Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Irenko dziękuję. ;:196
Teraz będę bardziej uważała na swoje ranniki, gdyż jesienią dosadziłam. Nie wiedziałam, że stare cebulki giną. :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu też miałam miłka ale po zimie zmarniał, muszę wiosną rozejrzeć się po sklepach i kupić bo te jest ładny kwiatek. Ranników na razie mi wystarczy.

Jadziu jak nie będziesz zbyt dokładnie plewić to na pewno będą w całym ogrodzie.

Tajko z mojego doświadczenia wiem, że cebulki ranników giną tylko nie wiem po ilu latach.

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Irenko, ja jestem krytyczna. Nie przesadzam z pochwałami na wyrost.Można jeszcze powiedzieć, że nieraz to sprawa gustu.
Mam ranniki od lat. Rzeczywiście , mimo że pielenie to była jedna z moich namietności :;230 ,porozsiewały się. Ale nie mam ładnej
fotki, bo pierwszym osobistym aparatem, który dostałam na imieniny pod kątem Forum, gdzie właśnie dołączyłam, zrobiłam
pierwsze zdjęcie rannikom właśnie. :roll: I jeszcze dodam, że robisz to, co mnie na ogół kiepsko wychodzi- sadzenie w grupach.
np.ostatnia fotka. ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ IRENKO
Ranniki jak dobrze pójdzie będziemy podziwiać już w połowie lutego. Pokazałaś piękną kępke tych roślin.
Twoje zdjęcia rabat podziwiam od zawsze.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniała ogromna kępa floksów, i w pięknym kolorze. Ja mam posadzone sadzoneczki floksów, ale na taki widok to będę musiała poczekać kilka lat :(
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko :wit Będę się znów powtarzał , ale Ty masz dar nie tylko do tworzenia pięknego ogrodu , zestawiania ze sobą
roślin , ale i robienia cudownych zdjęć ;:138 . Ranniki piękne , pomyślę o ich zakupie jesienią ...jeśli tylko będą do zdobycia u mnie .....
lubie takie rośliny które szybko i dobrze rozrastają się . Kępa floksów imponująca i jaki kolor śliczny , chyba malinowy ?
A jak nazywa się ta roślina na pierwszym planie fotki , bo jej nie mogę rozszyfrować .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

O Twoim pięknym ogrodzie i pięknych kompozycjach zostało chyba już powiedziane prawie wszystko.
Ja tylko dodam od siebie... zresztą nie raz już to pisałam, że ogród masz cudny... dla mnie wzorcowy.
Chciałabym mieć tak u siebie...
Ranniki też mam, ale jakoś słabo się rozsiewają... na dodatek w zeszłym roku je przesadziłam i prawdę mówiąc nie wiem gdzie. :roll:
Do wiosny jednak coraz bliżej, więc myślę że gdzieś tam wylezą z ziemi... :wink:

Irenko, pomyślności w Nowym Roku... serdecznie pozdrawiam... ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianko jesteś przemiłą dziewczyną, dziękuję. Sadzenie w grupach jakoś samo wyszło. Początkowo sadziłam jak popadło jednak małe kwiaty traciły na wyglądzie wśród dużych, zaczęłam "układać" małe, średnie i duże żeby jedne drugich nie zasłaniały. Co do twojego ogrodu, jest przepiękny wręcz bajkowy, tylko podziwiać.

Krysiu żeby się spełniły twoje pogodowe przewidywania moglibyśmy o wiele wcześniej podziwiać nasze roślinki. Dziękuję za miłe słowa.

Agusiu nie tak długo będziesz musiała czekać na floksy, one szybko się rozrastają a kolor mają rzeczywiście piękny.

Adamie dawno cię nie było, tym bardziej miło, że odwiedziłeś mnie, za tyle miłych i pochlebnych słów pięknie dziękuję. Chyba przeceniasz moje umiejętności, w ogrodzie wiele dzieje się przypadkowo. Prawie wszystkie kwiaty to byliny i gdy raz się je posadzi to przez wiele lat jest spokój. Starałam się jedynie dobrać kwiaty, które będą kwitły systematycznie do zimy. Co do zdjęć to różnie wychodzą, czasem udają się. Pytasz o nazwę roślinki, to jest zatrwian szerokolistny, ładny delikatny kwiatek.

