Zaproszenie do naszego ogrodu
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaproszenie do naszego ogrodu
Elu, trudno coś nowego powiedzieć kiedy już tyle było powiedziane.
Myślałaś o jakiejś sesji zdjęciowej do gazety?
Była by to inspiracja nie tylko dla forumowiczów.
Myślałaś o jakiejś sesji zdjęciowej do gazety?
Była by to inspiracja nie tylko dla forumowiczów.
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkim bardzo,bardzo dziękuje za świąteczne życzenia.
Witam nowego gościa Igiełko cieszę się z Twoich odwiedzin i zapraszam częściej.
Gosiu
Agnieszko
,
Dobrze, że mamy zimę, odpoczynek jest niezbędny przed rewolucją w ogrodzie. Agnieszko, wiem, że zaplanowałaś w nadchodzącym roku duże zmiany w swoim ogrodzie. Będę kibicować.
Witam nowego gościa Muzo, dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Izo,
do albumu będę wklejała kolejne zdjęcia.
Zapraszam do jego oglądania.
Grażynko
Wandziu, - Henrykc,
Wandziu,
Małgosiu,
Gieniu,
;
Małgosiu,
nie, nie myślałam o zdjęciach do czasopisma ogrodniczego.
Bardzo się cieszę z możliwości pochwalenia się moim ogrodem tutaj na forum. Jestem szczęśliwa
Nadchodzi Nowy Rok, nowe zmiany w ogrodzie, a jakie sobie zaplanowałam, podam w najbliższym czasie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Witam nowego gościa Igiełko cieszę się z Twoich odwiedzin i zapraszam częściej.

Gosiu

Agnieszko

Dobrze, że mamy zimę, odpoczynek jest niezbędny przed rewolucją w ogrodzie. Agnieszko, wiem, że zaplanowałaś w nadchodzącym roku duże zmiany w swoim ogrodzie. Będę kibicować.
Witam nowego gościa Muzo, dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej

Izo,

Zapraszam do jego oglądania.
Grażynko

Wandziu, - Henrykc,

Wandziu,

Małgosiu,

Gieniu,

Małgosiu,

Bardzo się cieszę z możliwości pochwalenia się moim ogrodem tutaj na forum. Jestem szczęśliwa
Nadchodzi Nowy Rok, nowe zmiany w ogrodzie, a jakie sobie zaplanowałam, podam w najbliższym czasie.
Pozdrawiam, Elżbieta
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Eluś, czekam niecierpliwie jakie zmiany jeszcze planujesz.
Bedę śledzić z zapartym tchem na wszelkie udoskonalenia.
A póki co trochę ogrodniczego odpoczynku nam się wszystkim przyda i tylko szare komórki będą dalej pracować.
Buziaczki

A póki co trochę ogrodniczego odpoczynku nam się wszystkim przyda i tylko szare komórki będą dalej pracować.

Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elżbietko, droga. Ja też tak jak Wiesia ciekawa jestem, co tam sobie znów zaplanowałaś. Ja wyglądam przez okno i stale planuję, oglądając oczyma wyobraźni kolorowe rabaty kryjące się pod brudnym śniegiem.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Elu, witaj poświątecznie ! Znowu spędziłam w Twoim ogrodzie dwie godziny...Znowu zachwycałam się doskonałymi kompozycjami...Jak Ty pięknie dobierasz kolory, i to w szerokich planach !
Wiesz, poważnie myślałam o azalii pontyjskiej, ale zraziły mnie zdjęcia dużych krzewów, ich pokrój. A u Ciebie wygląda świetnie.
Aha, zdjęcie Twojego psa "galopującego" w śniegu cudowne !
Jak się udał sweterek ? Bardzo ciekawy pomysł.
Wiesz, poważnie myślałam o azalii pontyjskiej, ale zraziły mnie zdjęcia dużych krzewów, ich pokrój. A u Ciebie wygląda świetnie.
Aha, zdjęcie Twojego psa "galopującego" w śniegu cudowne !
Jak się udał sweterek ? Bardzo ciekawy pomysł.
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witam wszystkich serdecznie
Wiesiu myślę , że i Ty już planujesz jak jeszcze bardziej uatrakcyjnić swoje piękne rabaty w 2011 roku, nie mogę się doczekać Twoich pierwszych wiosennych rabatowych aranżacji.
Wandziu, mam tak samo, zamykam oczy i widzę piękne kolorowe rabaty
Izuniu,
Mój ogród jest chyba mało barwny. Lubię kolory.
Dla mnie dopieszczenie ogrodu kolorami jest dość trudne. Obrazy są ruchome, nie można na stałe uchwycić ich piękna. Stworzony obraz trwa bardzo krótko, po chwili kolor ginie (kwiaty przekwitają) pojawia się inny kolor nie zawsze dobrze zaplanowany, albo kolor jest w niewystarczającej ilości i kompozycja już nie jest miła dla oka. Próbowałam różnych metod, Np. na zapleczu mam przygotowane rośliny w doniczkach, w tym roku były to marcinki.
Wkopałam je w miejsca gdzie były wiosenne byliny, w ten sposób uzyskałam większe plamy jesiennego koloru.
Azalie mam posadzone wzdłuż wąskiej drogi pomiędzy cisami a żywotnikami, na końcu tej drogi jest duża donica w niej też można spotkać azalie
To miejsce nie jest widoczne z mojego domu. Intensywna barwa różaneczników oraz ich pokrój nie wpływa na inne rośliny w pozostałych częściach ogrodu
Izuniu, to jest moje ulubione zdjęcie, nie zawsze udaje się uwiecznić psa w ruchu, nie zawsze mam aparat pod ręką, ale raz udało się, mój czarnuszek wygląda na zdjęciu wspaniale, czarna wielka pędząca kula
Sweterek, pomimo, że został zrobiony z lekkiej włóczki to i tak pod swoim ciężarem rozłaziły się górne sploty. Zrobiłam go z kilkudziesięciu długich pasów, które potem zaplatałam, przekładałam i zszywałam włóczką. Efekt był fajny, ale krótki, raz może dwa razy go założyłam. Tak sobie myślę może ukształtuje go jeszcze raz na cienkim spodzie zrobionym z tej samej włóczki.
A tak wygląda mój ogród dzisiaj
rano

i wieczorem

Wiesiu myślę , że i Ty już planujesz jak jeszcze bardziej uatrakcyjnić swoje piękne rabaty w 2011 roku, nie mogę się doczekać Twoich pierwszych wiosennych rabatowych aranżacji.
Wandziu, mam tak samo, zamykam oczy i widzę piękne kolorowe rabaty
Izuniu,
Mój ogród jest chyba mało barwny. Lubię kolory.
Dla mnie dopieszczenie ogrodu kolorami jest dość trudne. Obrazy są ruchome, nie można na stałe uchwycić ich piękna. Stworzony obraz trwa bardzo krótko, po chwili kolor ginie (kwiaty przekwitają) pojawia się inny kolor nie zawsze dobrze zaplanowany, albo kolor jest w niewystarczającej ilości i kompozycja już nie jest miła dla oka. Próbowałam różnych metod, Np. na zapleczu mam przygotowane rośliny w doniczkach, w tym roku były to marcinki.
Wkopałam je w miejsca gdzie były wiosenne byliny, w ten sposób uzyskałam większe plamy jesiennego koloru.
Azalie mam posadzone wzdłuż wąskiej drogi pomiędzy cisami a żywotnikami, na końcu tej drogi jest duża donica w niej też można spotkać azalie
To miejsce nie jest widoczne z mojego domu. Intensywna barwa różaneczników oraz ich pokrój nie wpływa na inne rośliny w pozostałych częściach ogrodu
Izuniu, to jest moje ulubione zdjęcie, nie zawsze udaje się uwiecznić psa w ruchu, nie zawsze mam aparat pod ręką, ale raz udało się, mój czarnuszek wygląda na zdjęciu wspaniale, czarna wielka pędząca kula
Sweterek, pomimo, że został zrobiony z lekkiej włóczki to i tak pod swoim ciężarem rozłaziły się górne sploty. Zrobiłam go z kilkudziesięciu długich pasów, które potem zaplatałam, przekładałam i zszywałam włóczką. Efekt był fajny, ale krótki, raz może dwa razy go założyłam. Tak sobie myślę może ukształtuje go jeszcze raz na cienkim spodzie zrobionym z tej samej włóczki.
A tak wygląda mój ogród dzisiaj
rano

