Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Oj widzę że ciągnie Cię już do ogrodu :;230
na fotorelacji widać ogrom Twojej pracy, Pracusiu ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fragolciu, wiedziałam, żeś pracowita, ala ta fotorelacja pokazała, żeś Ty tytan pracy!
Ogromne zmiany, a do tego jaki przyrost wiedzy i doświadczenia!
Fragolciu, jestem pod wrażeniem! jeśli tyle zrobiłaś i nasadziłaś w jednym roku, to ile zrobisz w nastepnych latach!?
Dzieciątka śliczne i dorodne - aż miło popatrzeć :D
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Graziu pomysłowo urządziłaś ogródek, kwiaty na wężowych rabatach ładnie się prezentują. Wiele pracy włożyłaś żeby tak uporządkować i tyle kwiatów posadzić. Cały ogród piękny i bardzo zadbany.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażunko na takiej fotorelacji wszystko dokładnie widać jak sie pozmieniało. Kawał solidnej roboty odwaliłaś ;:108 oby szybko przyszła wiosna to ruszymy do grzebania w ziemi :tan ja juz upatrzyłam sobie kolejne lilie ;:138
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Grażynko musiałam tutaj pozostawić swój ślad, by mi Twój ogródek nie umknął ;:196 Zaglądałam coraz do wężowego ogrodu, ale tak jakoś bez śladu :oops:
Na początek pochwalę `dwa najświeższe kwiatuszki`, którym wiosna wcale do rozkwitu nie potrzebna ;:3
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Rano byłam bardzo wiosennie nastawiona,wyszłam do ogrodu popatrzec jak tam roślinki się mają w miejscach gdzie śnieg już stopniał i...trochę humor mi się popsuł jak zobaczyłam że laurowiśnia,trzmielina,hortensja ogrodowa chyba przemarzły...mimo okrycia...jeszcze się wiosna nie rozpoczeła a tu już straty ;:223 :cry: Teraz znów mam zimową depresję jak patrzę przez okno na tą paskudną szaro-burą pogodę,zachmurzone,zamglone,brudno i paskudnie...i w dodatku topniejący śnieg odkrył mnóstwo krecich kopców i tuneli nornic w całym ogrodzie :evil: (moje biedne cebulki posadzone bez koszyków,pewnie zostaną pożarte :cry: )
Tak trochę na pocieszenie i dla przywołania wiosny coś kolorowego
Obrazek
MARYLU synuś do niejadków nie należy więc rośnie :D córka wręcz przeciwnie...nie lubi jadac :roll:
GRAŻYNKO Nataniel coraz kochańszy...ciągle się śmieje i gawoży i strzela niesamowite minki...taki słodziak do zjedzenia.A Julita...druga mama,broni,chroni i nawet nikomu nie można zażartowac że sobie dzidziuśa weżmie bo by pokąsała...Cieszę się że się dzieci lubią bo myślałam że Julka będzie zazdrosna ale nie jest...wręcz przeciwnie jest bardzo opiekuńcza i we wszystkim mi pomaga :D
Obrazek
JOLU wąż w pierwszej fazie był jeszcze krótszy niż na pierwszej fotce(czyli wiosną 2009) w ciągu roku się wydłużył ale nie przytył dopiero od wiosny 2010 zaczoł się tuczyc(prawda że grubsze jest ładniejsze ;:224 też nie mam na myśli moich fałdek :;230 Już się nie mogę wiosny doczekac i pierwszych wypraw na roślinkowe polowanie,a i za grzebaniem w ziemi też tęsknię...niecierpię zimy i siedzenia w domu...niecierpię :roll:
STASIU dzieciaki od ciociów forumowych wyściskane i wycałowane ;:196 A młody wężyk...myślę że gożej od starego nie będzie się rpozwijał...lista chciejstw długa więc raczej głodny to on nie będzie...bardziej bym się obawiała przepasienia...
Obrazek
BEATKO oj ciągnie ciągnie...już nawet bym coś dłubała,grzebała czy kopała gdyby się tylko dało....wiosno przybywaj...jak najszybciej!!!!
ULUŚ jak wiesz to nie jest to co bym chciała...jak widac na fotkach to tylko eksperymentowanie.Dopiero się uczę,dzięki forum zdobywam wiedzę(i łapię wirusy) i mam nadzieję że kiedyś choc częściowo mój ogród będzie taki ładny jak niektórych forumków np.Twój.Niemniej dziękuję za pochwały ;:196 ...to taki kopniaczek do dalszych działań
Obrazek
i jeszcze skalniak w kilku odsłonach
Obrazek
IRENKO miło że mnie odwiedziłaś...mam nadzieję że jeszcze zechcesz tu zaglądnąc....serdecznie zapraszam :D
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się że się podoba choc jak mówię to na razie jeszcze nie jest to co bym chciała.Jeszcze dużo pracy trzeba włożyc żeby osiągnąc efekt choc częściowo zadawalający(nie mówię że to co mam mnie nie cieszy)...pracy i niestety kasy(najpilniejsze to ogrodzenie)...ale wierzę że pomału osiągnę cel.

