Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Musimy po prostu zamieszkać na dobre w swoich chatkach i wtedy cały drób nasz :-) Tylko, że do tej emerytury to jeszcze ho ho ho ho ho... Ale zleci błyskiem ;-) podobno.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Aniu ;:167 , piękny kosmos kupiłaś, a były inne kolorki? :shock:
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Sanna do pracy urocza była :D Dobrze, że zdążyłaś zmienić opony. My dziś pod domem wypychaliśmy optymistę na letnich...
Kurki się zadomowiły? Dla nich to pewnie stres, zmiana domu, uwięzienie, zero grzebania w ogródku...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, Pamelko, zieleń to podstawa. Dla mnie to jest najlepszy kolor, bardzo relaksujący.

Tomku, pokazywałam oczko kilka razy, ale w większości fragmenty. Całe nie prezentuje się okazale, postaram się wrzucić jakieś zdjęcie wieczorem. Jakie by nie było, takie oczko wzbogaca życie ogrodu, więc planuj zimą i rób wiosną :D

Siberio, jak pisałam wyżej, oczko mogło Wam umknąć, bo jest mizerne :) U Ciebie na pewno kolorów nie zabraknie, patrząc na to co zrobiłaś do tej pory, jestem o to spokojna :D

Bożenko, to co widać to w sumie kępa trzech żarnowców, podmarzają trochę, więc wiosną robię im kosmetyczne ciecie. Żarnowiec wymarzł mi doszczętnie tylko raz, chyba w 2003 albo 2004 roku- była jakaś surowa zima. Te wyrosły rok po tamtej zimie i są do dzisiaj. Nie wiedziałam, że moje oczko ma taki dobry kamuflaż, przeszło wcześniej zupełnie niezauważone :;230

Martuś, drobki są chyba zadowolone, tylko że nie chodzą na spacer i obawiam się buntu.
Coś nie masz szczęścia do wyboru ptaków, kury nie, bocian nie. Może szpak w budce?

Stasiu, kosmos jest Asi, piękny bardzo.

Izuś, ja zawsze na ostatnią chwilę. Kurki się zadomowiły, a ja chodzę niewyspana. Wczoraj miałam trójśpiew koguci od godziny 3.30 w nocy, dzisiaj już od 3.25. Efekty piorunujące :twisted: .
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj Aniu :wit w kolejnej cz. Twojego wątku . Jestem daleko w tyle , przez moją nieobecność .
Tak dużo mam jeszcze do nadrobienia . Na FO pojawiło się tyle nowych ogrodów , a Twój zapadł już w sen zimowy ?
Kurkom pewnie niezbyt podoba się zima , trudny to dla nich okres ....kiedy muszą przebywać w kurniku .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Adamie, bardzo się cieszę, że znowu zawitałeś na forum :D Mój ogród przysypany śniegiem, na razie moja aktywność ograniczyła się do strzepania jego nadmiaru z iglaków. Muszę je obwiązać, ale to z roku na rok coraz trudniejsze, potrzebna drabinka co cisa i cyprysika. Kurki na pewno odreagują zimowanie, ale przynajmniej im ciepło. Żeby tylko nie było tego piania przez pół nocy.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja też mam dwa koguty , ale moje dają mi spać :;230 nie słyszę ich piania w ogóle .
Twoje rozrabiaki muszą być , skoro aż do domu je słychać .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie, gorzej, one są w pomieszczeniu gospodarczym, piętro niżej mojej sypialni. Wyobrażasz to sobie - koncert nie do pozazdroszczenia ;:223
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa , to rzeczywiście niedopozazdroszczenia ;:224 , masz darmowy koncert :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matko, Aneczko, jak ty to wytrzymujesz :roll: a próbowałaś łagodnej perswazji ? Może by podziałała, obiecaj im może nowe kurki na wiosnę, to zamkną dziobki... A może zegarka tam nie mają - musisz wszystkiego spróbować, może coś zadziała, powodzenia ;:196 Kurcze, naprawdę nie zazdroszczę ;:19
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aniu! Dziękuję za linki ! Ja nie jestem taka obyta z internetem, więc chętnie korzystam z takich podpowiedzi. Czy do biblioteki uniwersyteckiej (internetowej) każdy może mieć dostęp czy tylko studenci i pracownicy ?
Czy warto kupić tę pracę ks. Izabeli (chyba reprint?) ?, jak się ją czyta?
Wiesz, Aniu, wiekszości tych dawnych roślin uprawnych to nawet nazw nie znam... Z tego , co piszesz, to są warzywa nie tylko z terenów ziem polskich, skoro takie wrażliwce. Czy któreś już degustowałaś ? Bardzo jestem ciekawa ich walorów smakowych. Mam nadzieję,że podzielisz się z nami opinią.
Uroczy zakątek nad wodą...Czekam na obiecane większe zdjęcia Twojego jeziorka !
Aha, dla mnie także zieleń to podstawa.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, daliśmy roletę na okno, taką podgumowaną, na noc nie przepuszcza światła (bo pierwsza przyczyna to światło- one myślą że już dzień się zaczyna), a one i tak, jak z zegarkiem - środek nocy i koncerty urządzają. Prośbą nic nie wskóram, niestety ;:14

Tamaryszku, ja korzystałam tylko z ogólnie dostępnych zasobów, jak się poszpera w sieci, naprawdę dużo można znaleźć, tylko czasem wymaga to zainstalowania stosownej wtyczki, kiedy przeglądarka nie obsługuje jakichś plików (np. DjVu). Dla mnie komputer to narzędzie pracy, poszukiwania w internecie to nieraz zajmują mi wiele godzin, wprawę mam :) . Praca księżnej to oczywiście reprint, czyta się całkiem przyzwoicie, czasem zadziwia konstrukcja zdań i lekko egzaltowane porównania, ale ogólnie wiele treści jest wciąż aktualnych, wykorzystywanych w sztuce ogrodowej do dziś. Mam też ciekawą antologię tekstów z XIX wieku, związanych z ogrodami. Historia ogrodów to ciekawy temat, polecam pracę Longina Majdeckiego - to już całkiem współczesne opracowanie, od starożytności po modernizm. Literatury związanej z ogrodami to ja mam pełne półki :D

Zarzucam dwa zdjęcia oczka.
Z 2007 roku
Obrazek

Z 2010 roku
Obrazek

Oczko jest położone na mini-polance, ponad nim rozpościera się wierzba biała- płacząca, brzozy. Można je dogodnie obserwować z tarasu- drugie zdjęcie to właśnie taki widok.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Aniu ja u Ciebie zawsze strzelę bombę :;230 ;:223 :;230
Piękne zdjęcia z lata, cudowne. ;:108 ;:108 ;:108
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

O widzisz, wierzba płacząca nad oczkiem, a za mną właśnie ona chodzi... Ma chyba strasznie rozłożystą koronę, przynajmniej ta, którą mogę teraz podziwiać ze swego okna. A jak Twoja?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, a co się przejmujesz. Najważniejsze że chce Ci się tu zaglądać ;:196

Siberio, to prawda, wierzba ta jest dużym drzewem. Swego czasu miała dość mocno ciętą koronę, ale potem to wykroczyło poza nasze możliwości techniczne i teraz rośnie jak chce. Jest ulubionym miejscem wspinaczek kotów- ma korzystnie wygięte gałęzie. Tego lata podkrzesałam nieco nisko zwisających gałęzi, żeby lekko doświetlić moją polankę, usunęłam też sporo posuszu. Dzięki temu jest bezpieczniej i więcej miejsca się zrobiło wokół.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”