Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

Oj tak co do listy chciejstw to masz rację ;:223 Przydałaby się jakaś wygrana na wiosnę albo spadek po dalekiej ciotce z Ameryki hihi :heja :;230 Tylko pewnie szansa na to przynajmniej w moim wypadku jest mniej niż 0 :;230 Trza się więc brać za oszczędzanie ! Ale jak to zrobić jak teraz święta, potem jakieś narty i wiosna bedzie za pasem :cry: Chyba jednak też sobie założę skarbonkę na roslinki może cos się uda wyskrobać :tan
Co do zimy ! Tez mam takie wrażenie, że ona coraz mroźniejsza u nas a przede wszystkim więcej śniegu nam funduje ! Dla naszych roślinek to chyba dobrze :D gorzej dla mnie, bo mam kawał podjazdu do odgarniania :twisted:
A temat Korei :idea: temat rzeka ! To straszne i wierzyć się nie chce, że takie rzeczy dzieją się w naszych czasach.
Pozdrawiam Gosia
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO
Niech już będzie ta zima aby tylko ze śniegiem. A potem to już niech będzie nieustająca
wiosna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia, musisz pomyśleć, co (oprócz ogrodu :D ) rozładowuje napięcie. Myślę, że za duzo od siebie wymagasz. Każdemu może się coś takiego przytrafić. Ciekawe, czy Twój m. poradziłby sobie tak dobrze gdyby mial przejąc Twoje obowiązki w domu. Takie juz jesteśmy, trzeba się z tym pogodzić. Ja juz od jakiegoś czasu nawet nie staram się udowadniać sobie i innym, że wszystko potrafię. Niektóre rzeczy zostawiłam m. w tym i samochód. Bez przez przerwy ma ze mną jakieś akcje związane to z samochodem, a to z bramą i wieloma innymi sprawami.
A co do Korei, to łatwo powiedzieć, ale trudniej wykonać. Juz raz przeciez próbowano i co? Ja akurat interesuje się ta tematyką. Tamten reżim tego nie odpuści. Jedynym wyjściem jest wojna. A Amerykanie juz raz przegrali. Nie będą sie pchali tam gdzie wiedzą, że nie dadzą rady. Za chwilę wycofają sie tez Afganistanu, bo wojna z partyzantką jest najgorsza. A tamci walczą na swojej ziemi i za swoje przekonania.
Mogłabym duzo pisac na ten temat.
Z reżimami trudno walczyć, ludzie są zastraszeni, w dodatku większość z nich nie wie, że gdzie indziej istnieje inne życie.
Mysle, że jeżeli których z przywódców sam nie zmieni polityki, będą tak trwali.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Moje Kochane
Tak to wszystko prawda. Myślę, że u nas nie byłoby inaczej. Człowiek zniewolony
i zastraszony jest zdolny do robienia różnych rzeczy aby ratować życie.
Pamiętajmy Korea ma atom i to jest najbardziej niebezpieczne. Myślę, że gdyby
nie to, sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Monia jeśli Cię to pocieszy to ja jechałam z pracy trzy godziny. ;:223
I jeszcze nie zabezpieczyłam roślin. ale od poniedziałku idzie odwilż, więc ruszę w teren. :tan

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Moniko jak mogłam nie zauważyć Twojego projektu, po prostu coraz mniej tutaj zaglądam. Brak czasu niestety :(
Projekt wyszedł super, teraz czekam aż go wprowadzisz w życie i rabaty nabiorą nowego wyglądu. Koncepcja ogólna jest, teraz do wiosny i na zakupy....
Do łopaty też.....
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Oj zaniedbuję forum zaniedbuję. ;:223 Rzadko teraz wchodzę na stronę ponieważ okres zimowy to czas kiedy nadrabiam zaległości powstałe latem. Przede wszystkim nadrabiam lekturę. Po ostatnim ogłoszeniu statystyk ilu Polaków czyta ksiązki postanowiłam podwyższyć średnią :;230
Dziś poglądałm kilka ulubionych ogrodów i zatęskniłam za wiosną i ciepłem. Znów włączył mi się mechanizm planowania i kombinowania coby tu zmienić w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapędy czytelnicze pochwalam, trzeba średnią podnosić :uszy
Tylko, o jaka wyskość się ona podniesie ;:224 chyba wystarczy samozadowolenie ze spełnionej misji :uszy
Widzę po młodym pokoleniu, że całość czytelniczych ambicji kończy się na czytaniu stron internetowych najczęściej, niestety :?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja myslę, że to zalezy od rodziców, czy nauczą dzieci kochac książki.
Mój miał niesamowity problem z czytaniem.
Dotąd szukałam odpowiednich książek aż sie przełamał. Teraz nawet lektury mu sie podobają. Fakt, że woli pograć na komputerze, ale czytanie jest też dla niego ważne, bo zauwazył jak można przeżywać przygody czytając a nie ogladając film. Książka jest często lepiej napisana niż scenariusz.