Obrazek
IWONKO taaa troszeczkę się pozmieniało...nudno by było jakby wąż cały rok "stał w miejscu"...nie tył,nie rósł...To przecież wąż i chyba prawidłowo się rozwija...jak myślisz...hmmm może powinnam zapytac jakiegoś eksperta od gadów czy mój wąż zdrowo wygląda ;:224 :;230
Obrazek
MARTUŚ witam,witam...cieszę się bardzo że zaglądasz do mnie...zapraszam częściej,mów kiedy jesteś to chociaż na kawkę Cię zaproszę,na ciacho... ;:196
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Grażynko mogę tylko przypuszczać , że Twój ogród przyrasta jak ten `gierkowy wąż` :wink:
Porównując początkowe fotki i efekt końcowy .. no trzeba przyznać, że mnóstwo ciekawych roślinek zgromadziłaś.
Piękna, lazurowa goryczka ;:3
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Martuś jeśli chodzi o roślinki to jak na pierwszy rok(bo dopiero od zeszłej wiosny zaczełam tak na prawdę kupowac,wcześniej miałam raczej jednoroczne i tylko kilka pospolitych bylinek)to się przyznam bez bicia trochę tego się uzbierało...w porównaniu do niektórych forumków to oczywiście pryszcz ale jak dalej by tak poszło to jeszcze ze dwa sezony i trawnik przestanie istniec w ogrodzie ;:224 Oczywiście lista chciejstw nie ma końca i ciągle rośnie,ale tak to już chyba jest...nieda się chyba zdobyc wszystkiego i przestac chciec czegoś jeszcze... :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Z ogrodem to już chyba tak jest, jak raz się zacznie.. końca nie widać ;:136
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

I to chyba dobrze...bo cała frajda w tym że możemy coś dosadzic,przesadzic,dokupic. :D
Nie wyobrażam sobie jak bym miała już ogród skończony i zostało by mi tylko pielenie chwastów...nuuuuuuda ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Moją pierwszą `rabatą` był skalniak.. co i rusz ktoś stukał się w głowę, bo ja tam ciągle miałam `coś` do zrobienia.. Ale w efekcie na niewielkim metrażu jest mnóstwo roślin, a `skalniak kwitnie` cały sezon ;:3
Nuda, pewnie , że nuda siedzieć tylko i podziwiać :wink:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

To tak jak mój...skalniak to nie skalniak ale zagęszczenie duże...też przez cały sezon coś kwitnie tylko...
chyba jednak za dużo tego i po jednym sezonie trochę się zaczynają roślinki dusic nawzajem...Ale nie ma problemu
już jesienią zaczełam tworzyc kolejny skalniak przy oczku więc miejsce jest na przesadzenia :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Grażynko pięknie u Ciebie ;:138 nacieszyłam oczy :D
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

DZIDZIU ;:196
częśc moich lili(takie zwykłe,ale to pierwsze nabytki)...mam ich niewiele ale w tym roku zamierzam się poprawic :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Grażynko przyspieszamy? Pełnia lata u Ciebie ;:3
Lilie wdzięcznie zawsze się prezentują. Ja ubiegłego roku zupełnie nieświadomie nabyłam kilka odmian, zeźliłam się okrutnie, o nie tak miało być, ale jak to pokwitło, to zadowolenie wróciło.
Popatrzyłam jeszcze raz na Twoje letnie fotki skalniaka.. świetne zagęszczenie :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”