Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

Tosia nawet lubię teraz też posiedzieć w ogródku, ubieram się jak robotnik drogowy :) a jak gorąca kawa smakuje.

Iwonko kompozycja stworzyła się sama i choć jaskrawa, to fajna z nich była para :D

Aniu to jakieś zwykłe rozchodniki :) mnożą się w szybkim tempie i jakimś dziwnym sposobem przenoszą w różne miejsca. Żal mi je eliminować, może kiedyś do tego dojrzeję :)

Krysiu mnie kolce nie przeszkadzają...ja ciągle w rękawiczkach. Po moich debiutach ogrodowych leczyłam ręce miesiąc, teraz już automatycznie, na okrągło -albo ściągam, albo zakładam rękawice :;230

Nela u mnie Degenhardt rósł dopiero pierwszy sezon, do połowy lata zdrowiusieńki...jesienią golusieńki :;230 ale też niczym go nie pryskałam. Myślę, że w tym roku poprawimy się, i on i ja :D

Ala i następnym razem Andzia wystąpiła już w rękawicach :uszy a do cięcia zakłada koszulę z długim rękawem.

Marzanko nawet się nie spodziewałam, że zauroczą mnie małe i pustawe kwiatuszki. W ramach eksperymentu zakupiłam jesienią następną różę z kwiatami o pojedynczych płatkach - Citron Fraise.

Stasia zakupy u bogusia1? Ja też mam od niego borówkę, piękny krzak dostałam, ale miał tylko trzy jagódki :;230 przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce, dostał kwaśnego torfu, liczę na podwójną ilość owoców(6) :;230

Olu u mnie w kącie też pokazywały się pojedyncze skrzypy. Wyrywałam, oczywiście nigdy nie udało mi się z korzeniami, ale i tak zniknęły. Na wyciąg byłoby ich za mało, a na pole skrzypu nie mam miejsca w ogródku. Myślę, że mogłabym spróbować posadzić je za ogrodzeniem. Gdybym w pobliżu nie znalazła skrzypu, to zgłoszę się do Ciebie. Dziękuję ;:196

Bogusiowe dwulatki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne u Ciebie Basiu te dwulatki... ;:63 Ja zachorowałam jesienią na Degenhardt strasznie mi się podoba ale jeszcze jej nie spotkałam :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak Basiu od Bogusia mam róże i Chopina też ale to już jesienią posadziłam
i jeszcze 4 inne a teraz zamówiłam też pięć,u niego takie ceny dostępne
nie jakieś tam z kosmosu :;230 mam jeszcze inną białą i żółtą posadzoną ale to już
bez nazwy bo to na targu a tam wszystko jest tylko nie wiadomo jak się nazywa :;230
Ale te Twoje róże przepiękne ;:138 ;:138 ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU Casanowa śliczny nie powiem i cieszę sie ,ze go mam . Zobaczymy jak zakwitnie . Ciekawe czy Chopinom lepiej w słonku czy w półcieniu . Chyba raczej przy popołudniowym słonku lepiej rosną jak ten przy siatce i zdrowiutkie są ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basiu, zazdroszczę Ci tego ognia w altance. Ja jak jadę na ogródek, tez robię sobie kawę. Zimno mi,ale kawę muszę wypić. A w altance zimniej jak na zewnątrz. Kiedy przyjedziesz?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo podoba mi się Casanova. Na razie nie mam miejsca dla niego. Musze wymysleć miejsce na rabatkę żółto pomarańczową.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Miałabym wielki orzech do zgryzienia, który mi się bardziej podoba Paskal czy Chopin, o Casanowie nie wspomnę, bo sama nazwa sugeruje, że panny i mężatki padają przed nim zniewolone jego urodą :lol: Ale się dłuży ten styczeń. Miałyśmy się wybrać do Łani i co? Może ktoś rzuci jakąś propozycja ;:224
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Dzięki Basiu za możliwość zwiedzenia Twojego, bajecznie kolorowego ogrodu. :) Mieszkam w tym samym mieście, ale ogród mam wysoko w górach. (Koszarawa) Wszystko zasypane śniegiem, a ja już doczekać się nie mogę wiosny. Wpisałam się u Ciebie, bo gubię się jeszcze na tym forum, a nie chcę stracić tego ogrodu z oczu. Pozdrawiam. Majka :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Maryniu życzę Ci udanego zakupu Degenhardta :)

A to wściekle pomarańczowy Aleksander, z tego samego źródła
Obrazek

Stasiu ja trafiłam na bogdana zaraz na początku mojej kariery ogrodniczej :;230 i sporo kupiłam. Jesienią 2009 rzuciłam się na róże pienne, żadna nie przeżyła zimy ;:223 cała reszta ma się dobrze.

