiam szczerze. I tyle ciekawych roślin. I jeszcze tyle w planach. Fantastyczny ten skalniak przy pięknym tarasie. A cały wątek czyta się jak powieść, jednym tchem. Masz talent literacki, komediowy :D , poprawiłaś mi humor opowieściami o Tytusie i jego pogoniach ze stanikiem w zębach :;230 . Miłego tygodnia.
Oj tam oj tam...Bardzo dziękuje Marysiu za pochwały, bardzo miło się czyta takie posty we własnym wątku ;:196 .... a ja tak o zaniedbałam ostatnio. Muszę się poprawić, tym bardziej, że przecież już czas zaczynać sianie i wyciąganie do ciepełka np. cann i innych cudeniek.
jola1 pisze:Aniu trafiłam do Twojego wątku ogrodowego z kulinarnego.Obejrzałam od deski do deski i jestem pod ogromnym wrażeniem.Masę pracy włożyłaś w skalniak podziwiam Cię.Bardzo mi się podoba taras i donice są super. W domku też masz masę różnych kwiatów.
Jolu witam gorąco i tutaj ;:196 ja już popędziłam z rewizytą do Ciebie i po obejrzeniu Twojego ogrodu stwierdzam, że jesteś moim kolejnym forumowym mistrzem. Nie dość, że ogród zachwycający, to jeszcze mnóstwo mądrych rad od Ciebie i Twoich gości.

Serdecznie zapraszam do mnie częściej, jak zresztą wszystkich odwiedzający i proszę o pomysły i rady.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Przeczytałam o Twoim problemie w innym wątku , ale jeśli mogę odpowiem tu . Podejrzewam,że na nowym storczyku to wełnowce .Przeczytaj szybciutko o nich , ale najpierw odizoluj kwiatka od innych roślin . Powodzenia :pogon :pogon
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No Aniu zawstydziłaś mnie tymi pochwałami :oops:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lucynaf pisze:Przeczytałam o Twoim problemie w innym wątku , ale jeśli mogę odpowiem tu . Podejrzewam,że na nowym storczyku to wełnowce .Przeczytaj szybciutko o nich , ale najpierw odizoluj kwiatka od innych roślin . Powodzenia :pogon :pogon
Bardzo Ci dziękuję Lucynko ;:196 Szkoda mi o będzie wynieść w inne miejsce, bo jest śliczny, ale cóż - trzeba resztę ochronić
jola1 pisze:No Aniu zawstydziłaś mnie tymi pochwałami :oops:
A tam zaraz... zasłużyłaś i tyle ;:196
regulamin Andziu
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

pochodziłąm dzis po ogródku u Ciebie.....
masz superowego piesia,te uchole ma niesamowite :heja
i kocinka urocza ;:167
chciałam zapytac Ciebie o ta roslinę pachire,czy ona jest trudna w uprawie...zawsze mnie kusi w ikei,a nie wiem jakie ma wymagania...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”