Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

To w ciepłych krajach też przyszła zima???
U nas też rajcują dzięcioły :)
Pozdrawiam z syberyjskiej tajgi :;230 życz mi wczesnej wiosny, najlepiej od razu z nowym rokiem
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko , oczom nie wierzę! Dlaczego zamknęłaś do wiosny swój wątek? To ,że w ogrodzie i na balkonie zima , nie znaczy ,że masz nas nie porozpieszczać trochę zdjęciami .... :(

Aguś , ano doszła! Śniegu ze 20 cm , ale tylko dlatego ,że parę dni temu lał deszcz i wszystko , co wcześniej napadało , spłynęło razem z nim.W dzień - 15 , w nocy -18....Dzisiaj to chociaż słonko świeci... Już mnie nosi , latam po all , już bym jakieś nasiona kupiła , zaczynam zdjęcia wiosenne i letnie oglądać i zamiast sobie nastrój poprawiać - kopię doła :twisted:
Też bardzo bym chciała ,żeby wiosna przyszła zaraz po Nowym Roku... :D - życzę tego wszystkim ogrodnikom! :;230

Na poprawę nastroju...
Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja nie wytrzymałam i ;:223 jednak kupiłam troszkę nasion a potem znów mi parapetów zabraknie :;230
Jedyna szansa że nie powschodzą :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu , jak bym we wrocku mieszkała - też bym już do tej pory parę sklepów z nasionami zaliczyła. :;230 Na pewno bym nie wytrzymała... co , jak co , ale nerwów ze stali to ja nie mam , niestety. :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
x-d-a

Post »

Gosiu, ja myślę, że to ten rok 2010 był taki ...ekstremalny. Zima tak naprawdę zaczęła się w styczniu, z mrozem i śniegami, no i trwała do marca. Potem zimna i mokra wiosna, a w tym samym czasie katastrofy i wybuchy wulkanów; lato nieciekawe, a jak się zrobiły w lipcu upały to od razu niesamowite. Jesień chyba była w sumie niezła, spokojna i długa, ale ta zima na przełomie listopada i grudnia?
Reasumując tę przydługą wyliczankę - rok 2010 kończy się, a Nowy Roczek wynagrodzi nam wszystkie niedogodności swojego poprzednika. A więc od 1 stycznia - miło, ciepło, coraz cieplej ;:224
Ja zimowego doła zasypuję oglądając wiosenno-letnie fotki, a od stycznia biorę się za sianie!
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś, nie musisz do Wrocka, u mnie tyle nasion, że na pewno coś sobie wybierzesz :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgosiu bo to ja wolę być rozpieszczana.... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluniu , tak czytam to , co napisałaś - i masz rzeczywiście rację , tylu "wydarzeń" w jednym roku nie pamiętam....Pogodowych niespodzianek było sporo , to fakt! Pokręcony rok był niesamowicie - dobrze ,że to już prawie historia...
Za chwilę nowy rok , a co za tym idzie nowy sezon.Och , niech on się zacznie jak najszybciej... W styczniu zaczynasz siać?Hmmmm, muszę poszperać w nasionkach i znaleźć te , które można tak szybko wysiewać. :D Póki co , umilam sobie życie ....
Tylko proszę się nie śmiać za bardzo , bo to moje początki....
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Madzik ,z całym szacunkiem , ale sama wiesz ,że to nie to samo , co w sklepie... :;230 Kolorowe torebeczki ,które można pomacać , pooglądać...Ale na Twoje też się chętnie załapię :;230

Grażynko , to w ramach rozpieszczania...coś dla Ciebie
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O, jak miło, że się pojawiłaś :) Już wiadomo, co Cię zajmowało w tym czasie nieobecności na forum...Pięknie!
Najbardziej mi się podoba ten słój na drugim zdjęciu...Ten efekt spękania świetny, czym to się smaruje? Może mała lekcja decoupage'u?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś , ja się tajniaczę , bo czytam , ale się nie odzywam.... o krowach , co to poglądów nie zmieniają , też czytałam :;230
To jest papier ryżowy o takiej strukturze.Okleja się nim , a potem na to nakleja się wzór z serwetki albo z papieru. Mała lekcja , powiadasz? Ja się sama dopiero uczę , ale jak coś Cię interesuje - pytaj - będę wiedziała - odpowiem Ci z przyjemnością :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

basow@ pisze:...

