Andzin sen - ogród początki....
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Andzin sen - ogród początki....
Aniu http://www.youtube.com/watch?v=9O9Y3XyC ... re=related zdróweczka niezawodnego 

- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DO SIEGO ROKU !!
Bardzo dziękuje wszystkim za życzenia i odwiedziny
Melduję że żyje po świętach i Nowym Roku. W ogrodzie nadal zima więc nie bardzo jest co pokazywać, chyba że objedzone przez sarny i zające kapusty ozdobne na skalniaku - tak blisko do domu podchodzę bidulki.
Tytus sylwestrowe strzelanie przeżył, ale stres miał ogromny, za to Majka miała to w .... głębokim poważaniu - spała jak zwykle.
Bardzo dziękuje wszystkim za życzenia i odwiedziny

Melduję że żyje po świętach i Nowym Roku. W ogrodzie nadal zima więc nie bardzo jest co pokazywać, chyba że objedzone przez sarny i zające kapusty ozdobne na skalniaku - tak blisko do domu podchodzę bidulki.
Tytus sylwestrowe strzelanie przeżył, ale stres miał ogromny, za to Majka miała to w .... głębokim poważaniu - spała jak zwykle.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Andziu w roku nowym.Nie byłam pewna czy kapusta ozdobna jest jadalna,ale widać tak,nie żałuj jej sarnom czy zajączkom!Możesz mieć też ładne zdjęcia tropów dzikich zwierząt w ogródku.
Majka iluminację przespała,a Konstanty oglądał na dwu łapach zafascynowany.Powiedziałabym,że w tę noc tworzyli szybę zespoloną w oknie skrzynkowym....
Majka iluminację przespała,a Konstanty oglądał na dwu łapach zafascynowany.Powiedziałabym,że w tę noc tworzyli szybę zespoloną w oknie skrzynkowym....
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko spełnienia wszystkich marzeń w nowym 2011 roku 

Aniu, czyżbyś zapadła w sen zimowy?
Byliśmy wczoraj w Olkuszu i Bukownie - ale jeszcze tam sporo śniegu, w Opolu już zielono
Byliśmy wczoraj w Olkuszu i Bukownie - ale jeszcze tam sporo śniegu, w Opolu już zielono

- Andzia1
Aniu!!!! Jak mogłaś !! byłaś 10 km ode mnie i nie wpadłaś z odwiedzinami !! ech... nie wiem czy Ci to podaruje
A tak poważnie, to faktycznie zapadłam w sen zimowy. Codziennie sprawdzam na tarasie czy krokusy już wychylają łebki, bo już mam dosyć tej szaro-burości.
U nas nie ma już nic śniegu, za to jest brudno i całe podwórko obsrane przez Tytuska mojego kochanego i inne psinusie z całej wsi. Na skalniaku resztki obgryzionej przez sarny i zające kapusty ozdobnej... po prostu cudnie.
Ale .... jeszcze tylko 64 dni do wiosny

A tak poważnie, to faktycznie zapadłam w sen zimowy. Codziennie sprawdzam na tarasie czy krokusy już wychylają łebki, bo już mam dosyć tej szaro-burości.
U nas nie ma już nic śniegu, za to jest brudno i całe podwórko obsrane przez Tytuska mojego kochanego i inne psinusie z całej wsi. Na skalniaku resztki obgryzionej przez sarny i zające kapusty ozdobnej... po prostu cudnie.
Ale .... jeszcze tylko 64 dni do wiosny

regulamin Andziu
regulamin Andziu
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Andziu-a ta ozdobna kapusta nie wydziela zapachu siarkowego?Takiego gnilnego?Pamiętam obok mego liceum w prapoczątkach było pole brukselki,nie do końca obranej nos przedwiosennie urywało.W Podwórkowym stan podobny do opisanego przez Ciebie,to znaczy był,bo uprzątnęłam,wolę to robić gdy ściśnie mróz.
- Andzia1
Ewciu ja teraz na sprzątanie muszę czekać właśnie aż mróz ściśnie .EwkaEs pisze:Andziu-a ta ozdobna kapusta nie wydziela zapachu siarkowego?Takiego gnilnego?Pamiętam obok mego liceum w prapoczątkach było pole brukselki,nie do końca obranej nos przedwiosennie urywało.W Podwórkowym stan podobny do opisanego przez Ciebie,to znaczy był,bo uprzątnęłam,wolę to robić gdy ściśnie mróz.

