Wow...ale odwiedzin, dziękuję
Igor- tych akcesorii jest o wiele więcej. Paliczki z bambusa, spinki o przypinania pędzików, dwa sekatory<na działce, ale używam ich tez do storczyków>, miedziany drucik, dwa opryskiwacze< po jednym- w mieszkaniu i na działce>, rękawiczki, itd ;)
Goska1307- dziękuję w imieniu katlejek ;) Mam ich dużo więcej, tylko słoneczko zaszlo w trakcie sesji zdjęciowej i już fotki nie byłyby tak ładne. Może znów kiedyś zrobię pozostałym - sesję.
Leszku- no telepatia... Hihi, Wiesz, że mam taki "schron" na działce. Jest tam piwnica, nawet ze studnią z wodą. Tę samą, co podlewam storczyki...
Wmx- Wiesz, byłam dziś na zakupach i znów mam 80l kory. Do tego jakieś 10 doniczek i dwa worki keramzytu. Jutro muszę podejść po kolejne 10 doniczek
Joane- cieszę się, że Ci się katlejki podobają. Dobrze, że Twoja rośnie w nową psb, to chyba już pierwsza oznaka wiosny...
Merghen- dziękuję w imieniu "modelek". iście bukowe zbieram w lesie na przedwiośniu. Znów muszę się wybrać do "mojego" lasu. Najlepsze są takie, które po mrozach, wiszą na drzewach. Nie są wtedy brudne, a po wymrożeniu, sa pozbawione wszelkiego robactwa.
Kasiu74- dziękuję za komplementy. Katlejki, również dla mnie, są cudnymi storczykami.
Szymka-oj, czekam na te kwiaty...może kiedyś się doczekam...
Mala_Mi- też mam podręczne "pudło", coś na miarę podręcznej "apteczki storczykowej". Jak jest większe przesadzanie, wtedy biegnę do pwinicy. A do pwinicy uwielbiam chodzić, zawsze można wrócić do domu, na przykład z pysznymi kofiturami lub grzybkami z cebulką w słoiczku.
Marwes- dziękuję...Takie lekcje czasami są przydatne. Ja, wiele się nauczyłam, z wąków, gdzie były zdjęcia i opisy na przykład: składu podłoża do storczyków. Czasami były fotki. Takich informacji nie znajdzie się w żadnym poradniku. Bo tu, na forum, są podparte doświadczeniami Forumowiczów stosującego akurat takie podłoże

Wiesz...12 sztuk katlejek na razie mi wystarczy
Asiu- to może kiedyś, jak Będziesz miec chwilkę poproszę Cię o zdjęcia chipsow, wermikulitu i innych akcesorii. Najlepiej z wytłumaczeniem, jakie ma właściwości każde z nich ;)
Agitko- Widzisz... o pokazaniu drucika nie pomyślałam ;) Ale...gdybym pokazała drucik, musiałabym pokazać też wiertarkę, którą używam do wiercenia dziurek i...nie tylko.
Na pewno katlejka wnet się obudzi. Trzymają ją na południowym oknie, to poczuje

i zacznie rosnąć.
Henryku- widocznie...Dbasz o linię, skoro Lubisz chodzić. Ja...linię mam...poza tym lubię miec wszystko pod ręką. Mniej czasu tracę, gdy czegoś mi potrzeba, to... po prostu po to sięgam ręką
Roksisk- dziękuję w imieniu "warsztaciku"
A dziś będą... a jakże NOWOŚCI

Relacja w kolejnym poscie.