Ogródek Gosi cz. 3
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 3
Pięknie się prezentuje ten biały powojnik (znasz odmianę?) na tle ciemnej cegły.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
dwostr pisze:Pięknie się prezentuje ten biały powojnik (znasz odmianę?) na tle ciemnej cegły.

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Józiu, dzięki za życzenia
Aguś, ja tez planuję jeszcze kilka clematisów dokupić, chociaż za bardzo nie mam gdzie ich sadzić. No ale od czego inwencja twórcza
Kupię i dopiero wtedy będę się zastanawiała.
Adrianno, wiem, że rośnie duży, ale ma takie ładne przyrosty. Może znajdę dla niego miejsce. Niewiele przyrasta w ciągu roku. Może udałoby się trochę go oskubać, żeby jeszcze wolniej rósł.
Danusiu, Mario Tereso niestety nie znam nazwy tego powojnika. Miał być Jan Paweł II, ale raczej to nie on.
Także jak pisała Adrianna lepiej kupować już kwitnące egzemplarze. Chociaż ten też mi się podoba. Tylko jakoś słabo rosnie. Muszę go potraktować nadmanganianem. Może to coś da. I porządnie zasilić.

Aguś, ja tez planuję jeszcze kilka clematisów dokupić, chociaż za bardzo nie mam gdzie ich sadzić. No ale od czego inwencja twórcza

Adrianno, wiem, że rośnie duży, ale ma takie ładne przyrosty. Może znajdę dla niego miejsce. Niewiele przyrasta w ciągu roku. Może udałoby się trochę go oskubać, żeby jeszcze wolniej rósł.
Danusiu, Mario Tereso niestety nie znam nazwy tego powojnika. Miał być Jan Paweł II, ale raczej to nie on.
Także jak pisała Adrianna lepiej kupować już kwitnące egzemplarze. Chociaż ten też mi się podoba. Tylko jakoś słabo rosnie. Muszę go potraktować nadmanganianem. Może to coś da. I porządnie zasilić.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
.....no....też tak mam, nie ma niby miejsca, ale jak jest kwiatek który musi być posadzony.....to i miejsce się znajdujeMargo2 pisze:
Aguś, ja też planuję jeszcze kilka clematisów dokupić, chociaż za bardzo nie mam gdzie ich sadzić. No ale od czego inwencja twórcza![]()

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Małgosiu witaj w Nowym Roku.
Dla takich klematisów, jak pokazany przez Ciebie warto czekać nawet jeszcze kilka miesięcy do lata. Jest śliczny. Ja z białych mam, albo może już miałam Matka Siedliska, ale dogorywa na uwiąd, nawet ostatnio nie zakwitł.
Będę stosowała polecony przez Ciebie nadmanganian potasu.
Dziękuję i pozdrawiam.

Dla takich klematisów, jak pokazany przez Ciebie warto czekać nawet jeszcze kilka miesięcy do lata. Jest śliczny. Ja z białych mam, albo może już miałam Matka Siedliska, ale dogorywa na uwiąd, nawet ostatnio nie zakwitł.
Będę stosowała polecony przez Ciebie nadmanganian potasu.
Dziękuję i pozdrawiam.

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne clematisy
Ja będę sadziła rośliny piętrowo a róże w donicach.

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Gosiu Twój biały powojnik to prawdopodobnie 'Marie Boisselot'.Tylko sprawdź z opisem .Osiąga 2-3m ,kwiaty płaskie o średnicy 15-20 cm czysto białe.Kwitnie VI i VIII-IX.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Gosiu wszystkiego dobrego w Nowym Roku
ślicznie u ciebie w ogrodzie a clematis cudny

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Goś - wielki noworoczny buziak
Ten biały clematis niebiańskiej urody... i pięknie wyeksponowany.
Och... za wiosną zaczynam tęsknić. Od stycznia chyba można kupować nasiona... i to nie będzie niecierpliwość, tylko zapobiegliwość, bo od lutego to już trzeba by siać

Ten biały clematis niebiańskiej urody... i pięknie wyeksponowany.
Och... za wiosną zaczynam tęsknić. Od stycznia chyba można kupować nasiona... i to nie będzie niecierpliwość, tylko zapobiegliwość, bo od lutego to już trzeba by siać

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aguś, tylko, żeby ogrodzenie z gumy było
Tajko, ja jeszcze nigdy nie próbowałam tego nadmanganianu, ale gdy u ludzi służy jako środek dezynfekujący, to roślinkom może pomoże. Tak też wyczytałam w sekcji powojnikowej.
Gosia, ja już w tym roku posadziłam róże w donicach. Na razie tylko eksperymentalnie. Zobaczymy czy zimę przetrwają na tarasie. Co prawda opatulone, ale może jednak za mało.
Alu, może to i 'Marie Boisselot'. Ale bardzo podobne są też Guernsey Cream, albo japoński Toki. One są tak podobne, że różnią się niewielkimi szczegółami. Latem postaram się zrobić lepsze zdjęcia. Może wtedy sie uda.
Ale i tak bardzo dziękuję
Maju, dziękuję
Izuniu, ja nasion nie kupuję, bo i tak nic nie wyhoduję. Mam w domu pełno torebek, ale nie umiem dotrzymać do fazy pikowania. Zamierają. Dlatego kupuje tylko te, które można prosto do gruntu posiać.

Tajko, ja jeszcze nigdy nie próbowałam tego nadmanganianu, ale gdy u ludzi służy jako środek dezynfekujący, to roślinkom może pomoże. Tak też wyczytałam w sekcji powojnikowej.
Gosia, ja już w tym roku posadziłam róże w donicach. Na razie tylko eksperymentalnie. Zobaczymy czy zimę przetrwają na tarasie. Co prawda opatulone, ale może jednak za mało.
Alu, może to i 'Marie Boisselot'. Ale bardzo podobne są też Guernsey Cream, albo japoński Toki. One są tak podobne, że różnią się niewielkimi szczegółami. Latem postaram się zrobić lepsze zdjęcia. Może wtedy sie uda.
Ale i tak bardzo dziękuję

Maju, dziękuję

Izuniu, ja nasion nie kupuję, bo i tak nic nie wyhoduję. Mam w domu pełno torebek, ale nie umiem dotrzymać do fazy pikowania. Zamierają. Dlatego kupuje tylko te, które można prosto do gruntu posiać.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Ja donicę wkopałam w ziemię i zrobiłam kopczyk.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Witaj Gosiu w nowym roku! Niech będzie szczęśliwy dla Ciebie i Twojej rodziny!
Bardzo ładny masz ten biały klematis. Ja też mam biały, kupowałam jako 'Duchess of Edinburgh', miał być pełny, ale jest pojedyńczy. Pewnie miejsce mu nie odpowiada
Bardzo ładny masz ten biały klematis. Ja też mam biały, kupowałam jako 'Duchess of Edinburgh', miał być pełny, ale jest pojedyńczy. Pewnie miejsce mu nie odpowiada

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Gosiu, a ja dopiero teraz w Nowym Roku
dużo radości i zdrowia
Mówisz powojniki czas wspomnieć
cudne są.

Mówisz powojniki czas wspomnieć

- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt: