Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

BASIU takich wysianych i popikowanych tez mam sporo i tez sie zastanawiam jakie będa kolory . Obsadziłam nimi różaną rabatkę ,żeby dodawały uroku zanim królowe raczą pokazać swoje wdzięki . Mam nadzieję ,że w tym roku jeszcze sobie dokupię takich pierwiosnków byłt w ubiegłym roku po 5 zeta ciekawe ile teraz będą kosztować ;:196
PAWEŁKU mnie one również sie podobają zresztą wszystkie narcyzy nawet te starodawne sa śliczne . Mam nadzieję ,ze prymulki przezimują bez niczego i będa cieszyć nasze oko swoimi kwiatami
IWONKO tez pozdrawiam Cię poświątecznie . ;:196 Ciekawe ile z tych nowoczesnych narcyzów zakwitnie w tym roku ,gdyż jak przekopywałam dużo cebulek było pognitych . Te nowości to chyba jednoroczne nie ma to jak te naście lat stare nie takie piękne lecz trwałe ;:196
Musze sie pochwalić ,że dziś przez przypadek naumiałam się wpisywać daty na zdjęciach :heja . Wnuk twierdził ,że nie ma takiej opcji klikał i klikał i nic a ja zrobiłam-- EUREKA aż wyładowałam baterie :shock: Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ JADZIU ;:196
Piękne kolejne pierwiosnki. Widzę, że masz ich piękną kolekcję. Narcyzy niespotykane - piękne.
A Ty zdolna jesteś to zdjęcie "Barwy jesieni* mistrzostwo swiata ;:138 .
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p
Od: 15 gru 2010, o 19:44

Post »

Hej witajcie :wink
Jakuch widzę,że masz pięknego białego storczyka,który ma duzo kwiatów....wiesz ja też mam takiego tyle tylko,że jak go kupiłam jakieś 9 miesięcy temu to cały był obsypany kwiatami.Niestety od teo czasu nie kwitnie,a wydaje mi sie że one powinny właśnbie teraz kwitnąć.Czy się nie mylę??Co powinnam zrobić,aby mi zakwitły??czego mu może brakować?Ta orchidea ma chyba z 5 łodyg.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Kreolka!! Podobno kupiłas ogródek? Jadzia mi mówiła. Pochwal się gdzie!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p

Post »

Jadziu dzięki za wiadomość ;:196 .Już wim dlaczeo nie mogę wysyć PW...oto co mi odpisali moderatorzy forum...."Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do korzystania z tej funkcji. Możliwe że dopiero się zarejestrowałeś i dopiero po dłuższym uczestnictwie w życiu forum będziesz mógł ją wykorzystać"
Tosiu witaj ;:196 Mam ogródek na Konwalii a Ty?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KREOLKO moje Nobile kwitnie tylko 1 raz niestety . Mojego kupiłam w listopadie ubiegłego roku i był również cały obsypany kwiatami i dopiero teraz znowu mi zakwitł .Czytałam ,że w czasie spoczynku musi być w chłodzie a mój był cały czas w mieszkaniu i również zakwitł po raz kolejny . Musisz niestety być cierpliwa i go obserwować ,albo wejdż na Forum storczykowe . No widzisz mnie się wydaje ,że musisz mieć więcej postów dlatego częściej pisz i będziesz mieć aktywne PW chyba 20 postów Ci wystarczy i zmienisz status
KRYSIU tylko ciekawe czy one zakwitną w tym roku . Po przeróbce nawet nie wiem gdzie co posadziłam ;:224 ;:196 Udało mi się wpisac na zdjęciu datę i z tego najbardziej się cieszę ,bo wnuki kombinowali i nie umieli . Teraz muszę jeszcze poćwiczyć jak to zrobiłam to sama nie wiem :;230
TOSIU Kreolka chyba nie chce nam zdradzić tej tajemnicy ;:196
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Jadziu! Piękne masz pierwiosnki,ja jakoś do tej pory nie doceniałam piękna tych kwiatów.Dopiero teraz widzę ile jest odmian i jakie to wdzięczne roślinki.
Dendrobium-przepięknie zakwitło.Jak się nim zajmujesz?
Gratulacje za opanowanie sztuki techniki w aparacie fot. :D ;:63
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kreolka, ale to w Chorzowie? To gdzie to jest? Ja na Łagiewnickiej ;:138
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale piękny żagwinek, mój taki tyci, tyci :shock: , oby przeżył zimę :roll:
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p

