Moje ogródki - Gucia.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba nie wszystkoBabopielka pisze:Wydaje mi się ,że to jest jabłoń ozdobna najlepiej przycinać w lutym -marcu jak nie ma ujemnych temperatur ,co do ukorzeniania gałązek ,to niektórzy twierdzą ,że wszystko da się ukorzenić ,ale nie wiem czy to prawda![]()

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ja tylko ukorzeniałam forsycję i nawet z niezłym skutkiem.
Spróbuję więc i z tymi badylkami.
Bożenko, Beatko, Karolku, te owocki przypominają raczej wiśnie, spróbuję znaleźć jeszcze jakieś zdjęcie, może będzie łatwiej?
Spróbuję więc i z tymi badylkami.
Bożenko, Beatko, Karolku, te owocki przypominają raczej wiśnie, spróbuję znaleźć jeszcze jakieś zdjęcie, może będzie łatwiej?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Beatko, ja skojarzyłam te owocki z wiśniami, bo były malutkie i miały długie ogonki, takie wisienkowate, ale nawet specjalnie się im nie przyglądałam, niestety.Beata T pisze:No wiśni w takich fioletach nie widziałam ale wszystko jest możliwe, pisałam że jabłuszka bo sąsiadka ma drzewko o takich wpadających w bordo liściach tylko fachowo może się inaczej nazywać
Moje wątki
Moje wątki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A może to jest to ,co we Francji nazywa się Prunus. To takie nieduże, ozdobne drzewko, którego listki są brązowawe lub bordowawe, tyle, że on kwitnie na różowo. Ale są różne odmiany i z pewnością wszystkich nie znam. Kiedyś szukałam polskiej nazwy, to jeśli mnie pamięć nie myli, znalazłam "śliwowiśnia" czy coś podobnego... 

- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- gucia
- Przyjaciel Forum
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Poszukałam w trocinach i znalazłam podmrożone owoce, wyglądają jak maleńkie jabłuszka, tylko ogonki takie długie?

Alutka, zakątek teraz wygląda zupełnie inaczej, przybyło trochę roślin a te starsze co nico podrosły:

Dorotko, jak zidentyfikujemy owoce, to trzeba będzie pomyśleć, a nuż jakąś super konfiturę upichcę?
Bożenko, znalazłam w necie jabłoń ozdobną ' Purpurową', ale nie jestem przekonana, co Ty na to?

Alutka, zakątek teraz wygląda zupełnie inaczej, przybyło trochę roślin a te starsze co nico podrosły:

Dorotko, jak zidentyfikujemy owoce, to trzeba będzie pomyśleć, a nuż jakąś super konfiturę upichcę?
Bożenko, znalazłam w necie jabłoń ozdobną ' Purpurową', ale nie jestem przekonana, co Ty na to?
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28