Zaproszenie do naszego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaproszenie do naszego ogrodu

Post »

Elu, trudno coś nowego powiedzieć kiedy już tyle było powiedziane.
Myślałaś o jakiejś sesji zdjęciowej do gazety?
Była by to inspiracja nie tylko dla forumowiczów.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkim bardzo,bardzo dziękuje za świąteczne życzenia.

Witam nowego gościa Igiełko cieszę się z Twoich odwiedzin i zapraszam częściej. ;:167
Gosiu ;:196
Agnieszko ;:196 ,
Dobrze, że mamy zimę, odpoczynek jest niezbędny przed rewolucją w ogrodzie. Agnieszko, wiem, że zaplanowałaś w nadchodzącym roku duże zmiany w swoim ogrodzie. Będę kibicować.
Witam nowego gościa Muzo, dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej ;:167
Izo, ;:196 do albumu będę wklejała kolejne zdjęcia.
Zapraszam do jego oglądania.
Grażynko ;:196
Wandziu, - Henrykc, ;:196
Wandziu, ;:196
Małgosiu, ;:196
Gieniu, ;:196 ;
Małgosiu, ;:196 nie, nie myślałam o zdjęciach do czasopisma ogrodniczego.
Bardzo się cieszę z możliwości pochwalenia się moim ogrodem tutaj na forum. Jestem szczęśliwa

Nadchodzi Nowy Rok, nowe zmiany w ogrodzie, a jakie sobie zaplanowałam, podam w najbliższym czasie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Eluś, czekam niecierpliwie jakie zmiany jeszcze planujesz. :D Bedę śledzić z zapartym tchem na wszelkie udoskonalenia.
A póki co trochę ogrodniczego odpoczynku nam się wszystkim przyda i tylko szare komórki będą dalej pracować. :;230
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elżbietko, droga. Ja też tak jak Wiesia ciekawa jestem, co tam sobie znów zaplanowałaś. Ja wyglądam przez okno i stale planuję, oglądając oczyma wyobraźni kolorowe rabaty kryjące się pod brudnym śniegiem.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Elu, witaj poświątecznie ! Znowu spędziłam w Twoim ogrodzie dwie godziny...Znowu zachwycałam się doskonałymi kompozycjami...Jak Ty pięknie dobierasz kolory, i to w szerokich planach !
Wiesz, poważnie myślałam o azalii pontyjskiej, ale zraziły mnie zdjęcia dużych krzewów, ich pokrój. A u Ciebie wygląda świetnie.
Aha, zdjęcie Twojego psa "galopującego" w śniegu cudowne !
Jak się udał sweterek ? Bardzo ciekawy pomysł.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witam wszystkich serdecznie

Wiesiu myślę , że i Ty już planujesz jak jeszcze bardziej uatrakcyjnić swoje piękne rabaty w 2011 roku, nie mogę się doczekać Twoich pierwszych wiosennych rabatowych aranżacji.
Wandziu, mam tak samo, zamykam oczy i widzę piękne kolorowe rabaty
Izuniu,
Mój ogród jest chyba mało barwny. Lubię kolory.
Dla mnie dopieszczenie ogrodu kolorami jest dość trudne. Obrazy są ruchome, nie można na stałe uchwycić ich piękna. Stworzony obraz trwa bardzo krótko, po chwili kolor ginie (kwiaty przekwitają) pojawia się inny kolor nie zawsze dobrze zaplanowany, albo kolor jest w niewystarczającej ilości i kompozycja już nie jest miła dla oka. Próbowałam różnych metod, Np. na zapleczu mam przygotowane rośliny w doniczkach, w tym roku były to marcinki.
Wkopałam je w miejsca gdzie były wiosenne byliny, w ten sposób uzyskałam większe plamy jesiennego koloru.