Kapust zostawiłam tylko kilka, może na całym skalniaku 3-4, więc nawet jeśli wydzielają ten zapaszek, to wiatr rozgania, niemniej wiem doskonale o jakim zapachu mówisz... jeździmy czasem do Miechowa a tam są cała plantacje kapusty często niezebranej - smród nie do przeżycia...
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Witam u Ciebie, wreszcie udało mi się przejrzeć cały wątek od początku. Kawał roboty odwaliliście, podziwiam szczerze. I tyle ciekawych roślin. I jeszcze tyle w planach. Fantastyczny ten skalniak przy pięknym tarasie. A cały wątek czyta się jak powieść, jednym tchem. Masz talent literacki, komediowy
, poprawiłaś mi humor opowieściami o Tytusie i jego pogoniach ze stanikiem w zębach
. Miłego tygodnia.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu trafiłam do Twojego wątku ogrodowego z kulinarnego.Obejrzałam od deski do deski i jestem pod ogromnym wrażeniem.Masę pracy włożyłaś w skalniak podziwiam Cię.Bardzo mi się podoba taras i donice są super. W domku też masz masę różnych kwiatów.
- Andzia1
Oj tam oj tam...Bardzo dziękuje Marysiu za pochwały, bardzo miło się czyta takie posty we własnym wątkuolibabka pisze:Witam u Ciebie, wreszcie udało mi się przejrzeć cały wątek od początku. Kawał roboty odwaliliście, podziwiam szczerze. I tyle ciekawych roślin. I jeszcze tyle w planach. Fantastyczny ten skalniak przy pięknym tarasie. A cały wątek czyta się jak powieść, jednym tchem. Masz talent literacki, komediowy, poprawiłaś mi humor opowieściami o Tytusie i jego pogoniach ze stanikiem w zębach
. Miłego tygodnia.

Jolu witam gorąco i tutajjola1 pisze:Aniu trafiłam do Twojego wątku ogrodowego z kulinarnego.Obejrzałam od deski do deski i jestem pod ogromnym wrażeniem.Masę pracy włożyłaś w skalniak podziwiam Cię.Bardzo mi się podoba taras i donice są super. W domku też masz masę różnych kwiatów.

Serdecznie zapraszam do mnie częściej, jak zresztą wszystkich odwiedzający i proszę o pomysły i rady.
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Przeczytałam o Twoim problemie w innym wątku , ale jeśli mogę odpowiem tu . Podejrzewam,że na nowym storczyku to wełnowce .Przeczytaj szybciutko o nich , ale najpierw odizoluj kwiatka od innych roślin . Powodzenia

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No Aniu zawstydziłaś mnie tymi pochwałami 

- Andzia1
Bardzo Ci dziękuję Lucynkolucynaf pisze:Przeczytałam o Twoim problemie w innym wątku , ale jeśli mogę odpowiem tu . Podejrzewam,że na nowym storczyku to wełnowce .Przeczytaj szybciutko o nich , ale najpierw odizoluj kwiatka od innych roślin . Powodzenia![]()

A tam zaraz... zasłużyłaś i tylejola1 pisze:No Aniu zawstydziłaś mnie tymi pochwałami

regulamin Andziu
regulamin Andziu
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
pochodziłąm dzis po ogródku u Ciebie.....
masz superowego piesia,te uchole ma niesamowite
i kocinka urocza
chciałam zapytac Ciebie o ta roslinę pachire,czy ona jest trudna w uprawie...zawsze mnie kusi w ikei,a nie wiem jakie ma wymagania...
masz superowego piesia,te uchole ma niesamowite

i kocinka urocza

chciałam zapytac Ciebie o ta roslinę pachire,czy ona jest trudna w uprawie...zawsze mnie kusi w ikei,a nie wiem jakie ma wymagania...