Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Post »

Ago, wczesną wiosną - to, w zależności od pogody, w marcu lub kwietniu :wink:
Oj, te kłopoty z wyborem, ze zdecydowaniem się na konkretną roślinkę...Skąd ja to znam? Ale najczęściej zdaję się po prostu na przypadek - jeśli natknę się na jakąś roślinkę, spotkam ją w szkółce lub w sklepie, a ona wskakuje mi do koszyka, to znaczy, że jest mi przeznaczona i ...kupuję. Oczywiście w granicach rozsądku i chodzi o odmianę roślinki, której właśnie szukam lub potrzebuję :lol:

Ago, Aniu, ja tez lubię połaczenie powojników z różami pnącymi i nawet próbuję coś takiego tworzyć, ale to początki, więc nie pokażę jeszcze fotek.

Lilie, lilie, lilie...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu i czy ja nie miałem racji z tym, że Twój ogród to burza kolorów kwitnących osobowości :) piękne lilie, ale i gospodyni ogrodu promienieje nie ustępując im kroku :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś kolekcja lilii przepiękna, ja też uwielbiam te kwiaty i wciskam cebule wszędzie gdzie tylko się da :D Twoje to cudowne okazy, piękne ukwiecone, ogromne. Cudownie prezentujesz się w ich towarzystwie....aż chciałoby się stanąć obok Ciebie i cieszyć się wspaniałym urokiem tych kwiatów, słoneczkiem i zapachem jak musi się tam unosić :D
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daluś pięknie wyglądasz wśród tych lilii, cudowne masz te lilie, a teraz w ogóle , aż tęskno za takimi kolorami :D :D
Daluś , synowie wiedzą co robią , gdzie Ty byś chciała być już babcią :;230 :;230
pozdrawiam serdecznie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu ;:196 przychylam się do do opinii Sylwka i Bożenko .
Oprócz tego podziwiam jakie wysokie Ci porosły te lilie .
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Hmmm lilie..... ale się rozmarzyłem, a tu za oknem wszystko zasypane białą ohydą ;:224 :;230
Chyba coraz mniej lubię zimę, chce mi się już takich pięknych kolorków!
Do tego moje pozostałe martagony powinny już zakwitnąć, więc tym bardziej przebieram z niecierpliwością nóżkami ;:65
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, miło Cię widzieć na liliowych fotkach. Pasujesz. ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Jestem bardzo ciekawa Twoich kompozycji clematisowo - różanych :) U mnie pewnie jeszcze w przyszłym sezonie rośliny będą za małe żeby podziwiać je w kompozycjach, ale wszystko wymaga czasu i cierpliwości.... ( a chciałby sie już ! :wink: )

Lilie - przepiękne i bardzo dorodne ! Olbrzymie mają kwiaty ;:138
I Ty kwitnąca i szczęśliwa ;:138
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Dalu, tu Ci odpisuję. Rób fotki tej pięknej zimy. Ja uwielbiam takie widoki. Jak się ociepli też się wybiorę. Bo rozumiem, że
można chodzić po szlakach? :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
x-d-a

Post »

Ago, jakoś tak jest, że jak mogę być w ogrodzie, jest lato i świeci słońce, to już gębula mi się śmieje :lol:
Poszukam w moich fotkach, może uda mi się coś znaleźć w temacie klematisów i róż...

Adrianko, dopiero po przeczytaniu Twojego postu zorientowałam się, że nawet moja bluzeczka niechcący dopasowała sie kolorystycznie do tych lilii ;:224

Piotrze, i ja chętnie obejrzę Twoje martagony, bo -póki co- tych lilii jeszcze nie mam.
Podstawową wadą zimy jest to, że jest za długa...

Geniu, lilie rosną na rabacie, która jest stosunkowo młoda i ziemia tam żyzna i wypoczęta. Tak sobie tłumaczę to, że wybujały prawie do nieba...Jedno tylko mnie irytowało, że to miały być białe lilie :evil: Przynajmniej jako białe je kupiłam ;:224

Bożenko, babcią to ja bym już bardzo chciała być, to oni nie chcą być tatusiami!
Dziękuję za miłe słowa ;:196

Sylwek, ;:196 , A kwitnące krzewy i bylinki to rzeczywiście gwiazdy mojego ogrodu :wink: No i oczywiście cebulowe i lilie...Wszystko, co kwitnie, chociaż skłamałabym, gdybym napisała, że nie doceniam roślin pięknych z liści...

Agnieszko, też chciałabym przenieść się w czasie i chociaż na chwilę znaleźć w rozświetlonym letnim słońcem ogrodzie, pełnym kwitnących kwiatów, odurzających zapachów, śpiewu ptaków i brzęczenia owadów...A gdyby jeszcze razem ze mną przysiadł w kąciku wypoczynkowym taki miły gość jak TY, to szczęście moje byłoby chyba pełne :P

Adrianko, dzisiaj zrobiłam parę fotek. Nie wiem, jak jest na szlakach na Ślężę, przypuszczam, że są przetarte, ale tu, bliżej mnie ciężko się spaceruje, bo śnieg po kolana...

Kochani, dzisiaj to już mamy chyba apogeum zimy! W nocy mróz spadł poniżej 15 stopni, a dzień wstał tak piękny jak w bajce o królowej lodu. Świeci słońce, śnieg skrzy się jak brylanty, a gałązki i wszelkie badylki pokrywa srebrzysto biała szadź...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dalu, zdjęcia prawdziwie bajkowe. ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Zdjecia faktycznie jak z krainy Królowej Śniegu :)

:wit
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Dalo u mnie też zima na całego :( .
Twoje zdjęcie z liliami takie radosne :D .
Czytam że chętnie byś się wybrała pod Wałbrzych do palmiarni w Lubiechowie(?).
Byłam w zeszłym roku ale raczej bym w tą pogodę nie ryzykowała(jam panna z nizin :;230 tam za dużo dla mnie stromych podjazdów :;230 ).
A w kwestii żurawek podsyłam stronkę(nie żebym czytała :;230 ale pod każdą fotką jest pokazane stanowisko na jakim powinna rosnąć ) :D .A i fotki warte zobaczenia.
http://www.plantagogo.com/acatalog/HEUCHERA.html
x-d-a

Post »

Agnieszko, te palmiarnie znam i lubię, ale teraz zimą też na razie nie porywam się na wyprawę do Wałbrzycha...
Za namiary na fajna żurawkową stronkę dziękuję! Szukam roślinek obwódkowych, ale raczej na słońce, więc nie wiem, czy bedą to żurawki...Myślę też o jakiś niskich trawkach, w rodzaju kostrzewy :P

Ago, Igo, taka zima mogłaby być, ale ...nie za długo. Do Nowego Roku i wystarczy :!:

Gutek właściwie ma teraz barwy ochronne i nie widać go prawie wcale
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Daluniu lilia z drugiej fotki jest uosobieniem piękna, nigdy jej nie spotkałam we realu, a Ty w śród lilii wyglądasz bajecznie. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”