Kwiatowe rozmaitości Heliofitki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki

Post »

Iwonko hoduj swoje epi to może coś dla mnie urośnie.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Fajniutkie nowe nabytki a ten pierwszy w tym dzbanuszku świetnie wygląda...połączenie bardzo w moim guście :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu przyznam szczerze, że podoba mi się, takie jakie jest w tej chwili, ale pewnie urośnie...to jesteś pierwsza w kolejce :D

Grażynko biały dzbanuszek to sosjerka :D mam obsesję kupowania tego typu naczynia ( i mleczniki), a potem służą głównie jako doniczki i wazoniki :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko widziałam Twojego cissusa i mam wrażenie, że mamy tę samą odmianę :D tylko Twój jest w kropelkach, świeżo po kąpieli, stąd moje pytanie...jak często robisz mu prysznic ?...a może tylko od święta ;:224

Renatko chciałam zobaczyć Twojego cissusa, ale go nie znalazłam :oops: nie wiem, czy jest naprawdę taki malutki, że go nie widać na kwietniku, a może tam go nie ma ? niestety indywidualnej fotki kwiatka nie znalazłam :D

U mnie piękna, mroźna, śnieżna zima...idę sadzić cebule hipeastrum...wiem, wiem trochę późno, ale co zrobić, że o nich zapomniałam ;:24 ale, jak mówią lepiej późno niż wcale ;:224 życzę miłego, leniwego dnia :;230 dość tego sprzątania na święta
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Hej jaki fajny ten włóczkowy kłujaczek :) a co za roślinka ..no nie wiem ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Na kwietniku mam tylko hoje a cissus jest na tej stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=70
Niestety z powodu przeprowadzki kilka roślin podupadło mi na zdrowiu i wygląda troszkę gorzej.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Iwonko po mojej długiej nieobecności :( wisiołki masz piękne ;:138 ;:138 no i cos wspominałaś o końcu Twojej kolekcji :shock: :?: ale chyba tak źle to nie będzie :D
Zaraz potem zobaczyłam dwie śliczne nowości ;:224 ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko ten włóczkowy kłujaczek okazał się opuncją Opuntia sp. 'crisata' . Co prawda ładne ma te grzebienie, ale muszę uważać na kolce, bo mam z nimi raczej złe doświadczenia. Kiedyś kupiłam sobie piękną opuncję ze ślicznie przyklejonymi koszmarnymi oczami. Co prawda udało mi się je delikatnie usunąć, ale następną godzinę walczyłam z usunięciem niewidzialnych kolców opuncji z moich paluszków ;:98

Renatko dziękuję za link. Nie wiem, jak mogłam przeoczyć to zdjęcie :oops: a o kwiatuszki nie martw się. Z tego, co czytałam to przeprowadzka odbyła się błyskawicznie i rośliny raczej nie przemarzły, tylko przyzwyczajają się do nowych warunków ;:108

Arletko teraz nastał taki okres, że ciągle ktoś na chwileczkę znika, ale to bardzo przyjemne, że o nas nie zapomina i wpada w odwiedziny zaraz po powrocie ;:196 faktycznie nie zostało mi już wiele roślin do pokazania, ale jest szansa, że zakwitną fiołki...hipeastrum...a jak nie to zawsze zostaje jeszcze choinka :;230

uff...w końcu posadziłam cebule hipeastrum. Teraz pewnie będę codziennie sprawdzać, co też wychyla się spośród łusek cebuli ;:224 mam nadzieję, że będzie to grubiutki czubek pączusia, a nie chudziutki listka ;:108

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Jak zakwitną to będzie piękny widok za co trzymam kciuki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

W takim razie trzymam kciuki aby jak najszybciej hibki zakwitły. To będzie piękny widok.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

...ale kolekcja cebulek ;:63 ,pięknie będzie jak zakwitną,
ja wczoraj robiąc porządki znalazłam za lodówką zapomniana cebulkę hiacynta,niby suchą,chciałam ja wyrzucić,a tu niespodzianka...zielony nosek wystaje cebulki,która całe lato była w kuchni :shock: :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

heliofitka pisze:Alinko widziałam Twojego cissusa i mam wrażenie, że mamy tę samą odmianę :D tylko Twój jest w kropelkach, świeżo po kąpieli, stąd moje pytanie...jak często robisz mu prysznic ?...a może tylko od święta ;:224
Iwonko zdecydowanie "od święta" tzn wtedy gdy jest zakurzony bo czyszczenie pojedynczych listków trwałoby wieki. :D
Kolekcja hipków duża, będzie kolorowo niedługo. Iwonko a jeśli wychodzi listek zamiast pączka to obcinasz go?

No i oczywiście gratuluję złotka :D :D ;:4
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kiedy wstąpiłam na forum, nie wiem dlaczego, ale marzyłam, aby osiągnąć pułap 50 postów. Była to dla mnie taka magiczna liczba...a tu nawet nie obejrzałam się i "pękło" 1000 postów :shock: :shock: :shock: w tak doborowym towarzystwie, nawet nie zauważyłam, że "czas" tak szybciutko leci. Dziękuję za pamięć i mam nadzieję, że jeszcze nie jeden wspólny tysiąc przed nami. Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196 ;:196

Asiu taka "gaduła", to ja znowu nie jestem ;:224 na forum jestem od 2 czerwca, czyli pół roku z hakiem :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko i ja gratuluję ;:138 czy Twoje hipki to każdy inny kolor no jak Ci zakwitną to będzie widok.Czekam ;:65
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A, no to zwracam honor. Policzyłam sobie od momentu założenia wątku. Jak widać byłby ze mnie marny księgowy :;230.
Tak, czy siak, miło, że z nami jesteś :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”