Elsi kiedyś mogłam kupić sadzonkę ale była jakaś marna...na pewno się skuszę, to jedne z piękniejszych roślin i wytrzymałe na warunki pogodowe.
Romko 
hosty na trawniku rosną razem z RH, blisko posadziłam laurowiśnię...usunę jeszcze troszkę darni i dosadzę więcej host, te posadzone wcześniej mają za ciasno, muszę je posadzić w większych odstępach...od forumki dostałam hostę z innymi liśćmi i dwie inne mam z wysianych nasion, posadzę wszystkie razem. W tym miejscu po bokach rośnie więcej host i żurawek, chyba w te miejsca dodam jeszcze wrzosy i wrzośce bo na wiosnę jest w tych miejscach pusto...myślałam też o azaliach. Chciała bym też w tym zakątku posadzić magnolie ale te co mi się podobają chyba u mnie nie wytrzymają w zimie.
Niskie trawki też by w tym miejscu pasowały
Jolu 
było mi bardzo miło, na pewno spotkamy się nie raz...kaktusy bardzo polubiłam, ale też potrzebują sporo opieki. Posadź je w odpowiednią mieszankę i na

parapet
Teraz powinny zimować ale u mnie stoją w tym roku na parapecie, sporo mi wypadło po ostatnim zimowaniu...miały za zimno. Maciek niech poczyta o ich uprawie w wątku Kaktusy.