Domowe orchidarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe orchidarium

Post »

Czyli też troszku Będziesz moczyć ;)
Oby nam eksperyment się udał...Wtedy będziemy mogly pomyślec o kolejnych okazach do kolekcji, bo miejsca więcej będzie...

Powodzenia w uprawie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

justus27 pisze:Czyli też troszku Będziesz moczyć ;)
Oby nam eksperyment się udał...Wtedy będziemy mogly pomyślec o kolejnych okazach do kolekcji, bo miejsca więcej będzie...

Powodzenia w uprawie ;:108
Dużo miejsca to marzenie każdego hodowcy. Też życzę powodzenia z całego ;:167
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu z wielkim zaciekawieniem obejrzałam sesje przesadzania do wspólnej donicy. Mam problem parapetowy i swietną myśl mi podsunęłaś. :D Na dodatek profesjonalnie przedstawioną.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Mi też się podoba pomysł z taką donicą- super robota ;:108 Być może wykorzystam, jak się dorobię jakichś cambrii czy oncidium.

Małgosiu, wrócę jeszcze do wczorajszej sytuacji: ja właściwie mam podobne zdanie jak Duśka, że vandy, która rosła wcześniej bez podłoża nie powinno się w nie sadzić, tzn. ja bym nie zaryzykowała, choćby po opisanych próbach Danusi S., zakończonych niepowodzeniem. Właśnie po to podsunęłam Ci ten link, żebyś poczytała i przemyślała sprawę.
A jeśli się zdecydujesz, to będziesz przynajmniej miała wskazówki na co uważać ;)
Życzę powodzenia i pochwal się co postanowiłaś!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Ciekawy reportaż z przesadzania. Rewelacyjnie wygląda ten gąszcz liści cambrii, jeszcze oby się pojawił gąszcz kwiatów :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Grażynko i Justynko (Mala_Mi) i cieszę się,że reportaż się spodobał. Mam nadzieję,że cambriowate też będą zadowolone. że z M1 przeniosły się do M1:4 ;:109

Agnieszko, doczytałam cały wątek i też się zastanawiam, i myślę, i dumam i...muszę powiedzieć,że wiem mniej niż więcej ;:224 Chyba ją zostawię w wazonie (tylko muszę kupić jej ładniejszy) i postawię w południowych drzwiach balkonowych. Teraz będzie miałą dużo słoneczka a latem panuje tam cień ale jest dużo światła. Może rosnąć tak wielka jak jej się będzie podobało ( w zwyż i w szerz), nawet całe drzwi zarosnąć. Byle tylko zechciała rosnąć ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Coraz ciekawszy watek się robi tutaj ;)

Życzę, by Vandzia pięknie rosła ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Ja też! ;) Masz rację, Małgosiu, najważniejsze teraz żeby rosła, najmniej ważne jak :D Trzymam kciuki!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Dobry wieczór :D
Od dobrych dwóch tygodni podczytuję forum, ale dopiero dziś zdecydowałam się 'odezwać' po obejrzeniu zdjęć z przesadzania czterech storczyków do jednej doniczki :)
Jeszcze sie z takim pomysłem nie spotkałam, ale przyznaję, że wygląda ciekawie :D
Czy mogłabym zapytać czy sama zrobiłaś ta przegródkę?
Ps. Życzę powodzenia z vandą :)
Ps2. Przepraszam za ewentualne braki polskich znaków, ale dopiero je zainstalowałam by móc napisać na forum bez zwracania uwagi :wink:
Pozdrawiam
Kasia :)
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196

Leszku,dziękuję za odpowiedź. a więc w Poniedziałek czeka mnie następny oprysk, jednakże z podlewaniem będę musiała poczekać, nie przesych a teraz tak szybko podłoże jak bym chciała. I ;:180 za humor, bardzo się cieszę,że okraszasz nim mój wątek. Miałam dzisiaj dobry początek dnia. :;230 :;230

Kasiu, :wit i ;:196 . Na ten sposób wpadłyśmy razem z Justynką ('Justus27') (jeśli jest jeszcze ktoś a go nie wymieniłam to go tutaj przepraszam ;:167 ) i wpierw go obdadałyśmy a potem obie tego samego dnia, bez wcześniejszych konsultacji, zastosowałyśmy. Justynka też zamieściła zdjęcia w swoim wątku. A to przedzielenie jest zrobine z obrzeża złożonego w wiatraczek.

Miłego dnia :wit :wit
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p

Post »

Małgosiu, dziękuję ;:196 Zaraz zerknę do wątku Justyny i tam również sobie podglądnę efekty końcowe :)
Będę musiała sobie do zakładek to wrzucić by do wiosny nie zapomnieć o tym pomyśle i możliwe iż go zrealizuje jeśli nie masz nic przeciwko 'zgapianiu' :lol: Jednak wpierw muszę poczekać az część z moich brzydali odżyje, bo poprzez własną niewiedzę sprawiłam im małe piekiełko :oops:

Życzę miłego dnia :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, każdy na popełnia błędy w uprawie. Ja też ostatnio coś takiego zrobiłam a wydawało mi się,że wiem jak i,że słusznie postępuję. A pomysł jak najbardziej jest do zgapiania, inaczej nie wklejałybyśmy zdjęć :D Jeśli chodzi o ten wiatraczek z obrzeża to w środku każedo kawałka naciełam obrzeże do połowy i potem wsunęłam jedno w drugie. Jak znajdę chwilę to może to narysuję ale dopiero za jakiś czas.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12

Post »

Świetna instrukcja przesadzania roślinek,swoją drogą od pewnego serialu zaraziłam się też taką metodą wsadzania kliku kwiatów w jedną doniczkę,ale miały być to Phal. i stać na środku stołu :D ale jakoś nie znalazłam pięknej doniczki do takiej operacji
ale oczywiście życzę powodzenia ;:3
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p

Post »

No niestety, ale nikt nam nie obiecywał, że będzie łatwo ;) ale, jak sama wspomniałaś - każdy popełnia błędy i na nich się uczymy :)
Chyba domyślam sie, jak zrobiłaś wiatraczek - gdy sobie to wyobraziłam, to od razu przed oczami miałam lekcje ZPT w podstawówce,gdzie robiliśmy w taki sposób samoloty :lol:
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio, dziękuję i :wit z ;:3 choć dzisiaj u mnie powrót zimy...

Kasiu, widać,że pilnie odrabiałaś lekcje. Ja też coś takiego pamiętam z w/w zajęć i dlatego użyłam takiego wyrażenia. Też pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”