W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
Witaj Halinko! I ja dziękuję za styczniowy poradnik. Glicyniowe drzewko wygląda cudownie, trzymam kciuki za powodzenie !
Napisałaś,że chcesz kokrnak ze względu na kwiaty... Mój jest dość młody ( 3 lata), kwiaty miał. Wiesz pewnie,że kwiaty są oryginalne, ale według mnie nie stanowią ozdoby. Natomiast nie zauważyłam,żeby pachniały... Może to dlatego,ze u mnie ma sucho...
Napisałaś,że chcesz kokrnak ze względu na kwiaty... Mój jest dość młody ( 3 lata), kwiaty miał. Wiesz pewnie,że kwiaty są oryginalne, ale według mnie nie stanowią ozdoby. Natomiast nie zauważyłam,żeby pachniały... Może to dlatego,ze u mnie ma sucho...
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Mario Tereso
Twoja glicynia jest - CUDNA !!!
Dziękuję za fotkę
Tamaryszku
dziękuję ślicznie 
Kokornak bardzo mi się spodobał ze względu na oryginalne sercowate liście i jeszcze bardziej oryginalne kwiaty, a jak przeczytałam, że zapylany jest przez owady wabione silnym zapachem, to już się nim zachwyciłam
W moim ogrodzie panuje zdecydowanie wilgoć, bo ja uwielbiam podlewać, to może doszukam się kiedyś zapachu

Dziękuję za fotkę

Tamaryszku

Kokornak bardzo mi się spodobał ze względu na oryginalne sercowate liście i jeszcze bardziej oryginalne kwiaty, a jak przeczytałam, że zapylany jest przez owady wabione silnym zapachem, to już się nim zachwyciłam

W moim ogrodzie panuje zdecydowanie wilgoć, bo ja uwielbiam podlewać, to może doszukam się kiedyś zapachu

Lista zakupów imponująca, same pnącza, chyba masz duży ogród. Widzę, że tak jak ja też lubisz rośliny, które nie tylko są ładne ale i pięknie pachną. Kalendarz ogrodowy z różnymi poradami przydaje się a zwłaszcza na nadchodzącą wiosnę.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
obok rajskiej jabłoni, na której mi aż tak bardzo nie zależy
A dlaczego rajską jabłoń tak traktujesz
Jest piękna. A wiosną kiedy kwitnie ... widok niezapomniany. A z rajskich jabłuszek można robić przetwory. Właśnie dzisiaj otworzyłam słoiczek jabłuszek w zalewie słodko octowej i ..... wszystko spałaszowałam niemalże sama
Z pewnością znajdziesz miejsce na nowe nabytki. Ja go widzę u Ciebie całkiem sporo
A dlaczego rajską jabłoń tak traktujesz

Z pewnością znajdziesz miejsce na nowe nabytki. Ja go widzę u Ciebie całkiem sporo

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- HalinaK
Irenko - Irena37
lista chciejstw drzew, krzewów, bylin i ziół ... też jest
Największy problem mam z drzewami, bo tyle ich bym chciała kupić, a nie mam gdzie posadzić
Ostatnio, jak odpoczywam, to o niczym innym nie myślę, tylko o tym, gdzie by te drzewa posadzić
Oczywiście w pierwszej kolejności kupię drzewa zapachowe
- ambrowiec amerykański,
- glediczja trójcierniową,
- grujecznik,
- korkowiec amurski,
- oliwnik wąskolistny,
- styrokowiec jap.
Krzewy i byliny to zawsze gdzieś upchnę, ale drzewa potrzebują przestrzeni
Olu - AAleksandra
potraktowałam tak tę rajską jabłoń ponieważ mam ich kilka 
Posadziłam je ze względu na piękne kwitnienie i te urocze małe jabłuszka, nie wiedziałam, że one są jadalne
... myślałam, że tylko ozdobne
Właściwie, to u mnie rajskie jabłuszka zjadane są przez ptaszki

Największy problem mam z drzewami, bo tyle ich bym chciała kupić, a nie mam gdzie posadzić

