Zaraz zdzwonię, to sobie numer wklepiesz.

Marysiu, ja o tej porze roku też mam stoicki spokój jak chodzie o zakupy.

Aniu2. Dziękuję bardzo.

Grażynko, popatrz, popatrz może coś wpadnie w oko.

Ewo, każda roślina ma swoje wielkie chwile, żurawki doceniamy gdy na ogrodzie jest jeszcze szaro.

Agnieszko, Twój ogród jest taki wielki , nie chciałabym Cię zawieść, ale żurawki to raczej małe rośliny.

Ula, na Twoje zamówienie czekam z niecierpliwością, jeszcze nikt kto ma tylko balkon nie kupował.

Misiu, duże, wielki , największe.

Na literkę M
Maroon Blush- wiem nie wiele, mam od września, więc tylko mogę napisać ,że w tej chwili wygląda tak samo jak na zdjęcie z października.To chyba dobrze.

Heuchera 'Mahogany'
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 30/40cm
Liść ? długość / szerokość ? 8-10cm
Kolor liścia ? ładny , dobrze wybarwiony , czekoladowy, z rudym odcieniem
Kolor kwiatu ?
Zalecane stanowisko - słoneczne, ale rośnie dobrze również w półcieniu
Do pojemników.Tej to się należą same pochwały , nie ma innej rośliny o tak skórzastych , sztywnych liściach.Jest dekoracyjna przez cały rok, nawet zimą nie jest zdeptana przez śniegi.Doskonała na słoneczne rabaty , w cieniu trochę mniej intensywne kolory.
Heuchera 'Marmalade'
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 30/40cm
Liść ? długość / szerokość ? 8-10cm
Kolor liścia ? zmienny - od prawie białej (w cieniu) do mocno pomarańczowej, spód różowy
Kolor kwiatu ? kremowe
Zalecane stanowisko - słoneczne, ale rośnie dobrze również w półcieniu
Pokazowa, kolor pomarańczy, przez różowe przebłyski, jakby mówiła ? zabierz mnie do domu.
U mnie od 2009 roku, gwiazda na skalniaku , od wczesnej wiosny do późnej jesieni.Uwielbia pełne słońce- skąd te plotki,że żurawki to rośliny do cienia.
Heuchera 'Midas Touch'
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość ? 15\20cm
Liść ? długość / szerokość ? 4?5cm
Kolor liścia ?brzoskwiniowy, złote , mocno żyłkowane
Kolor kwiatu ? różowo, białe
Zalecane stanowisko - pół-cieniste
Piękna, jesienna roślina . Kompaktowa, szybko rośnie .Świetne uzupełnienie na rabatach.
Raczej maluszek, na jesieni się trochę rozłazi jak Amber Vaves , zobaczymy ja się odrodzi na wiosnę, u mnie od kwietnia 2010 roku.Ciekawa kolorystycznie, ma trochę słońca , więc świetnie wybarwiona.
Heuchera 'Midnight Bayou'
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość ? 20\25cm
Liść ? długość / szerokość ? 5\6cm
Kolor liścia ?różowe, wielkie liście, z czarnymi żyłkami
Kolor kwiatu ? białe
Zalecane stanowisko - pół-cieniste słoneczne.Świetne uzupełnienie do srebrnych i zielonych heucher . Liście zmienne , od czerwonej purpury do srebrnej purpury. .U mnie od czerwca 2010 roku, zapowiada się na dużą roślinę, Nowe liście były pięknie wybarwione i duże.Na razie nie przyrasta w nowe rozety, zobaczymy co powie w tym roku.Mnie się podoba.
Heuchera 'Midnight Rose'
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość ? 15?20cm
Liść ? długość / szerokość ? 5\6cm
Kolor liścia ?wpadające w bordo , błyszczące, z różowymi plamkami
Kolor kwiatu ? kremowe
Zalecane stanowisko - pół-cieniste-słoneczne
Ciemny standard, który nie jaśniej e nawet w pełnym słońcu.Mutacja Osidianu, pełne słońce to dla nich wyśmienite miejsce.Nie zmienna cały sezon , ciemne liście lekko nakrapiane, bardziej lub mniej.Żadnych wad.Średniej wielkości, mniejsza od matki Obsidian.