Aniu , przekopałam wszystkie zdjęcia z tego roku i nie mam foty Liriope. :oops: Musisz więc uwierzyć mi na słowo , że przezimowało bez okrycia ( a mrozy były przecież siarczyste) na nieosłoniętym stanowisku.Drzewa mam jeszcze małe , więc na całej działce mam raczej wygwizdów... Rozrosło się i to dość sporo i pięknie kwitło. Wiem ,że to musztarda po obiedzie , ale jak stopnieje śnieg - cyknę fotę i wstawię razem ze zdjęciem sadzonki , którą kupiłam - będziesz mogła porównać...
Witam i dziękuję Małgosiu, za poświęcenie czasu ... oczywiście, że wierzę na słowo ;:168.
No to wiosną wymienimy zdjęcia , jeżeli moje liriope dożyje ... dzięki Tobie mam większą nadzieję, że tak będzie.

Gratuluję 'ustrzelenia' urodziwego dzięcioła ;:7
x-d-a

Post »

Gosiu, śmiać się? chyba żartujesz ;:14 To jest piękne! Pełen szacunek, zwłaszcza, że u mnie tego typu talentów jakoś mało ;:224 Nie w tej kolejce się ustawiłam, jak rozdawali zdolności manualne...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , myślę , że Twoje Liriope przeżyje , bo ma zazwyczaj nawet troszkę cieplej troszkę niż moje... :D Ja swoje posadziłam i po prostu nic więcej przy nim nie robiłam oprócz wyrywania chwastów...Nawet , gdyby trzeba było je opatulić na zimę - pewnie bym tego nie zrobiła , bo nie pamiętam o tym zazwyczaj. :oops: Właśnie się zastanawiam , czy moja piwonia krzewiasta i lny przetrwają te mrozy....A dzięcioł to się już prawie zadomowił , już się przyzwyczaił , że jak przylatuje pojeść , latam z aparatem - nie przeszkadza mu ruch za oknem :D

Dalu to jest decoupag'e ( dekupaż). Technika , tak na prawdę ,nie wymagająca żadnych prawie zdolności plastycznych. To są dopiero niezbyt udane wprawki , ale jak oglądam prace "zawodowców" - mam nadzieję ,że kiedyś dojdę do takiej wprawy... jeśli się wcześniej nie zniechęcę :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Ja też...jestem w zastępstwie agenta Tomka....
ale gdzie mu tam krowy w głowie były.....jemu to porshe...a ja?
sanki....ewentualnie skuter....
renifery? :roll:
ho...ho....ho....
piękne..wiadomo że słoiczki trzy..jak świnki
moje barwy....
ja jestem daleko w polu....czy w lesie :?: :shock:
bynajmniej nie tam gdzie powinienem...
i wiesz co?
mam dobrą wiadomość....mówią Ci coś korzonki :?: :;230
Liriope no jasne że zimuje.....mam fotkę....gdzieś
-jak rozdawali zdolności...to ja sadzonki robiłem na szybcika
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgoś dzięki za rozpieszczanie..... ;:180
Cudny widoczek.
A dekupaż wyszedł pięknie jak na pierwsze kroki.
Chociaż nie powiedziałabym, że to pierwsze.....raczej któreś tam..... ;:333
No i dlaczego miałabyś się zniechęcać, skoro wygląda to dobrze.
Trzymam kciuki za dalsze produkcje. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”