Ostatnio, jak odpoczywam, to o niczym innym nie myślę, tylko o tym, gdzie by te drzewa posadzić

Oczywiście w pierwszej kolejności kupię drzewa zapachowe

- ambrowiec amerykański,
- glediczja trójcierniową,
- grujecznik,
- korkowiec amurski,
- oliwnik wąskolistny,
- styrokowiec jap.
Krzewy i byliny to zawsze gdzieś upchnę, ale drzewa potrzebują przestrzeni

Olu - AAleksandra

Posadziłam je ze względu na piękne kwitnienie i te urocze małe jabłuszka, nie wiedziałam, że one są jadalne

... myślałam, że tylko ozdobne

Właściwie, to u mnie rajskie jabłuszka zjadane są przez ptaszki

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz już sporo drzew na działce. Bardzo to fajnie z góry wyglada.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, ale będzie przeobrażeń u Ciebie, wszystkie te drzewa, które wymieniłaś chciałabym mieć u siebie, szkoda, że na to nie mam miejsca 

Halinko
glicynia potrzebuje solidnej podpory...potrafi nawet oderwać rynny...jabłoń na pewno nie przetrwa takiego oplatania. Widok z góry cudowny...plany następnych nasadzeń też ok.

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko
piękne roślinki i drzewka na Twojej liście
Mam nadzieję że już rozejrzałaś się w powojnikach
Ładna perspektywa ogródka z góry
Też mam rajskie jabłuszko i nie wiedziałam że owocki są jadalne
Musimy poprosić Olę o przepis 

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Bardzo ambitne masz plany zakupowe drzew, planujesz cienisty ogród?
A o sumaka sie nie martw, pewno sam przyjdzie od sasiada..
A o sumaka sie nie martw, pewno sam przyjdzie od sasiada..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Halinko piękny widoczek z góry
lista zakupów super 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
HALINKO ,trzymam kciuki za powodzenie w zakupach i wyszukanie im odpowiedniego miejsca . :P 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Halinko ja podziwiam Twój ogródek ale zakupy tylko przyjmuję do wiadomości tak dla swojego bezpieczeństwa
w tym roku w kręgu jednak mojego zainteresowania też są a mówiłam przed chwilą nie, nie.............
pozdrawiam

pozdrawiam
Witaj Halinko! przyszłam się przywitać po dłuższej nieobecności. Ogród masz wspaniały a jabłoneczka ładnie się prezentuje na tle zieleni. Ja planuję posadzenie rajskiej jabłonki, tylko na razie jakoś nie spotkałam u nas sadzonek. Teraz sobie przypomniałam jak zobaczyłam u Ciebie. Z dzieciństwa pamiętam, że zajadaliśmy się jabłuszkami na podwórku, bo rosły na klombach. Halinko ambitne plany zakupowe i co wymyśliłaś gdzie je posadzisz? Pozdrawiam.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- HalinaK
Gosiu - Margo2
dziękuję
Trochę tych drzew już mam, a jeszcze mi się tyle ich marzy, hihihi
Pragnę stworzyć ogród drzew i krzewów przede wszystkim, a byliny mają być tylko dopełnieniem.
Uwielbiam przebywać w półcieniu, słońca unikam, ze względu na problemy sercowe.
Aniu - AniaDS
dziękuję
Miejsca do sadzenia, to u mnie jest sporo. Ciągle zmniejszam pole, na rzecz ogrodu ozdobnego.
Dużo nasadziłam drzew na terenie ogrodzonym, ale to było nieprzemyślane sadzenie, sadziłam wszystko co mi wpadło w ręce.
Teraz chciałabym do tego podejść bardziej rozsądnie.
Aniu - Anna11
dziękuję
Ta rajska jabłoń pięknie kwitnie i ma fajne bordowe liście, ale jabłuszka są bardzo malutkie, takie na powieszenie na choinkę.
Romciu - Romualda Witczak
dziękuję
Ostatnio do powojników nie zaglądałam, ponieważ mam zwariowany okres, cały czas coś się dzieje.
Jutro kolęda, a w piątek rodzinka na weekend przejeżdża.
Nooo, musimy poprosić Olę o przepis.
Mario Tereso
tak, planuję cienisty ogród, ponieważ uwielbiam odpoczywać w cieniu drzew, ze względu na problemy sercowe.
Żałuję, że tworząc ogród nie myślałam o zakupie drzew zapachowych, kierowałam się przede wszystkim ozdobnymi owocami i liśćmi.
Teraz myślę o stworzeniu następnego zakątku, ale już takiego bardziej przemyślanego.
Czy się uda, nie wiem ?
Majeczko - majka300
dziękuję
Mam nadzieję, że nie będę miała większego problemu z ich zakupem.
W najbliższym czasie muszę podejść do zaprzyjaźnionego Agrosadu i poprosić o sprowadzenie moich wymarzonych drzew.
Jolu - JolantaGraj
dziękuję 
Myślę, że tak od razu nie uda mi się ich wszystkich kupić, a jak nawet nie wszystkie kupię, to przynajmniej nie będę miała problemu gdzie posadzić. A, poza tym, im dłużej coś zdobywam, tym bardziej się tym cieszę.
Aniu - tara
dziękuję 
My ogrodnicy, to już tak mamy, lista chciejstw zamiast się skracać, to ciągle się wydłuża, ale chyba to nas cieszy najbardziej.
Z bylinami nie ma problemu, zawsze można je gdzieś przesadzić, albo oddać w dobre ręce, gorzej z drzewami ...

