Przepis na 4 sztuki
papryki faszerowanej:
- 2 papryki
- 30 dag mięsa mielonego (drobiowe lub indycze)
- przyprawa do mięsa mielonego (tak jak do kotletów mielonych)
- jajko
Papryki przekroić na pół. Wyciągnąć środki, pestki, umyć itp. Mięso mielone przyprawić, dodać jajko, wszystko połączyć. Podzielić mięso na 4 części, włożyć do papryk. Piec w piekarniku na 200 stopni tak z godzinę, potem zmniejszyć temp do 100 stopni i piec tak z pół godziny.
Gotowe!
Na koniec można polać sosem pomidorowym, zrobić ketchup sobie
Ketchup:
Rozrobić koncentrat pom z wodą, tak aby było odpowiedniej konsystencji. Dodać przyprawę do pizzy, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, sól, słodzik, pieprz... Ogólnie co kto lubi. Wymieszać, gotowe.
Uwaga: my trafiliśmy na przyprawę, w której były spore kawałki pieprzu i jeśli się na nie później trafiło to koniec, ledwo jedną zjadłam, a moje kochanie z 6

:D:D Także uwaga na te głupie przyprawy bo później tak jak ja można chodzić i patrzeć sobie na jedzenie, kiedy ślinka cieknie i skronie pulsują
