Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
Iwonko hoduj swoje epi to może coś dla mnie urośnie.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Fajniutkie nowe nabytki a ten pierwszy w tym dzbanuszku świetnie wygląda...połączenie bardzo w moim guście 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu przyznam szczerze, że podoba mi się, takie jakie jest w tej chwili, ale pewnie urośnie...to jesteś pierwsza w kolejce
Grażynko biały dzbanuszek to sosjerka
mam obsesję kupowania tego typu naczynia ( i mleczniki), a potem służą głównie jako doniczki i wazoniki 

Grażynko biały dzbanuszek to sosjerka

-
Alinko widziałam Twojego cissusa i mam wrażenie, że mamy tę samą odmianę
tylko Twój jest w kropelkach, świeżo po kąpieli, stąd moje pytanie...jak często robisz mu prysznic ?...a może tylko od święta
Renatko chciałam zobaczyć Twojego cissusa, ale go nie znalazłam
nie wiem, czy jest naprawdę taki malutki, że go nie widać na kwietniku, a może tam go nie ma ? niestety indywidualnej fotki kwiatka nie znalazłam
U mnie piękna, mroźna, śnieżna zima...idę sadzić cebule hipeastrum...wiem, wiem trochę późno, ale co zrobić, że o nich zapomniałam
ale, jak mówią lepiej późno niż wcale
życzę miłego, leniwego dnia
dość tego sprzątania na święta

Renatko chciałam zobaczyć Twojego cissusa, ale go nie znalazłam

U mnie piękna, mroźna, śnieżna zima...idę sadzić cebule hipeastrum...wiem, wiem trochę późno, ale co zrobić, że o nich zapomniałam

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Hej jaki fajny ten włóczkowy kłujaczek
a co za roślinka ..no nie wiem 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Na kwietniku mam tylko hoje a cissus jest na tej stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=70
Niestety z powodu przeprowadzki kilka roślin podupadło mi na zdrowiu i wygląda troszkę gorzej.
Niestety z powodu przeprowadzki kilka roślin podupadło mi na zdrowiu i wygląda troszkę gorzej.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

Zaraz potem zobaczyłam dwie śliczne nowości

-
Celinko ten włóczkowy kłujaczek okazał się opuncją Opuntia sp. 'crisata' . Co prawda ładne ma te grzebienie, ale muszę uważać na kolce, bo mam z nimi raczej złe doświadczenia. Kiedyś kupiłam sobie piękną opuncję ze ślicznie przyklejonymi koszmarnymi oczami. Co prawda udało mi się je delikatnie usunąć, ale następną godzinę walczyłam z usunięciem niewidzialnych kolców opuncji z moich paluszków
Renatko dziękuję za link. Nie wiem, jak mogłam przeoczyć to zdjęcie
a o kwiatuszki nie martw się. Z tego, co czytałam to przeprowadzka odbyła się błyskawicznie i rośliny raczej nie przemarzły, tylko przyzwyczajają się do nowych warunków
Arletko teraz nastał taki okres, że ciągle ktoś na chwileczkę znika, ale to bardzo przyjemne, że o nas nie zapomina i wpada w odwiedziny zaraz po powrocie
faktycznie nie zostało mi już wiele roślin do pokazania, ale jest szansa, że zakwitną fiołki...hipeastrum...a jak nie to zawsze zostaje jeszcze choinka
uff...w końcu posadziłam cebule hipeastrum. Teraz pewnie będę codziennie sprawdzać, co też wychyla się spośród łusek cebuli
mam nadzieję, że będzie to grubiutki czubek pączusia, a nie chudziutki listka

Renatko dziękuję za link. Nie wiem, jak mogłam przeoczyć to zdjęcie

Arletko teraz nastał taki okres, że ciągle ktoś na chwileczkę znika, ale to bardzo przyjemne, że o nas nie zapomina i wpada w odwiedziny zaraz po powrocie

uff...w końcu posadziłam cebule hipeastrum. Teraz pewnie będę codziennie sprawdzać, co też wychyla się spośród łusek cebuli

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Jak zakwitną to będzie piękny widok za co trzymam kciuki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
W takim razie trzymam kciuki aby jak najszybciej hibki zakwitły. To będzie piękny widok.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
...ale kolekcja cebulek
,pięknie będzie jak zakwitną,
ja wczoraj robiąc porządki znalazłam za lodówką zapomniana cebulkę hiacynta,niby suchą,chciałam ja wyrzucić,a tu niespodzianka...zielony nosek wystaje cebulki,która całe lato była w kuchni

ja wczoraj robiąc porządki znalazłam za lodówką zapomniana cebulkę hiacynta,niby suchą,chciałam ja wyrzucić,a tu niespodzianka...zielony nosek wystaje cebulki,która całe lato była w kuchni

Iwonko zdecydowanie "od święta" tzn wtedy gdy jest zakurzony bo czyszczenie pojedynczych listków trwałoby wieki.heliofitka pisze:Alinko widziałam Twojego cissusa i mam wrażenie, że mamy tę samą odmianętylko Twój jest w kropelkach, świeżo po kąpieli, stąd moje pytanie...jak często robisz mu prysznic ?...a może tylko od święta
![]()

Kolekcja hipków duża, będzie kolorowo niedługo. Iwonko a jeśli wychodzi listek zamiast pączka to obcinasz go?
No i oczywiście gratuluję złotka

-
kiedy wstąpiłam na forum, nie wiem dlaczego, ale marzyłam, aby osiągnąć pułap 50 postów. Była to dla mnie taka magiczna liczba...a tu nawet nie obejrzałam się i "pękło" 1000 postów
w tak doborowym towarzystwie, nawet nie zauważyłam, że "czas" tak szybciutko leci. Dziękuję za pamięć i mam nadzieję, że jeszcze nie jeden wspólny tysiąc przed nami. Pozdrawiam cieplutko
Asiu taka "gaduła", to ja znowu nie jestem
na forum jestem od 2 czerwca, czyli pół roku z hakiem 

Asiu taka "gaduła", to ja znowu nie jestem

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko i ja gratuluję
czy Twoje hipki to każdy inny kolor no jak Ci zakwitną to będzie widok.Czekam 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A, no to zwracam honor. Policzyłam sobie od momentu założenia wątku. Jak widać byłby ze mnie marny księgowy
.
Tak, czy siak, miło, że z nami jesteś

Tak, czy siak, miło, że z nami jesteś