Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Aga tylko spokój może nas uratować. Ja rano rozwaliłam kupę starego śniegu żeby szybciej stopniał a tu dostawa nowego.
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam Jolu,

melduję, że i w moich stronach dość mocno pada śnieg, mokry, solidne płatki; poprzedni utrzymał się jedynie w miejscach, gdzie wiatr usypał zaspy, no i tam jeszcze, gdzie odgarnąłem :wink:
Awatar użytkownika
renatka
100p
100p
Od: 28 sty 2009, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana Jolu dziękuję Ci za wizytę w moim ogrodzie . kiedyś mieszkalam w mieście i mażylam sobie o domu i ogrodzie na wsi,że sobie posadzę kwiaty ,drzewka i niebędę myślala że na drugi dzień to będzie jeszcze na ogrodzie nikt tego nieukradnie . śprzedalam mieszkanie dzialkę i wyprowadzilam się na wieś ,syn kupil dom i przygarnąl nas .I mam dom i ogród ale mażenia prysly nic w tym ogrodzie niewolno mi robić, więc patrzę na wasze ogrody i jestem w waszych ogrodach .szystkiego najlepszego życzę w nowym roku .
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jolu zszokowałaś mnie tym zdjęciem datury !!!!!!!!!!!! u mnie żółta zaczęła wypuszczać malutkie listki , ale boję się , że to za wcześnie .
Ja mam nadzieję że pozostałe też się tak dobrze trzymają , szczególnie badylki i może uda się mój zakup z jesieni :uszy

pozdrawiam Marek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JOLKA
W garażu znalazły dobre warunki i towarzystwo.
OJJJJ wcześnie bedziesz pewnie nas raczyła daturkami i kolosami ;:138
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jolka :wit czy tak zimowane datury, w sezonie Ci kwitną :?: Czytałam że muszą być zimowane w chłodzie :?:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu datury kwitną mi bardzo obficie , zimuje je w tym garażu już od kilku lat. W ubiegłym roku po raz pierwszy posadziłam je do ziemi bo nie chciałam kupować większych doniczek i efekt przerósł moje oczekiwania.

Obrazek

Obrazek

W garażu jest chłodno ale nie zimno bo jest kaloryfer, kiedyś jak były mniejsze przechowywałam je w niewykończonej łazience tam była przez cała zimę temperatura ok 2o stopni i latem kwitły też ładnie , wydaje mi się ze odpowiednie nawożenie w sezonie daje obfite kwitnienie a zima temperatura powinna być niższa żeby nie tworzyły się pędy które się wyciągają z braku światła i wysokiej temperatury no i trzeba oszczędnie podlewać.Aniu jeżeli chcesz sadzonkę to bardzo chętnie Cię obdaruję takim kolorem jak na zdjęciu.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Jolu to istne cudo. Ja chyba też w tym roku wsadze daturki do gruntu widząc Twoją.
:shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ta datura, to prawdziwy kolos, jest nieprawdopodobna :shock: Ależ ozdoba ogrodu ;:138 jak to dobrze mieć miejsce do przechowywanie tych wszystkich letnich doniczkowców, ja niestety nie mam i musiałam zrezygnować z datur :( Najbardziej mi brak ich zapachu przy wieczornych posiadóweczkach na tarasie :x
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani mam do Was prośbę .Potrzebuje porady co posadzić pod sosnami

Obrazek

Jest to dobrze nasłonecznione miejsce, kiedyś sosny miały gałęzie od ziemi ale ponieważ jest to zwykła sosna leśna więc naturalne jest dla niej ogałacanie i teraz muszę coś posadzić żeby zasłonić się od wścibskiego sąsiada.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam trzy sztuki ,ta żółta jest największa ale wszystkie kwitły obficie a ponieważ posadziłam je obok tarasu więc zapach był i w mieszkaniu. Jest jeden warunek muszą rosnąć w miejscu osłoniętym żeby ich wiatr nie połamał no i trzeba pilnować żeby je wykopać przed przymrozkami ale o wiele ładniej się prezentują posadzone do gruntu niż w donicach, mają i więcej kwiatów i liście są bujniejsze i mniejszy problem z podlewaniem.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Datury mam, trzy różne...teraz mija rok jak ukorzeniłam. Późną jesienią jedna miała kilkanaście pączków ale nie zdążyła zakwitnąć. Też siedziały wkopane w ziemię, przesadziłam do wiaderek...pączki i liście opadły. Może w tym roku się doczekam kwiatów. Jaki nawóz stosujesz, że wygląda tak okazale :?: Widziałam w ogrodniczym gotowy nawóz do datur, ale nigdy nie stosowałam.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to naturalne że jesienią po przesadzeniu pąki i liście opadły tez tak mam.Ja stosuję hydrokompleks, azofoskę i nawóz do datur w płynie, ten w płynie rozcieńczam tak jak zaleca producent i wlewam do butelki zakopanej w ziemi szyjką w korzeniach datury ,azofoskę też rozpuszczam w wodzie na litr wody łyżeczkę od kawy granulek a hydrokompleks wsypałam do dołka jak sadziłam i wymieszałam z ziemią. Datury to ogromne żarłoki i nie trzeba im żałować nawozu bo to odbija się niekorzystnie na kwitnieniu.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już zapisałam do zeszyt przepis...w jakim oddaleniu od korzeni trzeba wkopać butelkę :?:
O butelce słyszałam ale wkopuje się w celu podlewania wodą...datury to przecież ogromne pijaki :;230 dziennie potrzebują 10 l wody.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wkopuję butelkę dosyć blisko pnia i wykorzystuję ją też do podlewania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”