Azalie mam posadzone wzdłuż wąskiej drogi pomiędzy cisami a żywotnikami, na końcu tej drogi jest duża donica w niej też można spotkać azalie
To miejsce nie jest widoczne z mojego domu. Intensywna barwa różaneczników oraz ich pokrój nie wpływa na inne rośliny w pozostałych częściach ogrodu

Izuniu, to jest moje ulubione zdjęcie, nie zawsze udaje się uwiecznić psa w ruchu, nie zawsze mam aparat pod ręką, ale raz udało się, mój czarnuszek wygląda na zdjęciu wspaniale, czarna wielka pędząca kula

Sweterek, pomimo, że został zrobiony z lekkiej włóczki to i tak pod swoim ciężarem rozłaziły się górne sploty. Zrobiłam go z kilkudziesięciu długich pasów, które potem zaplatałam, przekładałam i zszywałam włóczką. Efekt był fajny, ale krótki, raz może dwa razy go założyłam. Tak sobie myślę może ukształtuje go jeszcze raz na cienkim spodzie zrobionym z tej samej włóczki.

A tak wygląda mój ogród dzisiaj
rano

Obrazek

i wieczorem

Obrazek
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

Elu, witam poświątecznie :wit

piękne zdjęcia pokazałaś... nie widzę, aby padał u Ciebie obecnie śnieg? u mnie teraz sypie, a opady zapowiadają też jutro i w czwartek. To dobrze, przykryje odkrytą trawę po odwilży, a i roślinom będzie cieplej pod śniegiem. Szczęśliwie, że nie ma dużego mrozu (tylko -6, czyli tyle co w dzień);
tak w ogóle dziwna jest ta pogoda od początku grudnia... na wschodzie po świątecznej odwilży, leży najmniej śniegu, najwięcej zaś - ponad 0,5m, na Pomorzu. U Ciebie widzę, że też sporo śniegu stopniało. Z temperaturą również ciekawie, np. dzisiaj w dzień oraz nocą mroźniej w Polsce zachodniej, a we wschodniej cieplej.

Ciekawe co po takim grudniu, przyniesie nam styczeń ;:224
x-d-a

Post »

Elu, czy Ty piłaś kawkę w Twoim zimowym ogrodzie? Bo na fotkach wygląda to tak, jakbyście dopiero co skończyli biesiadować na tarasie, podziwiając piękne zimowe krajobrazy :roll:
U mnie stoliczek odpoczywa w domku ogrodnika, a dotarcie w głąb ogrodu wiąże się z "przecieraniem szlaków" ;:224 Dzisiaj dosypało śniegu, mróz jest całkiem spory - zima trzyma!
Piszesz o swoim piesku - moje maluszki, choć bardzo dzielne, zapadają się w śniegu i musimy im kopać tuneliki, żeby mogły biegać po ogrodzie :P
Pozdrawiam cieplutko ;:7
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

ELU to ty posiadujesz w ogrodzie !! w taka zimę u nas dzisiaj -9 nie wychyla nosa .no i sypie ,sypie ,sypie........mam zaspy metrowe od odśnieżania
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Elu! Twój ogród pięknie się prezentuje o każdej porze roku ;:138 a zimowe widoczki cudne.Aż by się chciało przysiąść na krzesełku i wystawić twarz do słonka :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Elu, ten zastawony stół w zmowej scenerii wygląda uroczo ale troszkę smutno....
Czuje się obecność gospodarzy ale mam wrażenie jakby poszli spać ,żeby przeczekać te zimowe mesiące.
Troszkę jak w "Dolinie Muminków" :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Fantastyczny klimat, nawet na mrozie w takim otoczeniu mogłabym siedzieć w tym zakątku... z gorącą kawą (baaaardzo gorącą ;:224 ) w łapkach ;:196
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16

Post »

Fajne zdjęcie ,to nocne. Chociaż ślady na śniegu wskazują ,że z posiadówki nici , to fajne. Czerwona taca u dołu , przyciąga uwagę , mimo że nie w mocnym punkcie. Intrygująca kompozycja :D . Jak zwykle z niezwykłą przyjemnością ogląda się twoje zdjęcia :D
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Zyczę smacznej kawki w tak malowniczej scenerii.

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Elu....biesiadujesz na tarsie :?: :shock:
te Twoje cudne meble chyba nie stoją tak na co dzień....ale efekt do zdjęć ....rewelacyjny.... :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”