Małgosiu przyszłam z rewizytą i same piękne okazy zobaczyłam
 Małgosiu przyszłam z rewizytą i same piękne okazy zobaczyłam   choć najbardziej w oko wpadła mi ta tęczowa miniaturka
  choć najbardziej w oko wpadła mi ta tęczowa miniaturka   (mam słabość do nich).
 (mam słabość do nich).Też trzymam kciuki za dendrobium i masdevallię
 no i wygraną walkę z wełnowcem

Małgosiu przyszłam z rewizytą i same piękne okazy zobaczyłam
 Małgosiu przyszłam z rewizytą i same piękne okazy zobaczyłam   choć najbardziej w oko wpadła mi ta tęczowa miniaturka
  choć najbardziej w oko wpadła mi ta tęczowa miniaturka   (mam słabość do nich).
 (mam słabość do nich). no i wygraną walkę z wełnowcem
 zimą obficie kwitnie:)
 zimą obficie kwitnie:)
 i
  i   Dziękuję za wizytę. Mam nadzieję,że reanimacja się powiedzie.
  Dziękuję za wizytę. Mam nadzieję,że reanimacja się powiedzie.  

A tęczowa mini phal. może kiedyś puści keiki
 A tęczowa mini phal. może kiedyś puści keiki 

więc pewnie za jakiś czas i kwiaty się pojawią
 więc pewnie za jakiś czas i kwiaty się pojawią 

no ten czy inny kącik zawsze dobry do poznania
  no ten czy inny kącik zawsze dobry do poznania   
  powodzenia z cattleyą, zapowiadają się kwitnienia
 powodzenia z cattleyą, zapowiadają się kwitnienia   no i cała masa maluszków
  no i cała masa maluszków   za masdevallię też trzymam kciuki aby dała radę się zregenerować
  za masdevallię też trzymam kciuki aby dała radę się zregenerować  

dla odwiedzających i kwiatuszków
  dla odwiedzających i kwiatuszków  
  Ale jakoś z nimi nie mogę się dogadać choć tak bym chciała
  Ale jakoś z nimi nie mogę się dogadać choć tak bym chciała  

To są mniej więcej podobnej wielkości co moje sadzonki, ale moje dopiero teraz zaczynają rosnąć. Na wiosnę pewnie bardziej ruszą, bo teraz nie są za dobre warunki. A za parę lat powinny już kwitnąć, jeśli przeżyją, sadzonki są niestety dość delikatne. Trzymasz je normalnie, na parapecie czy masz jakieś akwarium lub pojemnik?Storczykowa największę sadzonką jest phal. equestris jego jeden listek ma ok. 5-6 cm, inne sadzonki są dużo mniejsze, zakupione jesienią, prawdopodobnie zaraz po wyciągnięciu z agaru. Najbardziej upartym jest phal. Mok Choi Yew - po wypuszczeniu listka stoi w miejscu i nie ma ochoty na jakś ruch. Może czeka na wiosnę...

Masdevallia żyje więc ma dość dobre rokowania.
  Masdevallia żyje więc ma dość dobre rokowania. 

oczekując na jej przybycie. Pomalutku przygotowuję się też do wsadzenia moich cambrii (to postanowienie przyspieszyła Colmanara) do jednej donicy - jutro wybieram się by zakupić odpowiednią donicę, podłoże już mam.
  oczekując na jej przybycie. Pomalutku przygotowuję się też do wsadzenia moich cambrii (to postanowienie przyspieszyła Colmanara) do jednej donicy - jutro wybieram się by zakupić odpowiednią donicę, podłoże już mam. 

wygooglowałam sobie i ma bardzo ładne kwiatki
  wygooglowałam sobie i ma bardzo ładne kwiatki   
  no chyba się na nią skuszę
  no chyba się na nią skuszę   Poczekam jeszcze troszkę zobaczę jak u Ciebie się spisze tzn. co to wyrośnie. Asia-Haim i Dusia też z nią eksperymentują więc zbiorę info z trzech źródeł
 Poczekam jeszcze troszkę zobaczę jak u Ciebie się spisze tzn. co to wyrośnie. Asia-Haim i Dusia też z nią eksperymentują więc zbiorę info z trzech źródeł