Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Można powiedzieć, że rok zakończył się optymistycznie!
Wszystkim Forumkom i gościom zaglądającym do mojego wątku życzę lepszego Nowego Roku 2011, który spełni Wasze marzenia!
Obrazek
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Boże jaka śliczna ta koteczka...szkoda że ja jej nie mogłam wziąść ale cóż moje azory tolerują z trudem jednego kota a dwa to mogłoby się skończyć źle... Fajnie że biedula ma już dom..
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tujeczko - kochana jesteś! Kota śliczna i mądra, od razu wiedziała że masz wielkie serce i nie zostawisz jej bez pomocy ;:167
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Witaj Izo w Nowym Roku. bardzo mi miło było pospacerować po Twoim ogrodzie. Super że kicia znalazła już domek i dobrych ludzi,bo zima ciężka i nie wiadomo co by z nią się działo.
Izunia życzę Ci aby aby ten rok spełniał Twoje marzenia a szczególnie te ogrodowe.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - śliczna to mało powiedziane. A do tego charakterna! Istne cudo!
Marysiu... :oops: - zaraz tam kochana :oops: Chociaż raczej należę do gatunku "psiarzy" to nie mogłabym sama sobie spojrzeć w oczy gdybym zostawiła to maleństwo na działkach. Chociaż uważam, że to ewidentnie wina działkowców. W sezonie większość dokarmia działkowe koty, nikt nie myśli o sterylizacji, one przy takim nadmiarze jedzenia rozmnażają się bez umiaru - mioty są dwa razy w roku i to dość liczne. A jak przyjdzie jesień i zima to nikt się nimi nie interesuje. Na własne oczy widziałam jak jeden z nich jadł lub próbował jeść ziarno, które sypię ptakom.
Witaj Marzenko! Oj dawno Cię nie było na Forum...Fajnie, że nie zapomniałaś o nas. Dziękuję za życzenia! Ja Tobie również życzę spełnienia marzeń - nie tylko ogródkowych :wink:

Nowy Rok się zaczął...Na razie jednak nie przewiduję nowego wątku. Trzeba podsumować ubiegły sezon.
Wracając do działkowych gości to zostały dwie grupy do omówienia. Pierwsza to Ludzie, a dokładniej rzecz ujmując Forumki :D Troszkę ich zawitało w moje skromne progi. Stałym gościem jest Ania-Raczek. W końcu mieszkamy w jednym mieście. W realu moja działkę widzieli także Asssika, Christinkrysia, ElżbietaaG, Donneczka i ZbigniewG z żoną Danusią. Bardzo się cieszę, że mogłam ich wszystkich poznać i gościć u siebie. Ubiegły rok obfitował w spotkania forumowe mniejsze i większe.

Ostatnia grupa gości to wszelkie czworonogi :wink: Pierwszy jest Kajtek - mój pies. Chociaż to bardziej współwłaściciel niż gość :;230
Obrazek
Są też tacy goście co przychodzą polować na innych :evil:
Obrazek, Obrazek
Są też goście, którzy nie rzucają się oczy. Jedynie czasami ich "dzieło" mnie mocno wkurza - tu mam na myśli wszelkie ryjące - nornice i krety.
Oprócz futrzaków na działce bywają jeszcze żabki, a raczej chyba ropuchy;
Obrazek, Obrazek, Obrazek
Na szczęście wyjątkowo mało miałam w zeszłym roku ślimaków.
Na koniec ostatni gość minionego roku cudnej urody :wink: :
Obrazek
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Ależ ta kicia ma piękne oczka.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 ogród w szacie zimowej ślicznie się prezentuje :wit
Zwierzaczki urocze ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Śliczna kicia, pewno zrobi porządek wiosna z ryjącymi i pokaże im kto tu rządzi.
Moje wiosną i jesienią rządzą niepodzielnie i nie oddają władzy w inne łapki.
Wszystkiego co najlepsze. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś zgadzam się całkowicie ze słowami Grażynki. Kicia da popalić wszystkim zębatym ogrodowym podjadaczom cebul :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Oj ten ostatni gość jest naprawdę cudny (ostatnio mam fioła na punkcie kotów).
Dlaczego kotek nie mógł u was zostać?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marzenko! Kicia nie tylko piękne oczka ma. Mimo skrajnego wygłodzenia futerko też ma cudne :D

Miło Cię widzieć Halinko z tym słonecznikowym awatarem :wink: Zima najlepiej wygląda na zdjęciach. Mimo wszystko cieszę się, że napadało dużo śniegu. Moje rośliny mają większą szansę na przeżycie.

Grażynko - dziękuję ;:196 Kotka nie mieszka u nas i raczej nie będzie miała możliwości polowania.

Niestety Agness - raczej nie. W sprawie cebul muszę liczyć tylko na szczęście i koszyczki.

Witaj Magdo! Miło, że zajrzałaś. Rzadko coś ostatnio bywasz na Forum. Czy ten "koci bzik" nie zaowocował nowym domownikiem czasem? Niestety ta kota nie mogła u nas zostać z kilku powodów: mamy już psa, mieszkamy w bloku, poza tym M ma "alergię" na koty. Nie mogłam jednak zostawić ją na pastwę losu i zimy. Bardzo się cieszę, że udało się uratować jej życie - w przenośni i dosłownie. Jej nowa rodzina jest już w niej zakochana.

Zmęczona zimą sprawdziłam dzisiaj terminy targów w Starym Polu. Dla zainteresowanych podaję: 7-8.05.2011r, 17-18.06.2011r i 10-11.09.2011r. Podobnie jak w zeszłym roku planowane są 3 imprezy. Już się na nie cieszę :tan
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Qrczę może uda mi się w tym roku wyrwać w maju albo w czerwcu? Muszę tylko sprawdzić jak tam można dojechać bez ;:71
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Ja oczywiście jestem zainteresowana targami. ;:138 ;:138
W zeszłym roku najwięcej roślin było w czerwcu.
Marysiu,do Starego Pola od ciebie to najprościej pociągiem na Olsztyn,z przesiadką chyba w Tczewie.
Stare Pole jest za Malborkiem na tej trasie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już sprawdziłam mam połączenie kolejowe z Gdańska do Starego Pola i to nawet bezpośrednie :heja
Dziewczyny czy wiecie jak daleko jest od dworca kolejowego do ODR-u? Przejeżdżałam przez Stare Pole setki razy i kojarzę tory kolejowe, ale gdzie dworzec - to pojęcia nie mam ;:24
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - każdy pociąg relacji Gdańsk-Elbląg jedzie przez Stare Pole, ale zatrzymują się tam tylko osobowe. Ze stacji kolejowej jest bardzo blisko na teren targów. Wystarczy tylko wyjść na główną drogę ( przelotową :wink: ) i już widać ODR. My z Anią też czasami jeździmy na targi pociągiem. Poza tym nie będziesz sama. Zobaczysz ile ludzi wysiądzie na tej stacji i pogna na teren targów :D
Aniu wiedziałam, że na Ciebie można liczyć :wink: Mam nadzieję, że uda mi się być na wszystkich 3 imprezach. Chociaż ta majowa to nie najlepszy termin w naszej strefie klimatycznej. W zeszłym roku było kiepsko. Może w tym będzie lepiej. Muszę z czystym sumieniem powiedzieć, że znaczna część moich roślin pochodzi właśnie ze Starego Pola tzn. z targów.
Przygotowuję małe podsumowanie zeszłego roku. Sprawdzam na ile udało mi się zrealizować plany i marzenia. Przeglądam zdjęcia. Na dobranoc kilka zdjęć roślin, które miło mnie zaskoczyły:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”