Migdałek na pniu przetrwał
Obrazek

Jadzia Chopin w pierwszym roku rósł u mnie przy głównej alejce i miał nawet kilka kwiatów. Po przesadzeniu zacieniły go kosmosy i miał tylko dwa kwiatki, za to dorodne.

W kosmicznym :;230 gaju
Obrazek

Tosia przy moim kominku można się ogrzać jedynie siedząc pół metra od ognia :;230
Na spotkania na działce trzeba jeszcze trochę poczekać, ale w domu? Czemu nie :D

Może już za miesiąc :roll:
Obrazek

Gosia Casanova nie taki znowu pomarańczowy, z bielą też mu do twarzy :)

Obrazek

Iwona tylko zagadujesz, podaj konkretną datę i już nas masz w Łani :) My jesteśmy bardziej dyspozycyjne od Ciebie.
Moim zdaniem, Chopin piękniejszy od Pascali. Przede wszystkim ma większy i bardziej wypełniony płatkami kwiat.

Zdjęcie mało ostre, ale wielkość kwiatka uchwycona
Obrazek

Majka witam Cię serdecznie, podwójnie - jako nowicjuszkę na forum i jako krajankę.
Ogród masz daleko i pewnie bywasz tam tylko w weekendy? A może spędzasz całe lato? Napisz, czy to duży ogród, ile lat go uprawiasz? Możesz śmiało wstawić u mnie jakąś fotkę. Pewnie niedługo założysz własny wątek, ale póki co, opowiedz trochę u mnie.
Forum jest bardzo przyjemne, ale też niebezpieczne....działa jak zaraza :;230
A w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Obrazek

To dla odmiany historia modrzewia
Kupiony wiosną 2009
Obrazek

Po zimie 2010
Obrazek Obrazek

Wiosna
Obrazek Obrazek

Lato
Obrazek Obrazek

Wczesna jesień
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ;:138 Nareszcie!! Jestem za Łanią!!! W przyszłym tygodniu już musimy się zobaczyć!!! Wtorek odpowiada? Godz. 16-17.!!! Nie ma to tamto. Wtorek !!!! :heja
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe jak mój modrzew będzie wyglądał w tym roku może tak jakTwój Basiu .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Ścisłe centrum Basiu :) Znalazłam Cię u Tosi i przyczłapałam za Tobą :wink: Muszę się zorientować jak się tu poruszać ;:144
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:14 Jadzia, Ty się modrzewiem nie zasłaniaj, tu o Łanię chodzi. Czytaj wyżej!!!! ;:196
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

śliczny ten modrzew ma bardzo dekoracyjne igiełki, , ale mi się kojarzy to z wielkim drzewem miałam wcześniej sąsiada nasadził gęsto modrzewie i ale nie na pniu, jak one szybko się rozrosły chyba w ciągu 3 lat na działce było ciemno, korzenie, wysokie, potężne oj nie wspominam ich dobrze.

ja byłam u Ciebie a Ty u mnie, wiec wróciłam i powiem jeszcze że forum uzależnia, dopiero zobaczysz oznaki epidemii choroby pn.chciejstwo i na to nie ma skutecznego lekarstwa i dobrze!!!! co do nazewnictwa roślin w ogóle to ja tez nie przywiązywałam wagi do tego jak się nazywa, czy się nadaje do mojego ogrodu, byłam zielona - kupowałam bo mi się podobało, a potem metodą prób i błędów część nie przeżyła, ale zawsze jest radość popatrzeć jak rośnie a ja bardzo lubię duże okazy tylko żebym dała im urosnąć nie przesadzać nad tym muszę niestety popracować, ale jak? ciągle gdzieś mi się coś podoba ach.................
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Może być wtorek ;:136 godzina 17 (muszę się ogarnąć po pracy)
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”