Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Super .. tak to już jest, jak jest jeden to i drugi.. i kolejny .. po prostu apetyt rośnie w miarę jedzenia ... ;:112
Ja swoje wkleję po niedzieli w wiadomym wątku ;) - gdyż cały weekend będę poza domkiem - kolejny weekend na uczelni - brrrrrrrrrrrrrr...

Już się nie mogę doczekać tych, które Ty wypatrzyłaś.. ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj rośnie apetyt, rośnie... :wink:
Ja też jestem bardzo ciekawa Twoich! :D
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ja często poluję na przekwitnięte okazy, aby doprowadzićje do kwitnienia - co jest dla mnie sukcesem.. ale pokazać też będzie co.. ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Takie przekwitnięte mają swój urok, bo wtedy masz niespodziankę! :D Jedyne ryzyko, to że będziesz miała 5 takich samych... :lol: :lol: :lol: Ja tutaj nie widziałam, żeby sprzedawali przekwitnięte ale może je po prostu gdzieś chowają, czy zwracają producentowi... :?: Muszę popytać w "moim' sklepie. Tam mnie znają, to może uda mi się z nimi dogadać... ;:198 :lol: Logicznie, powinny być tańsze... :wink: Józef ma fajnie, bo jemu dają takie za darmo... :D
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No nie wszyscy maja takie szczęście jak Józef. Co do powtarzających się egzemplarzy - to jednak poluję na coś, czego nie mam ;) więc zawsze mam coś innego ;) - sama zobaczysz ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeżeli są podane nazwy, to oczywiście nie ma już ryzyka, że się powtórzy, ale tutaj często są promocje typu: storczyki- mix ! I wtedy nie znasz nazwy... W moich storczykach, wszystkie etykietki były identyczne! :wink:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

... a zobaczę chętnie! :D Tym bardziej, że są jeszcze cenniejsze, bo kwiatki wyhodowane przez Ciebie! ;:63 ;:215
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka, czy ja dobrze zrozumiałam, wybierasz się po storczyki????
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak Guciu,
Ala też już została "zainfekowana" i nawet założyła swój wątek w Orchidarium.. pierwsze sukcesy też ma już za sobą.. więc teraz pobudził się apetyt na kolejne okazy ;) - "Go Ala Go Ala... " ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Tak ja również chciałabym wszystkie , ale gdzie to posadzić skoro ogród nie chce się rozciągnąć . Poniżej napiszę Ci listę tych z moich marzeń , cześć już mam ale większości poszukuję [ na pewno je kiedyś znajdę i posadzę , choćby nie wiem co ] ;

Augusta Louise -wielkokwiatowa morelowa b. pełne kwiaty cudowny owocowy zapach
Shafira Asma - pachnąca jaśniutka pudrowo-różowa - krzewiasta b. pełna
Wiliam Shekspire 2000- cudowny korzenno-owocowy zapach , ciemnofioletowa b.pełna [tą mam ]
Mme. Isaak Pereire - niezrównanie mocny zapach róż burbońskich -c.róż , b.pełna [dopiero
zdobyłam]
Marie Helene- delikatnie blado-różowa z ciemnymi karminowymi pąkami -pnąca
Teasing Georgia- beżowo-żółta , klasyka angielska
Claude Monet- wielkokwiatowa - w paski różowo-kremowe
Ghislaine de Feligonde- rambler- zmienna - najpierw są pomarańczowe pąki , później przechodzi w żółty i różowy a na koniec w kremowy -drobne kwiaty w bukietach- nie ma kolców [ tą mam jest piękna]
I wiele ,wiele innych ............................................

Ta moja lista tak naprawdę to nie ma końca . Pozdrawiam
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

zuzulec pisze:Tak Guciu,
Ala też już została "zainfekowana" i nawet założyła swój wątek w Orchidarium.. pierwsze sukcesy też ma już za sobą.. więc teraz pobudził się apetyt na kolejne okazy ;) - "Go Ala Go Ala... " ;)
Super, zaraz zobaczę, mój storczyk już przekwita, ale też planuję nowe zakupy, wiec się Tam też spotkamy.
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam Wszystkich serdecznie! :D

Guciu, już wszystko wiesz! :lol: :lol: :lol: Jeśli zajrzałaś do mojego storczykowego wątku, to mam szczęście, że dopiero teraz :roll: . Moja kwitnąca "sierotka" ratuje mój honor! :lol: :lol: :lol: Mam nadzieję, że to dobry znak i że następne wezmą przykład z pierwszego. :D

Gertrudko, bardzo Ci dziękuję za listę piękności! To, że "tak naprawdę nie ma końca", wcale mnie nie dziwi! :lol: :lol: :lol: Znam ten problem! :lol: :lol: :lol: Różę Claude Monet zauważyłam w sklepie. To róża z kolekcji "Malarzy", Delbard. Inna, z tej kolekcji która rowniez mnie kusi, to Henri Matisse. Zobacz tu . Na jutro zaplanowałam kupić Julio Iglesias (nowość) , Palais Royal i Cyrano de Bergerac . (W przypadku tych dwóch ostatnich linków, na stronie, która się otworzy poszukaj danej róży, kliknij na nią i zobaczysz zdjęcie w powiększeniu).
Wiem, że Julio Iglesias jest różą zdrową a jeśli chodzi o te dwie kolejne, nie znalazłam o nich dużo informacji, ale bardzo mi się podobają! Tylko czy w realu są równie piękne jak na zdjęciach... :?:

Sporo róż z Twojej listy, to róże angielskie. Z dostaniem ich mogę mieć tutaj trochę kłopotów, bo w sprzedaży są głownie róże francuskie. Mam jedną piękną różę angielską, która przypomina Teasing Georgia z Twojej listy. Jest to Pegasus. W rzeczywistości jest nieco jaśniejsza niż na zdjęciu, ale ma piękny, morelowy kolorek!
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lucynko, dziękuję za "współpracę" i ratowanie mojego honoru (sukces! :lol: ) :D ;:196
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu - żaden problem ... jak tylko mogę to wspieram, podpowiadam, motywuję .. ;) czyli to co większość z nas robi tutaj na forum ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alutka, trzymam kciuki za "sierotkę" i wszystkie pozostałe też.
Ja póki co ratuję swoje biedne doniczkowce, a storczyk jedynak, jakoś sobie kwitł od sierpnia bez problemów/ teraz ma jeszcze trzy kwiatki/ i przyznaje się, że nawet go nie zasilałam. Ludisia kupiona przypadkiem/ nie wiedziałam, że to też storczyk, też jakoś sobie radzi, mimo mojej niewiedzy.
Ale jak kupię następne, to już na poważnie się nimi zajmę.
Teraz czekam na Twoje nowe śliczności !
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”