Witajcie kochane dziewczęta, serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, nie mogłam prędziej odpowiedzieć ponieważ choróbsko przykuło mnie do łóżka, nic poważnego ból gardła, głowy a do tego okropny katar i kaszel, na szczęście powoli wszystko ustępuje, myślę, że w najbliższym czasie będzie dobrze. Dzisiaj odpowiem na sympatyczne komentarze a jutro odwiedzę wasze ogrody.
Agusiu kolory zawsze poprawiają nastrój a różowy zwykle nazywamy słodkim, jest szczególnie przyjemny. Na pierwszym zdjęciu jest zewnętrzna część tarasu, tam odpoczywamy w upalne dni.
Krysiu - Leszczyna jeszcze nie wiadomo jaka będzie wiosna, obecnie w połowie stycznia takie ciepło i roztopy to jak będzie dalej.
Joluś wiązówka rozrasta się i to jeszcze jak, mam ją posadzoną wokół drzewa a dalej jest trawa i wszystkie pędy, które wyrastają poza kołem w trawie są skoszone, na razie udaje nam się zapobiec rozrastaniu.
Dyskrecjo miło cię gościć po raz pierwszy w moim ogrodzie, za niezwykle pochlebne i ciepłe słowa serdecznie dziękuję. Ogródek mamy od wielu lat i ciągle jest coś zmieniane a zwłaszcza jeśli na rynku ukazują się nowe, ciekawe rośliny. Wiele krzewów i kwiatów mamy od bardzo dawna, lubimy je tak też jest z drzewami owocowymi, rozkoszujemy się własnymi owocami. Pracy na działce jest zawsze wiele, codziennie jest co robić, zwykle sama coś tam "grzebię", mąż zajmuje się trawnikami, bywają okresy kiedy pracy uzbiera się więcej to pomagają też córki. Jeśli chodzi o nazwę róży, o której wspominasz to niestety nie znam jej, nie wszystkie miały etykiety. Dziękuję za życzenia i tobie również wszystkiego najlepszego.
Krysiu dziękuję za miłe i sympatyczne słowa, ty najlepiej wiesz jak trudno pomieścić rośliny w małym ogrodzie i żeby to wszystko miało wygląd.
Jadziu trochę uzbierało się różnych roślin, są to przeważnie byliny i każdego roku się powtarzają, zapachy rzeczywiście są wspaniałe a zwłaszcza gdy kwitną azalie.
Kasiu miło, że ci się podoba, to jest Rh "Eskimo", on później przebarwia się na biało.
Zeniu nie opowiadaj o kompleksach, masz ogródek jak marzenie, uporządkowany, czyściutki a ile pięknych kwiatów.
Kiedy tak będzie?