Gabuniu miło cię powitać bo długo nie odwiedzałaś mnie, za tak miłe słowa serdecznie dziękuję. O twoim ogrodzie mogę powiedzieć to samo, ile masz pięknych i mało spotykanych kwiatów, które mnie się podobają, ogród pięknie urządzony. To już chyba tak jest, że u innych bardziej nam się podoba. Za życzenia dziękuję, tobie również życzę szczęśliwego i najpiękniejszego Nowego Roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

IRENKO :wit

;:196 za odwiedziny na mojej działce. Przed chwilą wróciłam właśnie z niej, byłam nakarmić moich stałych lokatorów, wszędzie pusto, wszystko wymiotły. Ile bym im słonecznika nie wsypała tyle wyjedzą. Muszę im ;:14 . inne karmy nie są mile widziane, ale jak nie podjadę dwa dni to wszystko zniknie.
Pustynnikami się zachwycasz ;:108 , a ja się o nie martwię, bo późną jesienią przesadziłam je, dlatego, że była już bardzo duża kępa, korzenie na powierzchni ziemi i obawiam się czy nie zmarzną. Nie starczyło mi czasu na staranne okrycie. Teraz to tylko mogę ;:223
Trawa Pampasowa ładna, ale wymaga dużo zachodu żeby nie zmarzła zimą.

Pozdrawiam Noworocznie
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko ;:167 fotki CUDNE !!!
Nacieszyłam oczy - dziękuję :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Irenko przepiękne kompozycje i fotki ;:138 Często zaglądam do Ciebie bo lubię Twoje piękne zdjęcia ;:108 Ale tym razem muszę Ci napisać że rozbroiły mnie zupełnie ;:138 Prześliczne azalie ,Rh , lilie ,róże, cudności na następnych fotkach ;:63 ;:63 To cudo zielono -różowe to lilia czy tulipan :?:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Irenko :wit ....wiem że już nie raz byłam w Twoim pięknym ogrodzie....nie pamiętam czy zostawiłam ślad ale...
jeśli już chwaliłam Twoje cudne rododendrony i azalie to nie zaszkodzi jak pochwalę jeszcze raz....naprawdę niesamowie są w porze kwitnienia ;:138 Masz wiele ciekawych bylinek....np.te floksy czerwone...piękne i mało spotykane ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Irenko, ;:167 dziękuję za miłe słowa. Dziewczyną, przynajmniej metrykalnie, byłam dawno. :;230 Byłam dziś u Ciebie
z Ewą (z sąsiedztwa). Ona daje mi zwykle namiary na piękne ogrody- mogłam się zrewanżować. ;:65
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu my też jeździmy na działkę, dokarmiamy kotki i ptaszki, latem działkowicze dokarmiają ale zimą mało kto przyjeżdża i zwierzaki głodują, trudno przejść obojętnie. Twoje pustynniki, nie powinny zmarznąć ponieważ są przykryte dość grubą warstwą śniegu.

Halinko dziękuję ;:196.

Romciu dziękuję za miłe słowa, staramy się umilać wspomnieniami te szare i zimne dni. Kwiat, o który pytasz to dziwaczny tulipan, gdy kupowałam cebule na metce wyglądał inaczej.

Graziu wydaje mi się, że odwiedzasz po raz pierwszy mój ogródek i na powitanie tyle ciepłych i pochlebnych słów, za które serdecznie dziękuję. Lubię kwiaty bylinowe bo jest z nimi mniej pracy. Floks czerwony ma kolor taki jak na zdjęciu.

Adrianko dziękuję za wizytę z koleżanką. Mój ogródek jest zbyt mały abym mogła posadzić rośliny i kwiaty, które podobają mi się u innych dlatego różnorodność roślin jest niewielka więc specjalnie nie ma tak wiele do podziwiania ale jeśli taki się podoba jest mi bardzo miło.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

IRENKO
Słowa pocieszenia i otuchy przed snem dobrze mi zrobią ;:41
A tak naprawdę to martwię się nie tylko o pustynniki. Tylko na różach są zrobione małe kopczyki, reszta nie okryta. Hortensje jak mi przemarzną to ;:98
Pozostało mi cierpliwie czekać do wiosny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”