Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Ja z zakupkami to bazuję głównie na internecie. U mnie niestety nie jest zbyt dobrze z zaopatrzeniem ogrodniczych, dlatego też bardzo sie ciesze, ze mam taką możliwość zaopatrzenia się w roślinki. Z wysiewami zastopowałam, nie mam miejsca na parapetach na pikowańce :roll: :lol: pozostaję jedynie przy wysiewie niecierpków, z nich nie zrezygnuję :roll: :lol:
Różowości cudne, ta różyczka jest wspaniała, co to za królewna :?: :D
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Ja poproszę o więcej zdjęć szczeniaczków bo uwielbiam pieski a te są po prostu prześliczne ;:138
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

aleb-azi pisze:Tęsknoty za różowościami się odzywają... Zamówienie w świecie wirtualnym? Czekać na szkółking? Posiać małe co nieco?
Opowiadam: 1. tak, 2. owszem, 3. jak najbardziej :P
Ja ostatnio przebiegam po forumowych ogródkach cichą stopą. U Ciebie prowadzę wizualizację mentalną - siedzę na tej oświetlonej rabatce koło kłów hosty i wygrzewam się jak jaszczurka. Odliczam dni do wiosny.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

magdala pisze:Ależ mam do nadgonienia ....
Chwilkę mnie nie było na forum ,a tu -jakie nowości!!
Tyle psiaczków ??? Prześliczne ;:196
Alebciu - zostałas Ogonkową Babcią ;:138 , napatrzec sie nie moge na tą Twoją czeredę :)
A dzięki Twoim ogrodowym fotkom - cieplej mi.... i wiosny mi się chce przeokropnie :uszy
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Piękne te różowości, też mi ich brakuje, ja zamówiłam w Rosarium :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aleb-azi pisze: Agato- witam serdecznie. Zwiedziłam Twój ogród - będę kibicować znikającej połaci trawnika, bo do jesieni pewnie co nieco ubędzie :wink: Mój ogród młodziutki i na piasku ale sobie radzi - zobaczysz, że raz dwa będziesz miała bujne nasadzenia. Przesyłam pozdrowienia od ogonków :wit
Widziałam, odpisałam - i szczęśliwa jestem ;:108
Chętnie zamieniłabym się na Twoje piaski i ten młodziutki ogród, bo masz duużo więcej, niż ja. I piaski by mi pasowały do planów sosnowo - wrzosowych, ale staram się sobie radzić z tym, co mam. Buziaki dla ogonków (i mordek)! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś, a co to piękność na drugim zdjęciu?
Ja też już poczyniłam wirtualne zakupy.
Zamówiłam nawet szpadelek do wycinania obrzeży :D
Rozkręcam się z zakupami internetowymi, a jeszcze 2 lata temu nie kupiłam ani jednej roslinki w ten sposób.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Witaj Izo. Ja też coś tęsknie ostatnio za różowymi kolorami.Szczególnie po dokładniejszym przejrzeniu Twego wątku, różowy wrzos śliczny.Zapisałam do listy zakupów. ;:7
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Izabelko,koniecznie podaj imię tej Pięknej Różowości.
Jak ogonki? A Ty?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

helloł... helloł... ;:224
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Zamówienie w świecie wirtualnym? Czekać na szkółking? Posiać małe co nieco?
Iza, mnie też podobne wątpliwości dręczą...Precyzyjniej może...od czego zacząć :;230 Bo przecież tu nic się nie wyklucza...Czekając na szkółking, można i posiać i zamówić coś...byle rozważnie :wink:
A mi się już marzy powtórka z lubelsko-krakowskiego szkółkingu :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Jestem :wit a jak tam maluchy ?????
Izka mam nadzieję, że trochę się ociepliło u Was dzisiaj, wczoraj był siarczysty mrozik ;:224 A może są widoki na szybką wiosnę ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Witam miłych gości. Trochę mnie nie było... czas gna...

Aniu Różana - troszku nie zaszkodzi... zwłaszcza na początek ...

Dorotko - ja też w tej fazie przesilenia... wszystko co z kolorkiem budzi uśmiech. Kleome... U mnie zagości ponownie ;:108

Agnieś - tak patrzę na parapety... z uwagi na konieczność hartowania ogonków wyniosłam kwiaty, więc na parapetach mocno się zagęściło... Coś będę kombinować, miejsce musi się znaleźć. O zakupach w necie na razie nie myślę nawet, bo czasu brak :;230 A na zakupy w realu jeszcze czas, to sobie "odbiję". Ba... już planuję szkółkingowy urlop :;230
A różyczka to First Lady - pierwsze kwitnienie ładnej sadzonki kupionej wiosną ;:3

Koliberku - obawiam się, że moderator nie zgodzi się na więcej piesków... Ale coś zaraz dołączę....

Aniu Zielona - to ja się dostosuję :;230 Odliczasz dni... już za parę dni... paręnaście... no... jakoś tak :wink: Dziś troszkę słonko przyświeciło i od razu świat inaczej wygląda... Zaraz pokażę :D

Ewo- tak... Ogonkowa Babcia... rozpieszczam te moje wnuczęta... niech mają na resztę życia :D Ech... też mi tęskno za wiosną. Ale chyba już... już. Parę dni temu w karmniku pokazały się grubodzioby, a one zawsze tak na koniec zimy się u nas pojawiały. No... i na łąkach znalazłam bazie... zaraz pokażę ;:108

Danuto - wstyd się przyznać... jeszcze niczego nie zamówiłam... Nadrobię z pewnością :;230

Agato - no... ale ile tych sosenek i wrzosów można mieć w ogrodzie? Zwłaszcza, że wkoło i wrzosy i sosny :;230

Goś - młodziutka First Lady. Bardzo poszalała... ciekawe czy w tym roku zafunduje sobie odpoczynek.
Dobrze przyglądaj się o ile głębiej wytniesz te obrzeża... trzeba dbać o przestrzeń rabat :;230

Helen - no... jakoś te różowości się do mnie kleją... nawet wyprzedażowy storczyk trafił się różowy... A mógł być żółty :roll:

Małgosiu - podaję : First Lady .Ogonki rosną... a ja się cieszę...

Aniu Różana - helloł.... ;:3

Martuś - taaaaak.... rozważnie.... A rozwaga nakazuje, żeby na wszelki wypadek.... Szkółking być musi :tan

Joluś - maluchy... już nie są kluseczkami.... zrobiły się małe pieski.... Warczą, szczekają i tłuką się, aż futro fruwa... Cudne łobuziaki.

No... to na dobrą noc... na dzień dobry...

Cymbidum- zagadka zakwitło cudnie... rzecz jasna na różówo... Biały kwiaciarniany hiacynt jest cudny i pachnie na całą jadalnię... towarzyszą mu bazie znalezione na spacerze.... A słońce zabłąkało się ligustrze i zapaliło złotem ostatnie listki....
A przy wydatnej pomocy osób trzecich ( hi, hi... trzech osób) można zaprezentować dziewięć śniadających ogonków...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wiosna ;:138 Piękne kwiaty na parapecie. A że storczyk różowy, to najwyraźniej przeznaczenie. Ogonki bardzo karnie pozują do zdjęcia, pełna koncentracja na jedzeniu.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

W domu masz już całkiem kwitnąco, a przy miskach dziewięć bardzo grzecznych ogonków! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”