Post »

Tosia1 pisze:Kreolka, ale to w Chorzowie? To gdzie to jest? Ja na Łagiewnickiej ;:138
Tosiu mój jest w Maciejkowicach:)
Też szukałam na Łagiewnickiej,ale akurat nie było chętnych do sprzedaży.A szkoda,bo miałabym bliziutko.
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p

Post »

JAKUCH pisze:KREOLKO moje Nobile kwitnie tylko 1 raz niestety . Mojego kupiłam w listopadie ubiegłego roku i był również cały obsypany kwiatami i dopiero teraz znowu mi zakwitł .Czytałam ,że w czasie spoczynku musi być w chłodzie a mój był cały czas w mieszkaniu i również zakwitł po raz kolejny . Musisz niestety być cierpliwa i go obserwować ,albo wejdż na Forum storczykowe . No widzisz mnie się wydaje ,że musisz mieć więcej postów dlatego częściej pisz i będziesz mieć aktywne PW chyba 20 postów Ci wystarczy i zmienisz status
KRYSIU tylko ciekawe czy one zakwitną w tym roku . Po przeróbce nawet nie wiem gdzie co posadziłam ;:224 ;:196 Udało mi się wpisac na zdjęciu datę i z tego najbardziej się cieszę ,bo wnuki kombinowali i nie umieli . Teraz muszę jeszcze poćwiczyć jak to zrobiłam to sama nie wiem :;230
TOSIU Kreolka chyba nie chce nam zdradzić tej tajemnicy ;:196
Obrazek Obrazek
Ok to już wiem jak się nazywa mój storczyk:)
No to będę czekać na następne jego kwitnienie,bo kwitnie przecudnie.
Dobranoc Jadziu ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jadziu, jak minęły Święta? ;:196
Piękna kolekcja prymulek- ta różowa bardzo mi się podoba :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam we środę . Jeszcze tylko 2 dni i będziemy rok starsi jak to śmiesznie brzmi :shock: Znowu sypie śnieg chociaż powoli ,to jednak sypie a mrozik -14 ,ale bez wiaru to można wytrzymać
MONIU święta przeszły teraz Nowy Rok i coraz bliżej końca lenistwa . Mam nadzieję ,że uda mi się jeszcze dokupić na wiosnę ,ale właśnie z tej odmiany . One mają fajne bordowe listki ;:196
KREOLKO miałam taką nazwę na kartce ,ale o takim kwitnieniu jest też inne dendrobium jak poszukam to Ci napiszę gdzie masz go sobie zobaczyć . Szkoda ,że tak daleko od domu znalazłaś sobie ten ogródek jednak niedaleko Tosi był do sprzedania ogródek
ANIU DS wydaje mi sie ,że to zywotna roślinka i raczej nie przemarza ,ale za to się mocno rozkrzewia
TOSIU teraz już wiesz gdzie to jest . na pewno wpadniemy do nowej kolezanki :wink: zobaczyć jej nabytek oczywiście na wiosnę
MALINO one są piękne jak jeszcze nic na wiosnę nie kwitnie . Zadnego specjalnego traktowania nie wymaga . Podlewam dopiero jak jest leciutka doniczka co drugie podlewanie dodaję nawozu do [oczywiście zamaczam do połowy doniczkę we wodzie tak na 4 godziny czasem dłuzej ] . Zebyś wiedziała ,że to mnie najbardziej cieszy pokazać wnukom ,że babcia jest mądrzejsza od nich :wink:
trochę wiosny zimą ;:3
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Przeczytałam o mrozie i śniegu i spojrzałam przez okno. Faktycznie, kręcą się małe płatki. Czeka mnie dzisiaj odśnieżanie ścieżki ogródkowej, już wczoraj brnęłam po kostki.
Ładny ten pełny żonkil :) tulipanów mam w bród, a żonkili niewiele...koniecznie trzeba to zmienić.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Basiu mówiłam Ci ,że mam ranniki ,ale tylko 2 mi zakwitły a posadziłam ich chyba z 10szt. No cały czas sobie sypie ,ale do wieczora może trochę nasypać . Wiesz ,że zapomniałam jak ten liściasty kwiatek się nazywa . Wiem ,że coś na "c" ;:196 Podobno slimaki nie ciągna tak bardzo do narcyzów jak do tulipków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”