Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

WITAJ IRENKO
A u Ciebie cudowny maj. Camasja niebieska w takiej iloci robi wspaniałe wrażenie.
Piękne zestawienie pierwiosnków z niezapominajkami ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu - Leszczyna u mnie nie jest lepiej, róże też okopywałam a reszta musi wytrzymać a nad hortensją nie "płacz", jeżeli nawet gałązki górne przemarzną to od ziemi odbiją nowe, u mnie nie raz tak było.

Krysiu maj to najpiękniejszy miesiąc, więc kwitnie wszystko co z ziemi wyjdzie i wtedy różne zestawienia same się tworzą.

Igorku sama nie wiem co to za odmiana, kupowałam różne tulipany ale akurat takiego na eteykietkach nie było, gdybym wiedziała, że to taki unikat kupiłabym więcej.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

IRENO
Dzięki za spokój którym we mnie tchnęłaś jeżeli chodzi o hortensje.
Mam je drugi rok, w pierwszym otuliłam starannie i przetrwały, w tym sezonie nie wyrobilam się, ale skoro Ty masz sprawdzony sposób, będę spokojniejsza. :wit
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj,Irenko :wit
Zajrzałam do ciebie,i już pierwsze otwierające nowy wątek-szok :shock: ,a czym ty,kobieto,robisz tak piękne zdjęcia?
Będę zaglądać :wit
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu, miło cię gościć, pierwszy raz odwiedzasz mój ogródek i taka sympatyczna ocena, serdecznie dziękuję. Twoje pytanie rozbawiło mnie bo mam przeciętny aparat i nie mam też specjalnych zdolności fotograficznych.

U nas dzisiaj był bardzo ponury dzień więc zamieszczam kilka zdjęć "na różowo", może zima będzie nieco przyjemniejsza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko wszystkie fotki kwiatuszków przepiękne, słodko i uroczo :D Dla mnie zawsze jak popatrzę na zdjęcia Twoich azalii to humor od razu się poprawia :D Są niesamowite ;:138 Ta pierwsza fotka .....aż chciałoby się tam siąść i siedzieć, siedzieć, siedzieć......
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO
Ale nasyciłaś nas odcieniami różu ;:138 ;:138
Jeszcze troszkę i będziemy cieszyć się na żywo. A jak Twoje RH się bujną, to dopiero nam w oczach błyśnie ;:3
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Śliczne różowości . :P ;:138 ;:138 ;:138
Czy ta różowa wiązówka też Ci się tak strasznie rozłazi . :?
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Witaj Irenko!
Od niedawna jestem na forum, zwiedzam ludzkie ogrody, rzadko się wpisuję, ale wrażenie jakie wywołuje Twój ogród jest niesamowite.
Twoi Goście często nazywali go rajem, ja bym powiedziała, że każda Twoja roślinka śpiewa: " swoją urodą chwalę Pana".
A zdjęcia, mistrzostwo.
Podziwiam Twoją pracowitość, bo żeby mieć takie efekty, i w kwiatach i w krzewach i w warzywach i w owocach i w utrzymaniu trawnika, to jest pracy od rana do nocy i to chyba dla kilku osób.
Zwróciłam też uwagę na róże, szkoda że dotychczas nikt ich nie rozpoznał, podobała mi się szczególnie taka kremowa z różowym brzegiem płatków.
Pozdrawiam i życzę dobrej pogody dla ogrodu na cały ten Rok.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ IRENKO
Ja tez przyłączam się do Tych pochwał, bo trudno o Twoim ogrodzie nie pisać w samych
superlatywach. Masz naprawdę wszystko pięknie skomponowane i posadzone.
Rośliny w w różowym kolorze super.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO jak zwykle śliczności pokazujesz . Jestem zawsze pod wrazeniem ,gdy przechadzam się tymi ścieżkami wsród pachnących kwiatów o każdej porze roku ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

To ostatnie zdjęcie różanecznika piękne ;:63 ;:63 ;:63
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Irenko. Cudownie u ciebie, piękniej być już nie może ;:224 . Tylko jedno ale...można się u ciebie nabawić kompleksów. :;230 . Ale to nic...to dodaje mi siły do prac na mojej skromnej działeczce. ;:180 . Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczęta, serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, nie mogłam prędziej odpowiedzieć ponieważ choróbsko przykuło mnie do łóżka, nic poważnego ból gardła, głowy a do tego okropny katar i kaszel, na szczęście powoli wszystko ustępuje, myślę, że w najbliższym czasie będzie dobrze. Dzisiaj odpowiem na sympatyczne komentarze a jutro odwiedzę wasze ogrody.

Agusiu kolory zawsze poprawiają nastrój a różowy zwykle nazywamy słodkim, jest szczególnie przyjemny. Na pierwszym zdjęciu jest zewnętrzna część tarasu, tam odpoczywamy w upalne dni.

Krysiu - Leszczyna jeszcze nie wiadomo jaka będzie wiosna, obecnie w połowie stycznia takie ciepło i roztopy to jak będzie dalej.

Joluś wiązówka rozrasta się i to jeszcze jak, mam ją posadzoną wokół drzewa a dalej jest trawa i wszystkie pędy, które wyrastają poza kołem w trawie są skoszone, na razie udaje nam się zapobiec rozrastaniu.

Dyskrecjo miło cię gościć po raz pierwszy w moim ogrodzie, za niezwykle pochlebne i ciepłe słowa serdecznie dziękuję. Ogródek mamy od wielu lat i ciągle jest coś zmieniane a zwłaszcza jeśli na rynku ukazują się nowe, ciekawe rośliny. Wiele krzewów i kwiatów mamy od bardzo dawna, lubimy je tak też jest z drzewami owocowymi, rozkoszujemy się własnymi owocami. Pracy na działce jest zawsze wiele, codziennie jest co robić, zwykle sama coś tam "grzebię", mąż zajmuje się trawnikami, bywają okresy kiedy pracy uzbiera się więcej to pomagają też córki. Jeśli chodzi o nazwę róży, o której wspominasz to niestety nie znam jej, nie wszystkie miały etykiety. Dziękuję za życzenia i tobie również wszystkiego najlepszego.

Krysiu dziękuję za miłe i sympatyczne słowa, ty najlepiej wiesz jak trudno pomieścić rośliny w małym ogrodzie i żeby to wszystko miało wygląd.

Jadziu trochę uzbierało się różnych roślin, są to przeważnie byliny i każdego roku się powtarzają, zapachy rzeczywiście są wspaniałe a zwłaszcza gdy kwitną azalie.

Kasiu miło, że ci się podoba, to jest Rh "Eskimo", on później przebarwia się na biało.

Zeniu nie opowiadaj o kompleksach, masz ogródek jak marzenie, uporządkowany, czyściutki a ile pięknych kwiatów.

Kiedy tak będzie?

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO
Ja myślę, że to już niedługo będzie ;:3 . U mnie dzisiaj +10stop. śnieg znika w mgnieniu oka. Na dużych zwałach jeszcze leży, ale tam to pewno długo poleży.
;:196 to za ostatnie zdjęcie. Piękny kolorek ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”