Witam we środę . Jeszcze tylko 2 dni i będziemy rok starsi jak to śmiesznie brzmi

Znowu sypie śnieg chociaż powoli ,to jednak sypie a mrozik -14 ,ale bez wiaru to można wytrzymać
MONIU święta przeszły teraz Nowy Rok i coraz bliżej końca lenistwa . Mam nadzieję ,że uda mi się jeszcze dokupić na wiosnę ,ale właśnie z tej odmiany . One mają fajne bordowe listki
KREOLKO miałam taką nazwę na kartce ,ale o takim kwitnieniu jest też inne dendrobium jak poszukam to Ci napiszę gdzie masz go sobie zobaczyć . Szkoda ,że tak daleko od domu znalazłaś sobie ten ogródek jednak niedaleko Tosi był do sprzedania ogródek
ANIU DS wydaje mi sie ,że to zywotna roślinka i raczej nie przemarza ,ale za to się mocno rozkrzewia
TOSIU teraz już wiesz gdzie to jest . na pewno wpadniemy do nowej kolezanki

zobaczyć jej nabytek oczywiście na wiosnę
MALINO one są piękne jak jeszcze nic na wiosnę nie kwitnie . Zadnego specjalnego traktowania nie wymaga . Podlewam dopiero jak jest leciutka doniczka co drugie podlewanie dodaję nawozu do [oczywiście zamaczam do połowy doniczkę we wodzie tak na 4 godziny czasem dłuzej ] . Zebyś wiedziała ,że to mnie najbardziej cieszy pokazać wnukom ,że babcia jest mądrzejsza od nich

trochę wiosny zimą