Elizabetka po śląsku cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz.4

Post »

Elizabetka pisze:...

Aniu dzisiej porobiłach w zegrodce i aż mi lepiej....pogoda dopisuje.....żeby już te zamówione róże przyszły to bych sobie sadziła. :D
:wit Ty wczoraj Elu, a ja dzisiaj miałam 'szychtę' w zegródce :lol: ... i masz rację - od razu lepiej ;:7

Urocze masz te żółte chryzantemy, no i eszolcja oraz róże tej porze ? ;:154
W tym roku jej nie siałam , po różach nie ma śladu :( , za to pierwiosnki też u mnie kwitną.

Pa, pa ;:100
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

ELIZABETKO ;:196
Piękne żółte chryzantemy ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie kochani. ;:196

Agnisiu chryzanteki bardzo żywotne jeszcze do dziś stoją. Myślałam żeby porobić szczepki wierzchołkowe ale już przemarzły i nie wiem czy teraz się uda. Suche lato roślinki wzięły za swój odpoczynek i niektóre się obudziły gotowe do zakwitnięcia. :D My się wcale na nie obrażamy bo każdy kolorek jest w cenie.

Aniu żółty przepiękny ...ale dlaczego ja nie mam ani jednej róży w kolorze żółtym...trzeba zrobić listę na nowy sezon :wink:

Dalu witaj :D ...trochę mnie nie było i w tej chwili już śnieg się pojawił ale na szczęście świeci słoneczko od czasu do czasu.

Grażko mówisz o tych biało-kremowych?...mam je od wiosny i nawet nie wiem od kogo ...są cudne ....mam nadzieję, że się namnożą. :D

Krysiu wiosna tej jesieni niestety już się skończyła ....zaczyna być zimno...zatem byle do wiosny. ;:196
Tośka dzięki ;:196 Chryzantemki chyba nie przetrzimią zimy....miałach robić sadzonki z wierzchołków ale już za późno. ;:223 Prymulki mam biało kremowe a te różowo białe to werbenki...ale już padły.
Baśko te dwie chryzantemki dostałach ...są w doniczkach. Przed chryzantemami były posadzone niecierpki z mojego chowu. No właśnie ....nic nie mam przygotowane na wiosna. ;:14
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu jo w sobota już prawie zakończyłach sezon ....jeszcze yno korą obsypia i finito. :D
Eszolcja to te żółte...maczek kalifornijski. Aniu kochana tylko raz żech posioła pora lot do zadku i teraz mom co roku....a korzeni się to jak 100 diobłów :wink: Mamy już piyrszy śnieg i teraz ynozokna wyglądać. :wink: no i czekać wiosny.
Krysiu chryzantemki jeszcze stoją. :D

Nie było mnie trochę na forum.
Mały Diobliś prawdopodobnie się już ożenił ale swojego pobytu poza domem o mało nie przypłacił życiem.
Wrócił po dwóch dniach i nocach a właściwie z trudem się przywlókł.
Prawdopodobnie gdzieś coś zjadł i się zatruł....oczywiście była seria zastrzyków przez kilka dni. Schudł strasznie ale miał z czego na szczęście tracić. :wink:
Najgorsze już minęło i teraz się ma już dobrze. Teraz tylko śpi i mało je...aż dziwne.
Najbardziej ucieszyłam się z tego, że wrócił do domku....to znaczy, że mu tu dobrze :P

A co w ogródku. :?: :?:
Gosiu Deirde śliczne dzięki za różyczki....już drugi raz pomogłaś mi zrealizować moje marzenia i ponownie wszystko zagrało jak w zegarku a różyczki jak malowane. Mam nadzieję, że nic nie skopia i zakwitną w przyszłym roku. :D
Róże posadzone oprócz trzech, które zadołowałam bo po prostu koncepcja moja nie wypaliła i musiałam się wstrzymać.
O różach jeszcze napiszę a teraz parę fotek z dzisiejszego dnia.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczorka życzę. ;:167 :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluniu no faktycznie widzę na fotce, że chryzantemki wciąż jeszcze ślicznie wyglądają. Koteczek śliczny, puchaty się zrobił na zimę, mój też jak misio :wink: :lol:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ela, z Dioblisia zrobił się fest przystojniaki i chyba musisz go wykastrować. Inaczej takie kłopoty będą się powtarzać :( A swoją drogą, zaczął bardzo wcześnie :roll:
U mnie śniegu o wiele więcej, żadnych kolorów już nie widać.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No to mnie zmartwiłas ,że kicia odchorowała zaloty.Pewnie coś faktycznie zeżarł.Dobrze,że już wyszedł na prostą.Mój pieszczoszek dłużej przesiaduje w domu(na kolanach panusia) i cieszę się,że mniej się wałęsa.
Ja też posadziłam od Gosi róże i trzymam kciuki żeby się przyjęły.
Elunia całuski.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Elu, ileż masz jeszcze kwitnących roślin :shock: :D
Chryzantemy świetnie prezentują się w beczce!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agnieszko te nasze kotki jak misie cały czas by spały. A chryzantemki na razie się trzymią. :D
Baśko jak tylko na dobre wydobrzeje to chyba w styczniu z nim pojadę do weta....
Byłam właśnie u Ciebie i widziałam, że śniegu spadło sporo. Ale ponoć ma jutro padać.
Aniu kochana właśnie szłam do Ciebie zobaczyć co z różami.
Wiesz trzy Aspirin zadołowałam i na wiosnę posadzę ...no chyba, że jeszcze teraz w grudniu się ociepli to bych posadziła...ale musiałabych rządek szafirków "przesunąć" dalej. ;:14
Moniś :D suszki się sprawdzają bo długo ładnie wyglądają a same się rozsiewają. :D Niezbyt lubię takie po prostu kupione chryzantemki w doniczce i postawione ale te akurat dostałam i widać rzyczone bo długo się utrzymują. :D

Buziaki dla Was. ;:196
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Elka - widzę kalikarpę z owocami :roll:
A ja mam dwie ,a owoców nie ma :?
Może się doczekam kiedyś ,wszak ogrodnictwo podobno
uczy nas cierpliwości ,więc czekam cierpliwie ;:214 :lol:
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ELIZABETKO ;:196
Zazdroszczę Ci tej kalikarpy ;:138 ja kupowałam ja dwa razy i dwa razy umarzła.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matuchno jak mie tu downo nie było . Musiałach tela stron nadrobić ,ze aż żech sie wystraszoła . Jak sie chce balangować to potym nie ma czasu na odwiedziny . Wiem ,że sie nie gorszysz ;:196 .Tera już Eluśko byda na biezaco . Mosz fajny grudniczek jo mom za to bioły i tyż moga go przestawiać i nic mu nie ma . Dziwia sie jak o tym przestawianiu czytom . Dioblik zaczon zolycić och to sie niy odgonisz od synowych :;230 ;:196 U mie tyż już zima na całego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-d-a

Post »

"u mie tyż już zima na całego" jak to pięknie gwarą napisała Jadzia :P
Elu, napadało, napadało tego białego, przykryło roślinki, zawiało wiatrem :evil:
Pozdrawiam zimowo :wit
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ela czy u Ciebie też mało śniegu jak na zdjęciach widać , bo u nas właśnie tak tylko przyprószone , ale mróz trzyma ,boje się aby róże nie pomarzły .Chociaż mam zrobione kopczyki i fizeliną zakręcone .Myślę ,że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”