i wieczorem

Elu, witam poświątecznie
piękne zdjęcia pokazałaś... nie widzę, aby padał u Ciebie obecnie śnieg? u mnie teraz sypie, a opady zapowiadają też jutro i w czwartek. To dobrze, przykryje odkrytą trawę po odwilży, a i roślinom będzie cieplej pod śniegiem. Szczęśliwie, że nie ma dużego mrozu (tylko -6, czyli tyle co w dzień);
tak w ogóle dziwna jest ta pogoda od początku grudnia... na wschodzie po świątecznej odwilży, leży najmniej śniegu, najwięcej zaś - ponad 0,5m, na Pomorzu. U Ciebie widzę, że też sporo śniegu stopniało. Z temperaturą również ciekawie, np. dzisiaj w dzień oraz nocą mroźniej w Polsce zachodniej, a we wschodniej cieplej.
Ciekawe co po takim grudniu, przyniesie nam styczeń

piękne zdjęcia pokazałaś... nie widzę, aby padał u Ciebie obecnie śnieg? u mnie teraz sypie, a opady zapowiadają też jutro i w czwartek. To dobrze, przykryje odkrytą trawę po odwilży, a i roślinom będzie cieplej pod śniegiem. Szczęśliwie, że nie ma dużego mrozu (tylko -6, czyli tyle co w dzień);
tak w ogóle dziwna jest ta pogoda od początku grudnia... na wschodzie po świątecznej odwilży, leży najmniej śniegu, najwięcej zaś - ponad 0,5m, na Pomorzu. U Ciebie widzę, że też sporo śniegu stopniało. Z temperaturą również ciekawie, np. dzisiaj w dzień oraz nocą mroźniej w Polsce zachodniej, a we wschodniej cieplej.
Ciekawe co po takim grudniu, przyniesie nam styczeń

Elu, czy Ty piłaś kawkę w Twoim zimowym ogrodzie? Bo na fotkach wygląda to tak, jakbyście dopiero co skończyli biesiadować na tarasie, podziwiając piękne zimowe krajobrazy
U mnie stoliczek odpoczywa w domku ogrodnika, a dotarcie w głąb ogrodu wiąże się z "przecieraniem szlaków"
Dzisiaj dosypało śniegu, mróz jest całkiem spory - zima trzyma!
Piszesz o swoim piesku - moje maluszki, choć bardzo dzielne, zapadają się w śniegu i musimy im kopać tuneliki, żeby mogły biegać po ogrodzie :P
Pozdrawiam cieplutko

U mnie stoliczek odpoczywa w domku ogrodnika, a dotarcie w głąb ogrodu wiąże się z "przecieraniem szlaków"

Piszesz o swoim piesku - moje maluszki, choć bardzo dzielne, zapadają się w śniegu i musimy im kopać tuneliki, żeby mogły biegać po ogrodzie :P
Pozdrawiam cieplutko

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
ELU to ty posiadujesz w ogrodzie !! w taka zimę u nas dzisiaj -9 nie wychyla nosa .no i sypie ,sypie ,sypie........mam zaspy metrowe od odśnieżania
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Elu! Twój ogród pięknie się prezentuje o każdej porze roku
a zimowe widoczki cudne.Aż by się chciało przysiąść na krzesełku i wystawić twarz do słonka 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Elu, ten zastawony stół w zmowej scenerii wygląda uroczo ale troszkę smutno....
Czuje się obecność gospodarzy ale mam wrażenie jakby poszli spać ,żeby przeczekać te zimowe mesiące.
Troszkę jak w "Dolinie Muminków"
Czuje się obecność gospodarzy ale mam wrażenie jakby poszli spać ,żeby przeczekać te zimowe mesiące.
Troszkę jak w "Dolinie Muminków"

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Fantastyczny klimat, nawet na mrozie w takim otoczeniu mogłabym siedzieć w tym zakątku... z gorącą kawą (baaaardzo gorącą
) w łapkach 

-
- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Fajne zdjęcie ,to nocne. Chociaż ślady na śniegu wskazują ,że z posiadówki nici , to fajne. Czerwona taca u dołu , przyciąga uwagę , mimo że nie w mocnym punkcie. Intrygująca kompozycja
. Jak zwykle z niezwykłą przyjemnością ogląda się twoje zdjęcia 

Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Elu....biesiadujesz na tarsie
te Twoje cudne meble chyba nie stoją tak na co dzień....ale efekt do zdjęć ....rewelacyjny....

te Twoje cudne meble chyba nie stoją tak na co dzień....ale efekt do zdjęć ....rewelacyjny....