Moniko, planuj, planuj. Masz teraz możliowść wizualizacji swoich pomysłow.
Ja nadal się tego nie nauczyłam. :(
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20

Post »

O TAK !! Zimą to najlepiej na kanapie przy kominku z dobrą książką i lampką winka ;:138 Choć oglądanie ogrodowych zakątków na forum również bardzo interesujące ;:138 A i podsysają nasze umysły do dalszych planów ogrodowych :heja Niestety ja moje dzieci na razie nie mogę zarazić ani czytaniem ani pasją ogrodniczą ! ;:223 Ale nie poddam się i będę nad tym pracować ! :uszy
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moniczko dobrze że znowu odezwał się w Tobie duszek ogrodniczki.Dobrze już teraz planować bo przecież wiadomo że do tej ostatniej koncepcji bardzo daleko.Pierwsza to tylko preludium,potem są następne.Końcowa i właściwa objawi nam się bliżej wiosny.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WITAJ MONIKO
No teraz to Ci darujemy nieobecność /przygotowania do świąt/. Myślę, że po świętach
do nas dołączysz.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Jolu ja uwielbiam czytać niestety dorosłe życie dostarcza mi sporo obowiązków i nie zawsze mam czas na dobrą lekturę, ale jak już wpadnie mi coś interesującego do rąk to trudno mnie oderwać od książki i zaniedbuję obowiązki, a nawet zarywam noce. W czasach liceum czytałam książkę za książką. Pamiętam swoją pierwszą dłuższa lekturę z czasów podstawówki " Ślady rysich pazurów" . Plakałam i podeptałam ze złości książkę bo tata nie pozwolił mi wyjść na podwórko i kazał czytać. Później było mi wstyt się przyznać ,że bardzo mi się podobała i nie mogłam się od niej oderwać.
Prawda jest taka, że młode pokolenie woli obejrzeć film niż przeczytać księżkę. Smutne, ale prawdziwe.
Z doświadczenia wiem, że żaden film nie dostarcza mi tyle emocji i przemyśleń co przeczytana książka.
Gosiu-Margo ja też kładę duży nacisk na zaszczepienie czytania u moich dzieci. Bartek jest w drugiej klasie i jeszcze (niestety) odbiera czytanie jako obowiązek. Jeszcze nie zdarzyło się by książka zainteresowała go na tyle by nie mógł się oderwać od czytania. Raczej liczy kartki, które zostały mu do przeczytanie. Mam nadzieję ,że pasja przyjdzie z wiekiem. Plus jest taki, że pamięta co przeczytał i umie krótko streścić przeczytany tekst.

W sprawie nauki wizualizacji pomysłów to ja chyba muszę Cię zaprosić na małe szkolenie. To naprawdę nie jest trudne. Styczeń już nie długo więc zarezerwuj sobie jedną sobotę dla koleżanek z forum.

Gosiu- Mmgosik- a ja właśnie wczoraj przy kominku i ubranej choince zasiadłam na kanapie i czytałam i czytałam..fakt bez wina ale z gorącą herbatką i było mi bardzo dobrze. Jak to nie wiele do szczęścia potrzeba.

Alu coraz częściej marzę o wiośnie i coraz bardzie brakuje mi "grzebania w ziemi". Lubię mysleć, że już nie długo znów wszystko się zazieleni, a roślinki będą większę niż w zeszłym roku. Oczywiście myśli, że coś może zmarznąć w ciagu zimy nie dopuszczam do siebie.

Krysiu przygotownia do Świąt trwają. Bardzo spokojnie i bez szaleństw. Świeta spędzam u rodziców więc
omijają mnie w tym roku przygotowania. Oczywiście coś zrobię, bo nie wypada pojawić się z pustymi rękoma.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Monisiu jak do tej pory z zimą jest wszystko OK.Właśnie o takiej zimie marzyłam .Dużo śniegu ,na razie mróz przynajmniej u mnie nie przekroczył -20.Przy takiej temp.jeśli w miarę zabezpieczyliśmy roślinki, nic nie powinno przemarznąć.Pamiętajmy jednak że to dopiero początek.Jeszcze dwa miesiące styczeń i luty.Niech tak trzyma.Ale w marcu niech już da nam spokój i sobie pójdzie.Może ta wiosna będzie w miarę normalna i przyjdzie na czas.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”