Trochę tych drzew już mam, a jeszcze mi się tyle ich marzy, hihihi
Pragnę stworzyć ogród drzew i krzewów przede wszystkim, a byliny mają być tylko dopełnieniem.
Uwielbiam przebywać w półcieniu, słońca unikam, ze względu na problemy sercowe.
Aniu - AniaDS

Miejsca do sadzenia, to u mnie jest sporo. Ciągle zmniejszam pole, na rzecz ogrodu ozdobnego.
Dużo nasadziłam drzew na terenie ogrodzonym, ale to było nieprzemyślane sadzenie, sadziłam wszystko co mi wpadło w ręce.
Teraz chciałabym do tego podejść bardziej rozsądnie.
Aniu - Anna11

Ta rajska jabłoń pięknie kwitnie i ma fajne bordowe liście, ale jabłuszka są bardzo malutkie, takie na powieszenie na choinkę.
Romciu - Romualda Witczak

Ostatnio do powojników nie zaglądałam, ponieważ mam zwariowany okres, cały czas coś się dzieje.
Jutro kolęda, a w piątek rodzinka na weekend przejeżdża.
Nooo, musimy poprosić Olę o przepis.
Mario Tereso

Żałuję, że tworząc ogród nie myślałam o zakupie drzew zapachowych, kierowałam się przede wszystkim ozdobnymi owocami i liśćmi.
Teraz myślę o stworzeniu następnego zakątku, ale już takiego bardziej przemyślanego.
Czy się uda, nie wiem ?
Majeczko - majka300

Mam nadzieję, że nie będę miała większego problemu z ich zakupem.
W najbliższym czasie muszę podejść do zaprzyjaźnionego Agrosadu i poprosić o sprowadzenie moich wymarzonych drzew.
Jolu - JolantaGraj

Myślę, że tak od razu nie uda mi się ich wszystkich kupić, a jak nawet nie wszystkie kupię, to przynajmniej nie będę miała problemu gdzie posadzić. A, poza tym, im dłużej coś zdobywam, tym bardziej się tym cieszę.
Aniu - tara

My ogrodnicy, to już tak mamy, lista chciejstw zamiast się skracać, to ciągle się wydłuża, ale chyba to nas cieszy najbardziej.
Z bylinami nie ma problemu, zawsze można je gdzieś przesadzić, albo oddać w dobre ręce, gorzej z drzewami ...